Cele mai citite
 


Personalităţi ale lumii medicale româneşti, premiate la Gala Top Medici
luni, 18 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Elita medicală din România a fost premiată în cadrul celei de-a treia ediţii a Galei Top Medici, ocazie cu care a fost aduse în faţa publicului rezultatele excepţionale din medicina românească.
Rodica Sărmaş Furnea, coordonatoarea proiectului, consideră că ceremonia de decernare a premiilor constituie punctul culminant al efortului depus pentru promovarea, la nivelul de vizibilitate socială, a elitei medicale, ''a acelor profesionişti în mâinile cărora oamenii îşi încredinţează sănătatea''.
''Gala Top Medici este un modest semn al stimei pe care un mare număr de oameni din această ţară o poartă celor mai buni dintre profesioniştii medici. Este esenţial să înţelegem împreună că un top al medicilor din România nu trebuie să fie un clasament festivist, expus unor show-uri uneori frivole, ci o categorie rezervată doar unor personalităţi cu performanţe excepţionale, un club exclusivist care-i reuneşte pe maeştrii profesiunii lor, a căror pregătire este însoţită de căldură umană, devotament şi deschidere către lume. Iată de ce nu vrem să transformăm acest top şi, finalmente, această gală într-o competiţie menită să suscite speculaţii şi să incite orgolii, cu toate că în lumea elitei profesionale orgoliile sunt, în covârşitoare majoritate, justificate'', a declarat Rodica Sărmaş Furnea.
Pentru decernarea premiilor a fost consultat un consiliu alcătuit din prof. dr. Rodica Anghel, prof. dr. Daniela Bartoş, acad. prof. dr. Leon Dănăilă, prof.dr.Vasile Astărăstoae, prof. dr. Ion Georgescu, prof. dr. Ioan Lascăr, prof. dr. Florian Popa.
Selecţia laureaţilor a fost făcută prin aplicarea unei grile cu un punctaj de la 1 la 5, criteriile care au stat la baza acestui punctaj fiind inovaţia, performanţa profesională, spiritul de echipă şi capacitatea de a forma specialişti, managementul bolnavului, abilitatea de comunicare.
Premiile pentru excelenţă în medicină au fost acordate medicilor prof.dr.Ovidiu Alexandru Băjenaru, prof.dr.Mircea Beuran, dr.Şerban Brădişteanu, prof.dr.Gheorghe Burnei, dr.Gabriel Constantinescu, prof. dr.Radu Deac, conf.dr.Ioana Grinţescu, prof.dr.Irinel Popescu, prof.dr.Marghit Şerban, prof.dr.Grigore Tinică, prof.dr.Dan Tulbure.
Premiul Top Medici pentru performanţă managerială a revenit prof.dr.Adrian Streinu-Cercel, premiul pentru performanţă medicală în echipă a fost decernat prof.dr.Dragoş Vinereanu, iar pentru performanţă în comunicare lui dr.Bogdan O. Popescu.
Premiul Top Medici pentru inovaţie a fost luat de acad.prof.dr.Laurenţiu Mircea Popescu şi Sorin Grunwald, iar trofeul Top Medici a revenit prof.dr.Mircea Beuran.
Trofeul Top Medici a fost decis de public, în urma unui vot online, care s-a desfăşurat pe www.topmedici.ro.AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - Gala TopMedici CONFERINŢA PROFESIONIŞTILOR DIN SÃNÃTATE
Gala TopMedici, la a şasea ediţie Gala TopMedici, aflată la a şasea ediţie, a reunit miercuri personalităţi cu performanţe excepţionale a căror pregătire este însoţită de căldură umană, devotament şi deschidere către lume.
INTERVIU Prof. Ioan Lascăr: Când îţi exprimi un punct de vedere, trebuie să ai un nivel de informare şi competenţă Şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie a Spitalului de Urgenţă Floreasca, prof. dr. Ioan Lascăr, a povestit într-un interviu acordat AGERPRES despre motivele care l-au făcut să aleagă această specialitate şi să rămână să profeseze în România, despre sistemul medical românesc şi nevoile acestuia...
Vasile Astărăstoae: Suntem pe ultimul loc în UE la numărul de medici la mia de locuitori (interviu) Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a vorbit, într-un interviu acordat AGERPRES pe 22 septembrie, despre finanţarea sistemului de sănătate, despre numirile la conducerea spitalelor, dar şi despre migraţia medicilor peste hotare.
Vasile Astărăstoae: Protestele anunţate pentru luna septembrie vor contiuna Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că protestele personalului medical anunţate pentru luna septembrie vor continua, iar luni la ora 11,00 vor fi realizate pichetări în faţa Ministrului Finanţelor şi Ministerului Sănătăţii...
Medicii spun că lucrează şi la stat şi în privat pentru completarea veniturilor Prof. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România, afirmă că, în cazul în care s-ar lua decizia ca medicii din sistemul de stat să nu mai lucreze şi în privat, ar fi "o lovitură pentru ambele sisteme", iar doctorii ar alege să plece în străinătate.