Cele mai citite
 


Fukushima: oncologii japonezi recomandă stocarea de celule stem de la angajaţii centralei
sâmbătă, 16 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Oncologii japonezi au lansat vineri un apel pentru stocarea de celule stem de la angajaţii centralei nucleare de la Fukushima ca măsură de precauţie în caz de expunere la un nivel foarte mare de radiaţii, informează AFP.
Specialişti în oncologie de la patru spitale japoneze au precizat, într-o scrisoare trimisă săptămânalului britanic The Lancet, că ar trebui să se stocheze celule stem de la sutele de angajaţi care încearcă după seismul şi tsunami devastatoare din 11 martie să evite o catastrofă nucleară la centrala din nord-estul Japoniei.

Tehnica folosită constă în prelevarea de celule stem din sângele care circulă în corpul uman. Acestea pot fi transplantate în anumite tratamente de cancer pentru a favoriza producerea de noi celule la pacienţii ale căror tumori sunt eliminate prin radioterapie.

Echipele prezente la Fukushima lucrează în condiţii extrem de periculoase pentru sănătate, încercând să îndepărteze apa iradiată de la centrală şi să repornească sistemul de răcire la trei reactoare avariate, potrivit oncologilor.

'Închiderea completă a acestor reactoare va dura ani de zile. Riscul de expunerea accidentală la radiaţii creşte astfel pentru angajaţi şi stocarea de celule din sângele lor va fi cu atât mai importantă', au explicat medicii.

Scrisoarea este semnată de o echipă de cinci medici condusă de Tetsuya Tanimoto de la Institutul Cancerului din cadrul Fundaţiei japoneze pentru cercetarea cancerului şi de Shuichi Taniguchi de la Spitalul Toranomon, din Tokyo.

Medicii au reclamat opoziţia manifestată de responsabili din domeniul nuclear în Japonia faţă de prelevarea de celule stem de la angajaţi.AGERPRES/(Violeta Gheorghe)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Recoltarea de celule stem devine vitala in contextul riscului de utilizare a armelor neconventionale in Ucraina Guvernul de la Kiev a anuntat ca nu exclude utilizarea de arme neconventionale precum cele nucleare; Exista riscul ca numarul bolnavilor de leucemie sa creasca exponential;
Diagnosticul molecular are implicaţii asupra prognosticului şi a tratamentului în cancer, afirmă prof. dr. Rodica Anghel Prima conferinţă privind dezvoltarea medicală în zona Balcanică şi Eurasia, desfăşurată sâmbătă, la Istanbul, a prilejuit un schimb de informaţii între ţările din zonă.
Noi informaţii despre rolul celulelor stem în anumite tipuri de cancer Bolnavii de leucemie care prezintă celule stem canceroase deosebit de active au şanse de supravieţuire mai puţin favorabile, conform unui studiu publicat marţi, studiu ce confirmă ipoteza conform căreia celulele stem îndeplinesc un rol extrem de important în evoluţia acestei maladii, informează AFP.
A fost efectuat transplantul de celule stem cu numărul 1 milion! Pe 7 februarie, a fost comunicat un eveniment istoric la Berna, capitala Elveției: transplantul de celule stem cu numărul 1 milion. Acest fapt marchează o piatră de hotar în istoria medicinei și a rasei umane, dupa o crestere exponentiala in ultimii ani a utilizarii transplantului cu celule stem, fiind...
Sânii unei bolnave de cancer, reconstruiţi cu celule stem provenite din ţesut adipos Madrid, 19 oct /Agerpres/ - O echipă din cadrul unei clinici spaniole a realizat, în cazul unei bolnave de cancer, prima reconstrucţie mamară completă cu celule-stem provenite din propriul ţesut adipos, a informat marţi - cu ocazia Zilei Mondiale a Cancerului Mamar - responsabilul acestei intervenţii...
Japonia: A început să funcţioneze o bancă de celule stem pluripotente induse (iPS) obţinute din măsele de minte O bancă de celule stem pluripotente induse (iPS) obţinute din pulpa dentară a măselelor de minte extrase de la pacienţi a început să fie creată în Japonia şi va servi pentru cercetări în domeniul medicinei regenerative, anunţă EFE marţi, reluând o informaţie din ziarul nipon 'Nikkei'. Celulele iPS au...