Cele mai citite
 


Japonia: Spital mobil american, în ajutorul victimelor recentei catastrofe naturale
luni, 18 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un spital de oftalmologie mobil, adus de la Miami pe calea aerului, a început să-şi ofere vineri serviciile persoanelor aflate în nevoie din regiuni din nord-estul Japoniei, care nu au acces la îngrijiri medicale, după cutremurul urmat de tsunami de la 11 martie, informează Kyodo.
Timp de trei luni, Vision Van, un imens autobuz dotat cu echipament oftalmologic modern, inclusiv cu cameră de aşteptare şi cabinet de consultaţii, va face turul localităţilor devastate de recenta catastrofă naturală, proprietarul, Institutul de oftalmologie Bascom Palmer al Universităţii din Miami, oferind gratis servicii medicale de calitate.

"Am avut ocazia să întâlnesc aici oameni de o reală demnitate", a declarat profesorul Richard Lee, care a examinat vineri pacienţi din Onagawa, prefectura Miyagi, devastată de cutremur şi tsunami.

Richard Lee a sosit joi în Japonia, pentru a învăţa medici locali cum să folosească echipamentul respectiv. Avionul în care se afla specialistul american a primit o aprobare specială pentru a putea ateriza pe aeroportul din regiune, închis după recenta catastrofă naturală.

Autobuzul-spital a fost parcat vineri lângă gimnaziul din Onawaga, care serveşte drept centru de primire a persoanelor evacuate.

Creat în 2004, spitalul mobil ajută la detectarea precoce a unor afecţiuni oftalmologice, inclusiv ambliopia. Respectiva clinică mobilă a fost utilizată pentru ajutorarea victimelor uraganului Katrina, care în 2005 a devastat statele americane Mississippi şi Louisiana, fiind considerat cea mai mare catastrofă naturală din istoria Statelor Unite ale Americii.AGERPRES/(Florence Bedreagă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Catastrofă naturală în Japonia: Sub calmul japonez, pândesc traumele Atitudinea rezervată de care au dat dovată japonezii supravieţuitori ai recentei catastrofe naturale care a devastat nord-estul Japoniei a atras admiraţia lumii întregi, însă psihologii avertizează că acest calm ar putea ascunde numeroase traume, relatează AFP.
Nivelul de radiaţii, dublu decât se estimase în zona Fukushima, Japonia nepregătită pentru o catastrofă nucleară Japonia a apreciat că nivelul radiaţiilor emanate în prima săptămână după grava avariere a centralei nucleare de la Fukushima, la 11 martie, a fost de două ori mai mare decât se estimase iniţail, transmite BBC marţi, relatând că eaceste date au fost publicate în contextul demarării de către un grup de...
Victimele cutremurului din Japonia, comemorate la un an de la tragedie Un an de la cutremurul din Japonia a fost marcat miercuri într-o ceremonie organizată de Ambasada niponă la Bucureşti.
PROF. DR. ANDREAS WEDRICH, PREȘEDINTELE ASOCIAȚIEI DE OFTALMOLOGIE DIN AUSTRIA, ÎN PARTENERIAT CU INTERMEDICAS - Specialist european de top în oncologie și chirurgie oftalmologică recrutat de Intermedicas Intermedicas, prima clinică de second opinion din România, anunță parteneriatul exclusiv cu Prof. Dr. Andreas Wedrich, Președintele Asociației de Oftalmologie din Austria și unul dintre cei mai reputați medici oftalmologi din Europa. Începând cu luna martie, 2016, pacienții români beneficiază...
Japonia: Urme de iod radioactive, în glanda tiroidă a copiilor de la Fukushima Urme de elemente radioactive au fost detectate în glanda tiroidă a 45% din copiii din Fukushima şi împrejurimile centralei nucleare, grav avariată de cutremurul şi tsunami de la 11 martie, au anunţat joi surse oficiale locale, citate de AFP.
Japonia: Cel puţin 36 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza caniculei Un val de căldură ce s-a abătut de mai multe zile asupra Japoniei a provocat moartea a cel puţin 36 de persoane, cu începere din luna iulie, şi a dus la spitalizarea altor 22.000 de persoane, arată statisticile oficiale şi presa niponă, preluate de AFP.