Cele mai citite
 


Braşov: Protest în faţa spitalului din Codlea
luni, 18 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Câteva zeci de locuitori ai municipiului Codlea protestează, din nou, duminică, în faţa Spitalului municipal din localitate, închis de Ministerul Sănătăţii începând cu data de 1 aprilie.
Organizatorul protestului, consilierul local Erwin Albu, a declarat pentru AGERPRES că este vorba despre "o comemorare la două săptămâni de la închiderea spitalului", unde oamenii au venit să depună flori şi să aprindă lumânări la sicriul şi crucea "defunctei unităţi medicale".
"Nu vom ceda. Absolut nimeni din conducerea locală a municipiului nu doreşte un dialog cu noi. Oamenii sunt foarte supăraţi că, după două săptămâni de proteste, nu se întrevede nicio soluţie în favoarea lor. Vom continua protestele săptămâna viitoare, chiar şi în ziua de Paşte", a susţinut Albu.
El a arătat că membrii Consiliului local Codlea pregătesc documentaţia necesară pentru a acţiona în judecată Ministerul Sănătăţii.
La începutul săptămânii trecute, consilierii locali au hotărât să doneze indemnizaţia de şedinţă pentru a redeschide camera de gardă a spitalului, unde cele 20 de cadre medicale care au rămas nedistribuite de DSP Braşov lucrează deocamdată fără să primească salariu.
Tot de săptămâna trecută a fost deschis şi un cont unde cei care doresc pot să facă donaţii pentru funcţionarea în condiţii bune a camerei de gardă, care are un program zilnic între orele 8,00 şi 20,00.
În judeţul Braşov au fost închise, de la 1 aprilie, spitalele municipale din Codlea şi Săcele şi cel din oraşul Victoria. AGERPRES/(AS - Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Din nou proteste în stradă la Codlea Câteva zeci de persoane protestează din nou miercuri, începând cu ora 15,00, în municipiul Codlea, nemulţumite că Ministerul Sănătăţii a închis de la 1 aprilie singurul spital din localitate.
Braşov: Consilierii de la Codlea donează indemnizaţiile de şedinţă pentru funcţionarea camerei de gardă Consilierii locali din municipiul Codlea au hotărât ca, începând de marţi, să doneze indemnizaţiile de şedinţă pentru a putea funcţiona o cameră de gardă la Spitalul municipal închis la data de 1 aprilie, a declarat, pentru AGERPRES, consilierul local Erwin Albu.
Braşov: Un nou protest la Codlea împotriva închiderii spitalului Câteva zeci de persoane protestează din nou joi după-amiază în municipiul Codlea împotriva deciziei Ministerului Sănătăţii de a închide de la 1 aprilie spitalul din localitate.
Braşov: Spitalul din Codlea are nevoie de cel puţin 60 de angajaţi pentru a fi redeschis Spitalul municipal Codlea are nevoie de cel puţin 60 de angajaţi - medici, asistente, infirmiere - pentru a se redeschide, a declarat, luni, pentru AGERPRES, dr. Claudia Coste, directorul instituţiei.
Braşov: Protest la Spitalul din Codlea Peste 100 de persoane protestează sâmbătă, începând cu ora 17,00, în faţa Spitalului din Codlea, nemulţumiţi că acesta nu a fost redeschis începând cu 1 septembrie.
Braşov: Apel al CJ către Ministerul Sănătăţii pentru urgentarea lucrărilor de reabilitare a Maternităţii Preşedinta Comisiei de Sănătate a Consiliul Judeţean (CJ) Braşov, Mariana Câju, a făcut, miercuri, în şedinţa de plen a acestui for, apel către Ministerul Sănătăţii, care finanţează prin Banca Mondială lucrările de reabilitare a corpului vechi al Spitalului de Obstretică şi Ginecologie, să discute cu...