Cele mai citite
 


STS: Circa 5 milioane de apeluri la 112 în primul trimestru al anului 2011
sâmbătă, 16 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ cinci milioane de apeluri au fost primite şi tratate pe primul trimestru al acestui an la numărul unic de urgenţă 112, dintre care circa trei sferturi au fost false.
Statistica pe trimestrul întâi din 2011, realizată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), arată că la 112 au fost primite şi tratate 4.774.528 apeluri, din care peste 25% au fost reale şi peste 74% false.
Potrivit unui comunicat al STS transmis, vineri, AGERPRES, cele mai multe apeluri au fost transferate către Ambulanţă - 64,70%, urmate de cele transferate spre Poliţie - 23,54%, Pompieri/ SMURD - 10,73% şi Jandarmerie - 0,91%.
Din punct de vedere al apelurilor false, adaugă comunicatul de presă, judeţele Covasna, Harghita şi Bacău ocupă primele locuri, majoritatea apelurilor false şi abuzive provenind de la copii, tineri, persoane cu probleme psihice şi sunt în mare parte realizate de pe cartele pre-pay.
Ca urmare a constatărilor făcute de autorităţile statului, 904 cetăţeni au fost sancţionaţi conform legii pentru apeluri false şi abuzive către numărul 112.
Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate în judeţele Gorj, Dâmboviţa, Bucureşti şi Suceava, precizează comunicatul.
Totodată, conform sursei citate, 69 de cetăţeni au solicitat STS date cu privire la convorbirile efectuate prin sistemul 112, potrivit legii. Alte 210 de astfel de solicitări au venit din partea unor autorităţi ale statului (poliţie, pompieri, ambulanţă, jandarmerie, tribunale, parchete), care, potrivit legii, au solicitat date pentru îndeplinirea unor obligaţii legale.
În domeniul informării, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale realizează campanii de educare, având ca target principal tinerii din şcoli şi turiştii români şi străini aflaţi în ţara noastră.
Eurobarometrul Comisiei Europene pe anul 2011, referitor la numărul unic european de urgenţă 112, arată că România se află pe primele locuri în domeniul informării şi educării populaţiei în UE. Ţara noastră ocupă primul loc la informaţii difuzate prin radio şi locul doi la cele difuzate prin intermediul televiziunii.
Specialiştii 112 şi ofiţerii de relaţii publice continuă campania naţională referitoare la numărul unic de urgenţă. În baza unui acord de parteneriat cu Radio România, STS intenţionează să organizeze o întâlnire internaţională, la începutul lunii iulie, în Bucureşti, la care vor participa reprezentanţi ai serviciilor de urgenţă din statele membre ale UE şi din ţara noastră, întâlnire la care vor fi analizate aspecte cu privire la accesibilitatea sistemului, serviciile de suport, implementarea eCall, dezvoltarea sistemelor având la bază noile tehnologii de comunicaţii.
Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 a devenit operaţional în toată România în luna aprilie 2005.
Numărul 112 este gratuit şi poate fi apelat de pe orice telefon fix sau mobil în România şi întreaga Uniune Europeană. AGERPRES/(AS - Cristina Tatu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
STS: Două treimi dintre apelurile primite în trimestrul al treilea la 112 sunt false Peste două treimi (68,25%) dintre apelurile primite în trimestrul al treilea din acest an la numărul unic de urgenţă 112 au fost false iar 31,75% au fost reale, relevă o statistică a Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), dată marţi publicităţii.
STS: Peste 18,6 milioane de apeluri, primite în 2012 la 112; mai mult de jumătate au fost false Peste 18,6 milioane de apeluri au fost primite anul trecut la numărul unic de urgenţă 112, dintre care mai mult de jumătate au fost false, arată o statistică realizată pe 2012 de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.
Ziua Europeană a Numărului Unic 112, marcată în ţară (grupaj 2) Ziua Europeană a Numărului Unic 112, marcată pe 11 februarie, aduce în acest an în prim-plan, în mai multe ţări europene, conceptul de resuscitare cardio-pulmonară, având în vedere că marea majoritate a europenilor nu ştiu cum să efectueze această procedură în cazul în care sunt martorii unui stop cardiac...
Cele mai multe apeluri la 112, în ţară, au fost alarme false (grupaj) Peste două treimi (68,25%) dintre apelurile primite în trimestrul al treilea din acest an la numărul unic de urgenţă 112 au fost false, iar 31,75% au fost reale, relevă o statistică a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS).
Covasna, pe primul loc în topul naţional al apelurilor false la 112 Judeţul Covasna ocupă locul I la nivel naţional în ceea ce priveşte apelurile false la 112, cu un procent de 87,52%, relevă o statistică realizată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).
Adrian Fulea (STS): Numărul apelurilor false la 112 a scăzut cu 20% în urma campaniilor de informare La Numărul Unic de Urgenţă 112 s-au primit în cursul anului trecut, în judeţul Suceava, 357.999 apeluri, dintre care doar 25,83% au fost reale, a declarat presei, luni, şeful Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) Suceava, col. Mihai Dascălu. El a precizat că peste 74% din apeluri au fost false...