Cele mai citite
 


Timiş: Închiderea spitalelor din România, privită cu îngrijorare de Bruxelles, afirmă eurodeputatul Buşoi
sâmbătă, 16 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Decizia Ministerului Sănătăţii de a închide într-un interval scurt 67 de spitale este privită cu scepticism de membrii Comisiei de Sănătate din Parlamentul European, a declarat vineri într-o conferinţă de presă eurodeputatul PNL Cristian Buşoi.
"Am avut câteva discuţii informale cu colegii din Comisia de Sănătate a Parlamentului Europei. Sigur că în unele ţări ale UE s-au luat decizii delicate, dar în nicio ţară a UE nu s-au închis brusc în câteva săptămâni 67 de spitale fără a exista un studiu de impact şi fără o evaluare foarte clară a situaţiei şi a felului în care decizia se va repercuta asupra sănătăţii umane", a afirmat Buşoi.
În opinia sa, ceea ce s-a întâmplat în România face responsabili atât Ministerul Sănătăţii, cât şi premierul şi întreg cabinetul, dar şi principalul partid de guvernământ - PDL -, decizia privitoare la spitale fiind greşită.
"Sigur că se puteau face reorganizări - la nivelul personalului administrativ sau prin afilieri pe lângă Spitalul judeţean -, dar nicidecum nu poţi să laşi fără niciun fel de acces la servicii medicale de urgenţă majoră oameni din zone sărace, cum sunt cele rurale aflate chiar la sute de kilometri distanţă de un spital", a spus eurodeputatul liberal.
Buşoi a lansat un apel la adresa Guvernului pentru a reveni asupra deciziei de închidere a spitalelor, apreciind că măsura încalcă flagrant dreptul fundamental al unor cetăţeni români de a avea acces la servicii medicale.
În altă ordine de idei, Buşoi a declarat că atât timp cât accizele din preţul final al benzinei şi motorinei au în România cea mai ridicată valoarea din UE, "este o ipocrizie din partea Guvernului să anunţi ca măsură îngheţarea preţului acestor combustibili".
El opinează că ar fi preferabil de urmat modelul britanic, unde se anunţă reducerea valorii accizelor pe termen limitat pentru a nu creşte costul benzinei în perioada următoare.
Buşoi susţine că dacă în România va îngheţa preţul benzinei şi al motorinei, după ridicarea restricţiei preţul va exploda pentru ca firmele "să-şi scoată cheltuiala". AGERPRES/(A - Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Previziuni economice Actualitatea economică internă şi externă în date:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 30 MAI - 5 IUNIE - ECONOMIC Marşul de protest al sindicaliştilor din Educaţie, determinat de proiectul Ordonanţei privind salarizarea bugetarilor, dar şi protestele de la Palatul Cotroceni ale sindicatelor afiliate la BNS, avaria în reţeaua de electricitate, care a afectat judeţele Argeş şi Vâlcea şi raportul Consiliului concurenţei...
Timiş: Deputatul Horia Cristian salută continuarea Programului de prevenţie a cancerului de col Deputatul liberal Horia Cristian salută iniţiativa Ministerului Sănătăţii de a continua Programul de prevenţie pentru cancerul de col uterin, care a fost început în 2008, dar nu a mai continuat sub guvernările ulterioare.
Ministerul Sănătăţii: La Timişoara va fi construit un Institut Regional Oncologic Consiliul Interministerial de avizare lucrări publice de interes naţional şi locuinţe a avizat, la propunerea Ministerului Sănătăţii, demararea lucrărilor de construcţie a Institutului Regional de Oncologie Timişoara.
Timişoara: Primarul a cerut Casei judeţene de asigurări de sănătate să suplimenteze fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase Primarul Nicolae Robu a solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş şi Ministerului Sănătăţii să suplimenteze în regim de urgenţă fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, care a cerut sprijin financiar de la primărie, întrucât nu îi mai ajung banii...
Timiş: Deputatul PSD Sorin Grindeanu cere ca screeningul neonatal să devină program naţional Deputatul PSD Sorin Grindeanu solicită ca screeningul neonatal să devină program naţional la nivelul Ministerului Sănătăţii, pentru a beneficia de finanţare guvernamentală, dată fiind incidenţa crescută a unor boli genetice care ar putea fi descoperite rapid la naştere şi tratate.