Cele mai citite
 


Inima lui Mubarak funcţionează corect (surse medicale)
luni, 18 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O scădere a tensiunii arteriale a fost la originea spitalizării marţi a fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak, dar inima sa funcţionează corect şi starea sa de sănătate este stabilă, a anunţat agenţia oficială Mena, care citează o sursă medicală - relatează AFP.
'A fost realizată o ecografie a muşchiului său cardiac şi aceasta a arătat că ea funcţionează la 73%, ceea ce semnifică că starea lui de sănătate a devenit stabilă', a relatat agenţia egipteană.

Înlăturat de la putere prin forţa străzii la 11 februarie, Hosni Mubarak, 82 de ani, a fost spitalizat marţi după un interogatoriu în cadrul unei anchete privind represiunea manifestaţiilor din ianuarie şi februarie, soldată cu 800 de morţi, potrivit surselor oficiale.

Aflat în prezent la spitalul internaţional din Sharm el Sheikh, staţiune balneară la Marea Roşie, unde se află în reşedinţă supravegheată, Mubarak a fost plasat în detenţie provizorie pentru 15 zile în cadrul anchetei. El face de asemenea obiectul unei anchete pentru acuzaţii de corupţie.

Justiţia a cerut Ministerului de Interne transferarea fostului preşedinte în spitalul închisorii Tora din Cairo, unde sunt încarceraţi fiii săi Alaa şi Gamal, precum şi foşti miniştri şi înalţi responsabili ai regimului.

Dar Ministerul de Interne a considerat că spitalul închisorii nu este suficient echipat pentru a face faţă unei degradări rapide a stării de sănătate a lui Mubarak, care urmează în final să fie transferat într-un spital militar în apropiere de Cairo. AFP scrie că data transferului nu este cunoscută.

Cu toate acestea, ziarul egiptean Ahram, citat de Xinhua, a informat sâmbătă pe site-ul său că Hosni Mubarak a fost transferat la un spital militar din apropiere de Cairo din unitatea medicală în care era internat în staţiunea Sharm El-Sheikh. Mubarak ar fi fost transportat cu un elicopter militar la Centrul medical internaţional aflat la circa 42 km est de capitală, unde ar urma să rămână până la finalul interogatoriului său privind acuzaţiile de corupţie şi respectiv de a fi ordonat uciderea protestatarilor care i se aduc de către justiţie.AGERPRES/(Mariana Ionescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hosni Mubarak, transferat la un spital militar din apropiere de Cairo (presă) Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak a fost transferat la un spital militar din apropiere de Cairo din unitatea medicală în care era internat în staţiunea Sharm El-Sheikh, informează sâmbătă pe site-ul său ziarul egiptean Ahram, citat de Xinhua.
Mubarak se află tot în spitalul din Sharm El-Sheikh Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak se află tot în spitalul din Sharm El-Sheikh, împreună cu soţia sa Suzanne, informează agenţia Mena care citează declaraţia făcută duminică de o sursă oficială - transmite Xinhua.
Procesul intentat lui Hosni Mubarak: A treia rundă de audieri A treia rundă de audieri în cadrul procesul intentat fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak a început luni, la Cairo, informează agenţiile de presă internaţionale.
Mubarak este tratat de cancer în Arabia Saudită (presă) Cairo, 2 mar /Agerpres/ - Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak este supus unui tratament medical împotriva cancerului în Arabia Saudită, scrie cotidianul egiptean Al-Akhbar în ediţia de miercuri, contrazicând astfel informaţiile oficiale cu privire la situaţia lui Mubarak.
Egipt: Condamnarea lui Mubarak la trei ani de închisoare, anulată; dosarul va fi rejudecat Condamnarea la trei ani de închisoare pentru fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak a fost anulată marţi, în apel, de Curtea de Casaţie de la Cairo, în ultimul său proces, care a menţinut detenţia sa într-un spital militar, relatează France Presse.
Cel puţin cinci morţi în ciocniri confesionale la nord de Cairo Cel puţin patru creştini şi un musulman au fost ucişi în ciocniri confesionale armate în guvernoratul Qalyoubia la nord de Cairo, au anunţat sâmbătă serviciile de securitate egiptene.