Cele mai citite
 


Record de accidentări pe pârtiile de schi din Austria în iarna trecută
sâmbătă, 16 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalele din zona turistică Salzburg, Austria, au înregistrat un nedorit record în iarna trecută, când au tratat peste 11.000 de persoane care s-au accidentat pe pârtiile de schi şi snowboard, potrivit relatării televiziunii ORF.
Foarte solicitat a fost în special spitalul din staţiunea Zell am See, unde au ajuns 6.000 de pacienţi, cu zece procente mai mulţi decât în iarna anterioară, a declarat Heinrich Thöni, şeful secţiei de traumatologie.

Şi în Schwarzach a fost stabilit un record de pacienţi şi operaţii. Spitalul a primit 5.069 de amatori de sporturi de iarnă accidentaţi pe pârtii. Pacienţii au provenit din 46 de ţări, iar pentru transportul a 620 dintre ei a fost nevoie de ajutorul elicopterului.

Numărul mare de răniţi a fost cauzat, în parte, de faptul că oamenii nu sunt bine antrenaţi pentru aceste sporturi, a explicat Frank Genelin, care conduce secţia de traumatologie a spitalului. Potrivit medicului, o altă explicaţie este starea pârtiilor, care în această iarnă au fost foarte tari.

Există totuşi şi o parte bună în această stare de lucruri: purtarea căştilor i-a apărat pe mulţi de traumatisme mult mai grave. "Nu putem spune că vedem mai puţine traumatisme craniene, ci că ele sunt mai puţin grave, pentru că majoritatea schiorilor poartă căşti", a subliniat medicul austriac.AGERPRES/(Irina Cristea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Toamna şi iarna - printre cele mai aglomerate perioade din an pentru intervenţiile de chirurgie estetică Intervenţiile de chirurgie estetică sunt din ce în ce mai populare, atât la nivel mondial, cât şi în România, iar implanturile cu silicon, liposucţiile sau rinoplastiile sunt printre cele mai căutate şi cerute astfel de operaţii. Românii îşi doresc să arate din ce în ce mai bine, să se facă...
Braşov: Ambasadorul Austriei la Bucureşti în vizită la Braşov Ambasadorul Austriei la Bucureşti, Michael Schwarzinger, s-a aflat luni şi marţi în vizită la Braşov.
Maramureş: Program de prevenire a accidentelor pe pârtiile de schi Administraţia judeţului Maramureş a demarat un program de prevenire a accidentelor pe pârtiile de schi, subprefectul Pamfil Bercean declarând, joi, că acţiunile desfăşurate în sistem integrat de structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (jandarmi montani, pompieri militari, paramedici)...
Medicii recomandă moderaţie în alimentaţie de sărbători În perioada sărbătorilor de iarnă, medicii recomandă evitarea consumului excesiv de alimente şi de alcool, dar şi multă mişcare în aer liber, pentru a preveni riscul de îmbolnăviri, se arată într-un comunicat remis AGERPRES de Ministerul Sănătăţii.
Prinţul Friso a părăsit Austria şi urmează să fie transferat într-o clinică de la Londra Prinţul olandez Johan Friso, accidentat la schi în Vorarlberg pe data de 17 februarie, a părăsit joi după-amiază Austria, transmite APA.
Schi: Meningita, posibila cauză a decesului unei tinere săritoare cu schiurile O tânără săritoare cu schiurile din Italia a fost găsită moartă în camera sa de hotel, cu ocazia unei competiţii la care participa în Germania, testele iniţială indicând drept cauză a decesului meningita, informează AP, recepţionată de Agerpres.