Cele mai citite
 


Călătoriile în Japonia sunt sigure, pretinde Organizaţia Mondială a Turismului
luni, 18 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Nu există niciun motiv pentru evitarea călătoriilor în Japonia, nivelurile de radioactivitate din aeroporturile şi porturile ţării fiind 'considerabil sub limitele de siguranţă', a anunţat vineri Organizaţia Mondială a Turismului (OMT), agenţie a ONU cu sediul la Madrid, relatează AFP.
Mai multe ţări au făcut apel la cetăţenii lor să evite călătoriile în Japonia după accidentul nuclear de la centrala Fukushima, din nord-estul arhipelagului nipon, provocat de cutremur şi un tsunami devastatoare la 11 martie.

Numai 352.800 au venit în ţară în luna martie, cu 50,3% mai puţin decât un an înainte şi cea mai drastică scădere înregistrată vreodată, conform cifrelor date publicităţii de Oficiul naţional pentru turism japonez.

'Situaţia actuală nu prezintă niciun risc pentru călătoriile cu destinaţia Japonia', a precizat OMT într-un comunicat.

'Măsurătorile nivelurilor de radiaoctivitate din apropierea aeroporturilor şi porturilor din Japonia continuă să demonstreze că acestea rămân considerabil sub limitele de siguranţă', a adăugat organizaţia ONU.

'În plus, controalele efectuate asupra pasagerilor, echipajelor şi a mărfurilor provenite din Japonia efectuate până în prezent în alte ţări în funcţie de politica lor naţională, nu sugerează existenţa niciunui risc pentru sănătate sau securitate', a mai precizat OMT.AGERPRES/(Florin Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Japonia: Spital mobil american, în ajutorul victimelor recentei catastrofe naturale Un spital de oftalmologie mobil, adus de la Miami pe calea aerului, a început să-şi ofere vineri serviciile persoanelor aflate în nevoie din regiuni din nord-estul Japoniei, care nu au acces la îngrijiri medicale, după cutremurul urmat de tsunami de la 11 martie, informează Kyodo.
Catastrofă naturală în Japonia: Sub calmul japonez, pândesc traumele Atitudinea rezervată de care au dat dovată japonezii supravieţuitori ai recentei catastrofe naturale care a devastat nord-estul Japoniei a atras admiraţia lumii întregi, însă psihologii avertizează că acest calm ar putea ascunde numeroase traume, relatează AFP.
Victimele cutremurului din Japonia, comemorate la un an de la tragedie Un an de la cutremurul din Japonia a fost marcat miercuri într-o ceremonie organizată de Ambasada niponă la Bucureşti.
Japonia: Donaţie anonimă de 10 milioane de yeni, lăsată în toaleta primăriei din Sakado Un donator anonim a lăsat în toaleta primăriei din Sakado, oraş situat în prefectura Saitama, un pachet cu bani. Pachetul conţinea suma de 10 milioane de yeni /circa 135.000 de dolari/ şi un bilet în care se solicita ca banii să fie transmişi persoanelor care au avut de suferit de pe urma cutremurului...
MAI a lansat o campanie naţională de informare a populaţiei în caz de cutremur MAI a lansat luni, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, o campanie naţională de informare a populaţiei intitulată "Nu tremur la cutremur" pentru a face cunoscute măsurile şi modul de comportare în cazul unui seism.
Singurii câini poliţişti salvatori din România, posibil ajutor pentru Japonia Prefectul judeţului Sibiu, Horaţiu Răcuciu a declarat luni, pentru AGERPRES, că va discuta cu directorul Centrului Chinologic din municipiu oportunitatea de a oferi sprijin Japoniei, prin trimiterea unor câini poliţişti, special antrenaţi în caz de cutremure şi dezastre naturale.