Cele mai citite
 


Rolul proteinei HMGB1 în regenerarea cardiacă, tema conferinţei susţinute de prof. Maurizio C. Capogrossi
sâmbătă, 16 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Profesorul Maurizio C. Capogrossi, unul dintre cei mai renumiţi specialişti în cardiologie din Europa, a prezentat, vineri, într-o conferinţă desfăşurată în aula Institutului Naţional de Cercetare "Victor Babeş", rezultatele studiilor efectuate cu privire la rolul proteinei HMGB1 în regenerarea cardiacă, dar şi importanţa acesteia în tratamentul infarctului de miocard şi insuficienţei cardiace.
Prelegerea a adus în atenţie şi rolul deosebit de important pe care îl au telocitele - descoperire a acad. prof. dr. Laurenţiu Mircea Popescu, preşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale din România, care a deschis conferinţa - în repararea cardiacă.
Dr. Bogdan Popescu de la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" a declarat, pentru AGERPRES, că profesorul Maurizio C. Capogrossi deţine studii experimentale extrem de importante în ceea ce priveşte tratamentul infarctului de miocard şi insuficienţei cardiace "cu o proteină HMGB1, care stimulează regenerarea muşchiului cardiac".
"Ceea ce este extrem de important, el (profesorul Capogrossi - n.r.) a relevat în experimentele lui şi mecanismele prin care se produce această regenerare. De menţionat - în mod normal după infarct, există doar o cicatrice a peretelui inimii, care nu se mai contractă, nu mai ajută inima să pompeze sânge, în timp ce, în urma injectării acestei proteine (HMGB1 - n.r.) a profesorului Capogrossi, se poate regenera peretele cardiac, deci să ajute la funcţia de pompă a inimii şi la refacerea acestui perete muscular", a afirmat dr. Bogdan Popescu.
Profesorul Capogrossi este directorul Laboratorului de Patologie Vasculară al IRCCS (Istituto Dermopatico dell' Immacolata) Roma şi este unul dintre cei mai cunoscuţi specialişti în acest domeniu din Europa. AGERPRES/(A, AS - Claudia Nicolae-Toma)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Telocitele, descoperire medicală a cercetătorilor români, recunoscută şi în SUA Descoperirea medicală la nivel mondial - telocitele, realizare a echipei de cercetători români de la Institutul Naţional de Patologie ''Victor Babeş'', condusă de academicianul Laurenţiu Mircea Popescu, preşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale din România (ASM), a fost recunoscută şi în Statele Unite...
Campania "Împotriva hepatitei alături de pacienţi", lansată la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România şi Societatea Naţională de Medicina Familiei au lansat miercuri, la Institutul de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş", campania "Împotriva hepatitei alături de pacienţi".
Laurenţiu Popescu (INCD Victor Babeş): Telocitele au rol în regenerarea ficatului şi vindecarea muşchiului cardiac Telocitele pot avea rol în regenerarea ficatului, pot participa la vindecarea muşchiului cardiac după infarct creând noi mici vase de sânge, capilare, a declarat marţi într-o conferinţă de presă cel care a descoperit acest tip de celule, academicianul Laurenţiu M. Popescu, director general al INCD "Victor...
Programul SHE destinat femeilor seropozitive, lansat la Institutul de Boli Infecţioase 'Matei Balş' Programul SHE, lansat joi la Institutul de Boli Infecţioase 'Matei Balş', vine în întâmpinarea celor 5.206 femei infectate cu HIV din ţară, care au nevoie de informaţii, servicii medicale şi sociale de calitate, oportunităţi egale pe piaţa muncii, facilităţi de îngrijire pentru copii, dar şi de respect...
Telocitele sunt recunoscute în 40 de ţări Telocitele, descoperire a echipei de cercetători de la Institutul ''Victor Babeş'' condusă de acad. Laurenţiu M. Popescu continuă să revoluţioneze lumea medicală mondială se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.
Teste HIV la domiciliu pentru consumatorii de droguri injectabile Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" va începe de anul viitor un program de testare la domiciliu pentru HIV a consumatorilor de droguri injectabile şi a celor care au renunţat la droguri injectabile dar sunt infectaţi, a anunţat miercuri la o conferinţă managerul institutului, prof.dr. Adrian...