Cele mai citite
 


Gripa porcină: primul deces al unui pacient fără probleme de sănătate anexe în Marea Britanie
sâmbătă, 11 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Londra, 11 iul /Agerpres/ - Un pacient atins de virusul gripei porcine a decedat vineri, devenind prima victimă a maladiei care nu prezenta probleme de sănătate anexe, în mod contrar faţă de celelalte 14 persoane care şi-au pierdut viaţa din cauza virusului până în prezent în Marea Britanie, transmite France Presse.

Serviciile de sănătate britanice au anunţat că un pacient tratat la un spital din comitatul Essex a decedat vineri, fără a da detalii cu privire la identitatea sau vârsta victimei. Însă victima nu suferea şi de alte probleme de sănătate.


Autorităţile britanice au încercat să liniştească populaţia, precizând că cele 14 persoane - 12 în Anglia, 2 în Scoţia - care au decedat până atunci sufereau şi de alte probleme de sănătate înainte de a se contamina cu gripa porcină. Aproape 335 de persoane atinse de virusul A/H1N1/ erau spitalizate joi în Anglia, dintre care 43 se aflau într-o stare îngrijorătoare, potrivit celor mai recente cifre ale Agenţiei de protecţie sanitară.

În Marea Britanie, 9.817 cazuri confirmate de gripă porcină au fost înregistrate până la 8 iulie, ceea ce înseamnă că regatul este una dintre cele mai afectate ţări din lume, conform ultimelor cifre oficiale.

Ministrul Sănătăţii, Andy Burnham, a avertizat săptămâna trecută că, în cazul în care progresia epidemiei va continua în ritmul actual, Marea Britanie s-ar putea confrunta cu 100.000 de cazuri noi cotidiene înainte de finalul lunii august.

La scară mondială, aproape 100.000 de persoane au fost contaminate de virusul A/H1N1/ în 137 de ţări şi teritorii, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, care a anunţat marţi 440 de morţi.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un caz nou de infectare cu virusul gripal AH1N1 Bucureşti, 7 iul /Agerpres/ - Reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile a depistat încă un caz de infectare cu virusul gripal AH1N1.
23 de cazuri de gripă porcină într-un sat de vacanţă din Alpii francezi Paris, 11 iul /Agerpres/ - 23 de copii dintr-un sat de vacanţă din apropiere de Megeve, în Alpii francezi, au fost contaminaţi cu gripă porcină, a anunţat sâmbătă prefectura din Haute-Savoie, precizând că au fost luate deja măsuri de izolare, relatează AFP.
Gripă porcină: al 7-lea mort în Uruguay şi al 3-lea în El Salvador Montevideo, 10 iul /Agerpres/ - Un al şaptelea caz mortal de gripă porcină a fost înregistrat în Uruguay, unde propagarea virusului A/H1N1 este în plină expansiune, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii, relatează AFP.
Peste 200 de noi cazuri A(H1N1) confirmate în Europa în ultimele 24 de ore Stockholm, 9 iul /Agerpres/ - O agenţie europeană pentru sănătate a anunţat miercuri că 238 de noi cazuri de gripă porcină A(H1N1) au fost confirmate în ţările europene în ultimele 24 de ore, transmite agenţia Xinhua, recepţionată de Agerpres.
Spania: al doilea deces de gripă porcină Madrid, 9 iul /Agerpres/ - Un bărbat infectat cu virusul A(H1N1) a murit joi într-un spital din arhipelagul spaniol Canare, în Atlantic, fiind astfel a doua persoană care a decedat de gripă porcină în Spania, a anunţat Ministerul Sănătăţii.
OMS nu vede niciun semn al răspândirii virusului H1N1 rezistent la Tamiflu Geneva, 7 iul /Agerpres/ - Gripa H1N1 rezistentă la tratamentul cu Tamiflu nu pare a se răspândi într-un mod susţinut sau îngrijorător, a declarat, marţi, directorul general adjunct al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, Keiji Fukuda, relatează Reuters.