Cele mai citite
 


Mehedinţi: Aproape 80% dintre apelurile primite prin 112 au fost false
luni, 18 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Dintre cele 67.800 apeluri receptate în trimestrul I al acestui an prin numărul unic de urgenţă 112 în judeţul Mehedinţi, 78,28% au fost false, a declarat sâmbătă pentru AGERPRES şeful Biroului Răspuns Apel Unic de Urgenţă 112 al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), Simion Tătucu.
Potrivit sursei citate, cele 53.053 apeluri false provin de la copii, tineri şi persoane cu probleme psihice şi au fost realizate de pe cartele pre-pay, lucru care îngreunează identificarea de către autorităţi a identităţii acestora.
'Imediat ce vor fi stabiliţi vinovaţii, în urma cercetărilor efectuate, se va proceda în consecinţă. Ei vor fi sancţionaţi conform legilor în vigoare', a precizat Tătucu.
Conform statisticii STS Mehedinţi, apelurile reale au fost distribuite astfel: Poliţie - 3.432, Ambulanţă - 8.635, ISU+SMURD - 940 şi Jandarmi - 130.
Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 a devenit operaţional în toată România în luna aprilie 2005.
Numărul 112 este gratuit şi poate fi apelat de pe orice telefon fix sau mobil în România şi întreaga Uniune Europeană. AGERPRES/ (A, AS - Florian Copcea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua Europeană a Numărului Unic 112, marcată în ţară (grupaj 2) Ziua Europeană a Numărului Unic 112, marcată pe 11 februarie, aduce în acest an în prim-plan, în mai multe ţări europene, conceptul de resuscitare cardio-pulmonară, având în vedere că marea majoritate a europenilor nu ştiu cum să efectueze această procedură în cazul în care sunt martorii unui stop cardiac...
Adrian Fulea (STS): Numărul apelurilor false la 112 a scăzut cu 20% în urma campaniilor de informare La Numărul Unic de Urgenţă 112 s-au primit în cursul anului trecut, în judeţul Suceava, 357.999 apeluri, dintre care doar 25,83% au fost reale, a declarat presei, luni, şeful Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) Suceava, col. Mihai Dascălu. El a precizat că peste 74% din apeluri au fost false...
STS: Două treimi dintre apelurile primite în trimestrul al treilea la 112 sunt false Peste două treimi (68,25%) dintre apelurile primite în trimestrul al treilea din acest an la numărul unic de urgenţă 112 au fost false iar 31,75% au fost reale, relevă o statistică a Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), dată marţi publicităţii.
Mehedinţi: Dispecerat comun ISU-SAJ, operaţionalizat la Drobeta Turnu Severin Un dispecerat integrat comun între Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă a fost operaţionalizat în judeţul Mehedinţi, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al structurii, Ramona Nistor.
STS: Peste 18,6 milioane de apeluri, primite în 2012 la 112; mai mult de jumătate au fost false Peste 18,6 milioane de apeluri au fost primite anul trecut la numărul unic de urgenţă 112, dintre care mai mult de jumătate au fost false, arată o statistică realizată pe 2012 de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.
STS: Circa 5 milioane de apeluri la 112 în primul trimestru al anului 2011 Aproximativ cinci milioane de apeluri au fost primite şi tratate pe primul trimestru al acestui an la numărul unic de urgenţă 112, dintre care circa trei sferturi au fost false.