Cele mai citite
 


Microorganism ce luptă împotriva celulelor canceroase
sâmbătă, 16 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cercetători de la Institutul de Biologie Celulară din Lvov, Ucraina, au anunţat descoperirea unui microorganism care descompune celulele canceroase, informează Xinhua.
"Am studiat mult timp acest microorganism denumit Argenina şi am ajuns la concluzia că are proprietatea de a lupta împotriva celulelor canceroase". a declarat directorul institului, Andrei Sibirni, citat de presa ucraineană.

"În prezent lucrăm la dezvoltarea unei metodologii de introducere a acestui microorganism în celulele bolnave", a mai adăugat el.

În rest, cercetătorii ucraineni au susţinut că preferă să menţină secretul asupra acestei noi metode de tratament oncologic, până în momentul în care vor obţine mai multe rezultate practice concludente.

Conform datelor furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, cancerul este responsabil de 13% din mortalitatea la nivel global.AGERPRES/(Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Bolile cronice netransmisibile - “Ucigaşii” secolului XXI Al doilea Congres Naţional Bolile Cronice Netransmisibile Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, bolile cronice netransmisibile (bolile cardiovasculare şi cerebrovasculare, diabetul, obezitatea, cancerul şi bolile pulmonare cronice), înregistrează la nivel mondial cea mai mare rată de mortalitate, provocând peste 63% din decesele anuale. Din cele 36 de...
Prin mişcare, Pokemon Go ajută la lupta împotriva diabetului de tip 2 Cercetători britanici s-au ocupat de fenomenul Pokemon Go şi au găsit avantaje certe ale practicării acestui joc. Ei consideră că este un mijloc inovator de a îndemna la o activitate fizică regulată, constituind un evident factor antidiabetic, relatează metronews.fr.
Test de sânge revoluţionar pentru depistarea cancerului pulmonar în stadii incipiente, realizat de cercetătorii francezi Un test de sânge pentru a evidenţia cancerul pulmonar la fumătorii înveteraţi, înainte de a fi vizibil la o scanare de tomografie computerizată, a fost pus la punct de o echipă de cercetători francezi, condusă de profesorul Paul Hofman, patolog la Spitalul Universitar din Nisa, informează online cotidianul...
Cercetătorii lucrează la dezvoltarea unui test de sânge 'universal' care ar putea depista cancerul Cercetători din Marea Britanie lucrează la dezvoltarea unui test de sânge "universal" pentru a detecta cancerul. Denumit Lymphocyte Genome Sensitivity, testul a fost aplicat până acum pe pacienţi cu melanom, cancer pulmonar şi cancer de colon, identificând acurateţe stările maligne şi precanceroase,...
Cercetători australieni au anunţat un succes important în lupta împotriva cancerului pulmonar O echipă de oameni de ştiinţă australieni a anunţat miercuri descoperirea naturii proteinelor implicate în diviziunea celulară în cazul cancerului de plămân, descoperire care reprezintă un important succes în lupta împotriva acestei maladii, informează Xinhua.
Celulele canceroase "înfometate" sunt o cheie pentru noile tratamente împotriva tumorilor (studiu) Cercetătorii australieni cred că celulele canceroase "înfometate" ar putea fi cheia pentru prevenirea creşterii tumorilor, deschizând calea pentru dezvoltarea de noi medicamente pentru lupta împotriva cancerului, informează agenţia Xinhua.