Cele mai citite
 


Prima naştere în Europa a unui copil în urma unei grefe de ţesut ovarian între surori gemene
luni, 18 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O grefă de ţesut ovarian între surori gemene, realizată în premieră medicală în Europa, la Bruxelles, i-a permis unei franţuzoaice sterile să aducă pe lume un copil, au anunţat medicii francezi de la un spital din Paris, transmite AFP.
"Mama şi copilul sunt bine", a declarat ginecologul Guy Kerbrat de la spitalul Parly II-Le Chesnay, care o tratează pe mamă.

"Victoria (2.850 grame) s-a născut prin cezariană la 8 martie, într-o maternitate particulară", a mai adăugat el.

"Este pentru oprima oară în lume când o astfel de grefă se face între gemeni ce au sindromul Turner' (o anomalie cromozomială înregistrată cu o frecvenţă de 1 caz la 2.500 de naşteri de fete şi care duce la instalarea prematură a menopauzei), conform profesorului Jacques Donnez, ginecolog la Universitatea Catolică Louvain, din Bruxelles, cel care a realizat operaţia de grefă.

La câteva luni după grefă, pacientei, care suferea de menopauză precoce, i-a revenit ciclul în mod normal, şi a rămas însărcinată în mod natural, după întreţinerea de raporturi sexuale, fără a fi nevoie să apeleze la inseminarea in vitro, a mai precizat medicul belgian.

De asemenea, aceasta este şi pentru prima oară când o astfel de grefă de ţesut ovarian este realizată direct, în Europa, conform medicului belgian.

În 2008 Susanne Butscher, 39 de ani, a născut la Londra o fetiţă după ce a primit o grefă de ţesut ovarian prelevat de la sora sa geamănă, însă transplantul propriu-zis a fost realizat în SUA, de Dr. Sherman Silber (Saint-Louis, Missouri).

Grefele de ţesuturi între gemeni identici au avantajul că nu necesită niciun fel de tratament de împotriva respingerii.AGERPRES/(Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prima naştere după fertilizarea in vitro, la Iaşi Primul copil conceput prin fertilizare in vitro într-o clinică din Iaşi - o fetiţă - a fost născută la începutul acestei săptămâni la Spitalul de Obstretică şi Ginecologie 'Cuza Vodă' din Iaşi.
Naştere miraculoasă la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie 'Cuza Vodă' din Iaşi O femeie din localitatea Mirceşti, în vârstă de 26 de ani, aflată la prima sarcină gemelară, a născut la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ''Cuza Vodă'' din Iaşi, la trei luni după ce o echipă de medici de la Maternitate i-a efectuat, în premieră naţională, o intervenţie chirurgicală intrauterină...
Premieră medicală mondială: O femeie a născut după ce i s-au transplantat ţesuturi ovariene proprii prelevate în copilărie O belgiancă a devenit prima femeie din lume care a dat naştere unui copil după ce i s-a efectuat un transplant de ţesuturi ovariene proprii, care fuseseră prelevate şi congelate când ea avea 13 ani şi nu ajunsese încă la pubertate, informează miercuri France Presse, EFE şi Reuters.
O braşoveancă de 33 de ani a născut siameze după ce a pierdut cinci sarcini O braşoveană în vârstă de 33 de ani a născut vineri siameze, fiind prima naştere după ce a pierdut cinci sarcini.
SUA: Doi gemeni s-au născut la interval de 38 de zile Doi gemeni s-au născut prematur în Statele Unite la interval de 38 de zile şi sunt teferi momentan graţie asistenţei acordate de medici.
Spania: primul bebeluş născut fără mutaţia genei care duce la cancerul la sân Spitalul Sant Pau şi Fundaţia Puigvert din Barcelona au anunţat joi prima naştere din Spania, a unui bebeluş care nu suferă de mutaţia genetică ereditară din cauza căreia ar fi putut suferi, cu o probabilitate de 60%, de cancer de sân sau ovare, înainte de vârsta de 70 de ani.