Cele mai citite
 


Deputatul Petru Movilă susţine ideea ca Serviciul 112 regional Moldova să fie la Iaşi
sâmbătă, 16 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul Petru Movilă va înainta Guvernului o propunere de hotărâre prin care clădirea RADEF Româniafilm să treacă din patrimoniul regiei în cel al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Iaşi, pentru demararea proiectului de realizare a Dispeceratului Unic Integrat 112.
"Acest lucru ar însemna enorm pentru municipiul Iaşi, pentru judeţul Iaşi, dar şi pentru întreaga zonă a Moldovei. Serviciul Judeţean de Ambulanţă a primit o parte din clădirea din Păcurari, 500 de metri pătraţi şi 4 camere, însă, având în vedere starea de degradare a clădirii, aceasta nu se poate renova corect doar pe o bucată. Voi cere ca imobilul să fie trecut în patrimoniul Ministerului Sănătăţii, pentru a putea fi apoi repartizat Serviciului de Ambulanţă. Apoi, toate apelurile de urgenţă 112 pot fi preluate de Serviciul integrat regional de la Iaşi, ce va fi stabilit în această clădire", a declarat vineri presei deputatul Petru Movilă.
Democrat-liberalul susţine că astfel se vor putea atinge două scopuri, şi anume, realizarea substaţiei de ambulanţă Păcurari şi înfiinţarea Dispeceratului Unic Integrat 112 al judeţului Iaşi, care poate deservi întreaga zonă a Moldovei.
"Am avut mai multe discuţii cu reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă, ai Direcţiei de Sănătate Publică şi cei ai SMURD Iaşi şi am ajuns la concluzia că această soluţie este cea mai bună pentru realizarea serviciului amintit. Dispeceratul unic integrat al judeţului Iaşi va fi primul din Regiunea de Nord-Est după modelul care funcţionează din 2001 în judeţul Mureş şi care se dezvoltă în prezent şi în judeţele Bihor şi Cluj", a afirmat Movilă.
Potrivit acestuia, realizarea acestui proiect ar duce la scurtarea duratei de la apel la realizarea intervenţiei şi nu s-ar mai pierde timp cu transferul apelului către alte dispecerate.
De asemenea, folosirea raţională a resurselor umane, comunicarea mai eficientă între instituţii, gestionarea mai eficientă a accidentelor cu victime multiple sau a catastrofelor, conştientizarea publicului şi economia de spaţiu sunt alte motive invocate de parlamentarul democrat-liberal în favoarea înfiinţării unui Serviciu 112 regional la Iaşi. AGERPRES/(A-Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Acţiune transfrontalieră de salvare a unor fete din Republica Moldova dispărute în apele Prutului Mai multe echipaje ale Inspectoratului Situaţii de Urgenţă, SMURD şi Serviciului Judeţean de Ambulanţă din Iaşi, precum şi echipaje de ajutor din Republica Moldova caută două fete care au dispărut, duminică, în apele Prutului.
Bihor: Serviciul de Ambulanţă vrea să amplaseze cel puţin zece defibrilatoare în spaţiile publice aglomerate Oradea, 11 mar/Agerpres/- Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bihor a iniţiat vineri o campanie de popularizare a defibrilatoarelor, aparate pe care instituţia doreşte să le amplaseze în spaţiile aglomerate.
Un deputat vrea Institut de Oncologie în locul Spitalului de Urgenţă Iaşi, 7 aprilie /Agerpres/ - Deputatul PD-L Petru Movilă vrea ca noua clădire din curtea Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi să rămână cu destinaţia şi denumirea de Institut Regional de Oncologie.
Mureş: Un serviciu privat de ambulanţă reclamă că SJA îl împiedică să-şi facă treaba Şeful serviciului privat de ambulanţă Samaritanus din Târgu Mureş, dr. Zsigmond Varga, a reclamat marţi că Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mureş l-ar împiedica în acordarea de consultaţii la domiciliu în regim de urgenţă, deşi legea îi permite, prin nesemnarea unui protocol de colaborare, care...
Botoşani: Un bărbat a murit în ambulanţă în drum spre Iaşi; starea proastă a carosabilului pare să fi contat Decesul unui bărbat de 39 de ani di Botoşani în timp ce era transportat cu ambulanţa la o clinică universitară din Iaşi a readus în discuţie necesitatea necesităţii unui elicopter SMURD care să preia pacienţii în stare gravă din Botoşani, a declarat Petrică Rădăuceanu, medicul şef al UPU de la Spitalul...
Iaşi: Femeie înjunghiată cu un cuţit în stradă; victima - transportată la Spitalul 'Sf. Spiridon' Un echipaj medical de urgenţă al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi a fost solicitat, la 112, să intervină pentru a acorda îngrijiri în cazul unei femei care a fost înjunghiată în torace cu un cuţit, pe o stradă din centrul oraşului.