Cele mai citite
 


SUA îşi vor ajuta aliaţii africani să combată SIDA, malaria şi tuberculoza (Obama)
sâmbătă, 11 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Accra, 11 iul /Agerpres/ - Preşedintele Barack Obama a declarat sâmbătă, în cadrul unui discurs susţinut în Ghana în faţa parlamentului, că Statele Unite ale Americii (SUA) îşi vor ajuta aliaţii africani să combată virusul HIV, poliomelita, malaria şi tuberculoza, relatează AP şi AFP.

Barack Obama a declarat că Africa a realizat progrese în domeniul sanitar. ”Există însă prea mulţi oameni care mor de boli care nu ar trebui să-i ucidă”, a precizat el.

SUA vor susţine eforturile sanitare printr-o ”strategie globală”, a dat el asigurări.

El a invocat cele 63 de miliarde de dolari deja alocaţi de SUA pentru combatarea maladiilor şi a precizat că va continua eforturile predecesorului său George W. Bush de luptă împotriva SIDA.

”Încercăm să facem în aşa fel încât să nu se mai moară de malaria şi de tuberculoză, şi să eradicăm poliomelita. Vom combate maladiile tropicale care au fost neglijate... Vom investi în sisteme de sănătate publică”, a declarat el.

Barack Obama a mai spus că SUA trebuie să fie ghidate de conştiinţă şi interesul comun în acţiunile pe care le adoptă, întrucât bolile se pot răspândi de-a lungul oceanelor şi continentelor. AGERPRES/(Florin Ştefan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tuberculoza rezistentă la medicamente ia amploare Tuberculoza omoară în fiecare an aproape 1,6 milioane de persoane în lume. Tulpinile bacteriene responsabile de această maladie respiratorie sunt din ce în ce mai rezistente la antibioticele disponibile şi câştigă tot mai mult teren. Este această tendinţă urmarea unei proaste aplicări a tratamentelor...
SUA doresc să-şi folosească bazele din Spania în operaţiunile de combatere a Ebola Statele Unite ale Americii au cerut guvernului de la Madrid permisiunea de a folosi bazele aeriene americane din Spania în operaţiunile sale de combatere a epidemiei de Ebola în Africa, a declarat joi o sursă din Ministerul Apărării spaniol, informează Reuters.
SUA aprobă Truvada, primul tratament preventiv împotriva SIDA Agenţia americană pentru Controlul medicamentelor (FDA) a aprobat luni lansarea pe piaţă a medicamentului antiretroviral Truvada, primul tratament pentru prevenirea îmbolnăvirii cu SIDA destinat persoanelor cu risc şi care ar trebui să contribuie, potrivit autorităţilor, la reducerea de noi infectări...
Malaria şi masacrul civililor din Afganistan Nervozitate sau iritare extremă. Depresie. Atacuri de panică. Halucinaţii. Tendinţe violente. Pierderea contactului cu realitate. Teamă că ceilalţi ar putea să te rănească. Sunt efectele meflochinei, comercializată în SUA ca Lariam, medicamentul pe care soldaţii americani îl iau în Afganistan pentru...
Tuberculoza şi SIDA afectează major sănătatea ruşilor /Washington Post/ Rusia se consideră membru cu drepturi depline al comunităţii internaţionale, cu nimic mai prejos de asemenea grei precum SUA şi China. Cu toate acestea, în probleme de sănătate a populaţiei Rusia se află în compania Botswanei, subliniază cotidianul The Washington Post, preluat de Inopressa.ru.
SUA: 60% dintre tinerii seropozitivi între 13 şi 24 de ani ignoră că sunt infectaţi cu HIV Circa 60% dintre tinerii americani seropozitivi cu vârsta între 13 şi 24 de ani ignoră faptul că sunt infectaţi cu virusul HIV, care provoacă SIDA, au afirmat autorităţile sanitare americane într-un raport publicat marţi, relatează AFP.