Cele mai citite
 


Cea mai bătrână femeie din România a murit la Buzău, la vârsta de 106 ani
luni, 18 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ecaterina Găman, cea mai în vârstă femeie din România, a murit sâmbătă în locuinţa nepoţilor săi din municipiul Buzău (sud), la vârsta de 106 ani şi nouă luni.
În urmă cu două săptămâni, bătrâna a suferit un infarct şi a fost internată la Spitalul judeţean de Urgenţă din Buzău.
"Mama Caterina a murit aşa cum a trăit, calmă, senină, fără frică de moarte'', a declarat, pentru AGERPRES, Ion Gegea, unul dintre nepoţii săi.
"Mama Caterina", cum era numită bătrâna în familie, s-a născut la 24 iulie 1904 în localitatea Beceni (jud. Buzău), a trăit sub patru regi, a cunoscut ambele conflagraţii mondiale, dar şi perioada comunistă când a rămas fără pământ.
Femeia s-a căsătorit la 19 ani şi a născut 11 copii, dintre care au trăit şapte, şase dintre copiii bătrânei, patru fete şi doi băieţi, sunt în viaţă, cel mai în vârstă având 83 de ani.
În noiembrie 2010, aceasta a fost adusă în oraşul Buzău de unul dintre nepoţi, ocazie cu care a fost desemnată şi Cetăţean de onoare al municipiului reşedinţă de judeţ.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Spitalul Judeţean de Urgenţă, dotat cu un angiograf performant Un angiograf de ultimă generaţie, cu vizualizare în 3D, achiziţionat printr-un proiect european în valoare de 25 milioane euro coordonat de Academia de Ştiinţe Medicale, a fost montat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, a declarat miercuri managerul unităţii medicale, Vasile Râmbu.
Buzău: Spitalul judeţean de Urgenţă, în carantină Accesul în secţiile de pneumologie, pediatrie, nanologie ale Spitalului judeţean de Urgenţă Buzău este interzis în totalitate, iar în celelalte secţii vizitele au fost limitate din cauza numărului mare de viroze respiratorii.
Buzău: Un număr de 100 de posturi, scoase la concurs de Spitalul Judeţean de Urgenţă Aproximativ 400 de persoane participă miercuri la concursul organizat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău pentru ocuparea a 100 de posturi de asistenţi medicali, infirmiere, brancardieri şi îngrijitoare.
Institutul Clinic Fundeni: Fostul director general al institutului, prof. dr. Dan Tulbure, a decedat Prof. dr. Dan Tulbure, fost director general al Institutului Clinic Fundeni între 2000 şi 2005 şi apoi director al Centrului ATI din acelaşi institut, a decedat, informează un comunicat semnat de managerul general al IC Fundeni, conf.dr.Carmen Orban, şi remis joi AGERPRES.
Buzău: Patru puncte deschise pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă În municipiul Buzău au fost deschise miercuri patru puncte de acordare a asistenţei medicale de urgenţă, iar în cele câteva zeci de farmacii din acest oraş dar şi din Râmnicu Sărat s-au constituit puncte de prim ajutor anticaniculă.
Buzău: Fundaţia FACIAS cere Parchetului să se autosesizeze în cazul copiilor legaţi de paturi Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) cere Parchetului să se autosesizeze în cazul copiilor legaţi de paturi de la Spitalul Judeţean din Buzău.