Cele mai citite
 


Laureatul Premiului Nobel pentru medicină James Watson agresat într-o universitate din Grecia
sâmbătă, 16 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Geneticianul american James Watson, laureat al Premiului Nobel pentru medicină în 1962 pentru cercetările sale în domeniul structurii ADN, dar controversat din cauza declaraţiilor sale rasiste, a fost agresat joi în timpul unui discurs la Universitatea din Patras, în Peloponez, a indicat o sursă a poliţiei elene, citată de AFP.
Circa cincizeci de tineri au năvălit în sala Facultăţii de medicină din oraş unde geneticianului octogenar i s-a acordat titlul de Doctor Honoris Causa şi au încercat să desfăşoare o banderolă pentru a protesta faţă de prezenţa lui.
Grupul s-a năpustit spre tribună, unde unii dintre tineri au încercat să-l lovească pe genetician, fiind însă împiedicaţi de către personalul de pază şi persoane prezente în sală. Un profesor a fost uşor rănit la cap.
Ceremonia a fost reluată apoi şi Watson a vizitat la sfârşitul după-amiezii, aşa cum era prevăzut, situl antic Olimpia, potrivit sursei.
Geneticianul american a provocat un val de proteste în lume în 2007, când a declarat, într-un interviu în Sunday Times, că africanii nu sunt la fel de inteligenţi ca albii, după care a prezentat scuze şi a subliniat ''absenţa oricărei baze ştiinţifice pentru o astfel de opinie''.
Anterior, Watson a afirmat că femeile ar trebui să aibă dreptul de avorta dacă s-ar putea determina cu ajutorul unor teste că bebeluşul poartă genele homosexualităţii.
Universităţile din Grecia au fost în ultimii ani teatrul mai multor agresiuni împotriva unor cadre universitare sau personalităţi din partea unor tineri de orientare anarhistă. AGERPRES/(Angela Sârbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Premiul Nobel al biologului Francis Crick, care a descoperit structura ADN-ului, va fi scos la licitaţie Premiul Nobel decernat în 1962 biologului britanic Francis Crick pentru descoperirea structurii ADN-ului va fi scos la licitaţie de familia sa, alături de una din bluzele sale de laborator, cărţi şi alte amintiri, potrivit casei Heritage Auctions, citate de AFP.
Cluj: Stefan W. Hell, laureat Nobel pentru Chimie, a primit titlul de Doctor honoris causa al UBB Stefan W. Hell., laureat al Premiului Nobel pentru Chimie în 2014, a primit marţi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Babeş-Bolyai.
Cluj: Laureatul Premiului Nobel, Harald zur Hausen, a primit titlul de DHC al Universităţii de Medicină Laureatul Premiului Nobel pentru Medicină, Harald zur Hausen, a primit marţi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Cluj. Este pentru prima dată când instituţia de învăţământ superior oferă un titlu Doctor Honoris Causa unui laureat al Premiului Nobel.
O scrisoare a lui Francis Crick, câştigător al Premiului Nobel, a fost adjudecată cu 6 milioane de dolari O scrisoare a britanicului Francis Crick, în care câştigătorul Premiului Nobel pentru Medicină în 1962 îi povestea fiului său de 12 ani despre descoperirea structurii ADN, a fost adjudecată miercuri, la New York, cu 6 milioane de dolari, de trei ori mai mult decât estimarea iniţială, relatează Le Point...
Medalie Nobel oferită pentru descoperirea ADN-ului va fi vândută la licitaţie Medalia Nobel din aur oferită cercetătorului american Dr. James Watson pentru contribuţia avută la descoperirea ADN-ului va fi scoasă la licitaţie luna viitoare la New York, iar preţul estimat de achiziţie este de 3,5 milioane de dolari, a anunţat luni casa organizatoare, Christie's, informează Reuters...
PREMII NOBEL Mecanismul durerii şi descoperirea unei noi clase de proteine, printre favoritele la Nobel Oamenii de ştiinţă care au descoperit mecanismul molecular care stă la originea durerii, autorii unui studiu în care a fost identificată o nouă clasă de proteine cu rol în activarea genelor şi cercetătorii care au identificat modul în care particularităţile genetice ne predispun sau, dimpotrivă, ne protejează...