Cele mai citite
 


Sanador a inaugurat primul spital privat cu servicii medicale complete din România
luni, 18 aprilie 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
 
Operator de top pe piata serviciilor medicale private din Romania, Sanador a deschis primului spital clinic cu servicii medicale complete, inclusiv asistenta medicala de urgenta, dezvoltat în urma unei investiţii de 40 de milioane de euro.

 

 

 

Cu o suprafaţă totală de 18.000 de mp şi o capacitate de 290 de paturi, Spitalul Sanador dispune de cele mai noi tehnologii, aparatură de ultimă generaţie şi personal medical profesionist, oferind tratamente la standarde europene.
 
“Din dorinţa de a oferi totul din punct de vedere medical pacienţilor noştri şi cu un efort susţinut de peste 2 ani, am deschis Spitalul Sanador care cuprinde toate specialităţile medicale şi chirurgicale, fiind singular, din acest punct de vedere, pe piaţa de profil din România. Aici se regăsesc şi arii mai puţin abordate în sistemul privat, cum ar fi departamenul de cardiologie intervenţională, în cadrul căruia funcţionează laboratoarele de cateterism şi electrofiziologie“, a declarat dr. Doris Carmen Andronescu, Director General Sanador.
 
Oferind confortul unui hotel de 5 stele, spitalul dispune de un bloc operator format din 7 săli de operaţie, 17 posturi de terapie intensivă pentru adulţi, 7 posturi de terapie intensivă neonatologie şi câte un compartiment de primiri urgenţe pentru adulţi şi copii.
 
Fiecare sală de operaţie este dotată cu plafon cu flux laminar, având grad de asepsie 3 sau 4, şi asigură protecţie totală împotriva infecţiilor intraspitaliceşti. În Spitalul Sanador se pune accent pe implementarea tehnicilor chirurgicale cu minimă invazivitate. Pentru calitatea actului medical sunt folosite echipamente ultraperformante în sălile de operaţie, precum: turnuri de laparoscopie şi endoscopie  HD Olympus, microscoape chirurgicale Zeiss, electrochirurgie Valleylab şi Olympus, lămpi scialitice Draeger cu LED, braţe de sală Draeger, instrumentar chirurgical Aesculap, litotriptor Siemens, precum şi braţe automate de anestezie şi chirurgie, aparat de radiologie portabil Siemens, braţ C pentru intervenţii chirurgicale sub radiologie.
 
Blocul de naşteri din cadrul spitalului are 3 săli de naştere şi de intervenţii chirurgicale ginecologice şi este conectat cu cea mai performantă secţie de terapie intensivă neonatologie din sectorul medical privat, asigurând gradele de asepsie necesare. Nou-născuţii pot rămâne cu mamele în rezervă (sistem rooming-in) sau pot sta în secţia de nou-născuţi sub atenta supraveghere a personului medical din secţia de Neonatologie. Se pot primi nou-născuţi cu vârste de gestaţie începând cu 28-30 de săptămâni proveniţi din sarcini cu dispensarizare medicală corectă, conform protocoalelor internaţionale şi româneşti în vigoare din 2011.
 
 Un rol important în siguranţa actului medical îl are unitatea centrală de sterilizare în componenţa căreia intră sterilizatoare cu plasma şi cu aburi şi maşini de spălat şi dezinfectat.
 
În cadrul Spitalului Sanador funcţionează şi un ambulator,  în care se pot efectua consultaţii, ecografii, intervenţii de mică chirurgie cu internare de zi, explorări funcţionale ( EKG de repaus şi de efort pe covor rulant etc) şi un departament de Radiologie Imagistică Medicală, având un computer tomograf cu 64 de slice-uri şi Radiologie radioscopie digitală, ambele Siemens. Departamentul de Radiologie Imagistică Medicală  din spital completează unitatea de imagistică deja existentă în clinicile din imediata apropiere a acestuia, respectiv 2 echipamente de rezonanţă magnetică Siemens şi Philips, computer tomograf Philips, radiologie Philips, mamografie cu stereotacsie Philips, osteodensitometrie General Electric Prodigy.
 
De asemenea, Spitalul Sanador pune la dispoziţia pacienţilor săi Serviciul de Recuperare - medicină fizică, care oferă tratamente de specialitate, complexe şi complete cu aparatură ultraperformantă. Acesta este împarţit în următoarele compartimente: electroterapie, magnetoterapie, masaj, laserterapie, termoterapie, hidroterapie, kinetoterapie.
 
În cadrul Departamentului de cardiologie intervenţională funcţionează Laboratorul de Cateterism cardiac utilat cu angiograf Siemens de ultimă generaţie (coronarografii, angiografii, angioplastii, arteriografii, chemoembolizari etc.) şi laboratorul de electrofiziologie (ablaţii, implanturi, defibrilatoare, pacemaker).
 
În Spitalul Sanador îşi desfaşoară deja activitatea un număr de aproximativ 500 de persoane, medici angajaţi şi colaboratori, personal mediu şi administrativ. Numărul acestora va creşte odată cu gradul de ocupare al spitalului.
În prezent, în unitaţile Sanador (clinici şi laboratoare) lucrează 460 de medici dedicaţi şi colaboratori şi 200 de asistente.
 
În secţia de urgenţă a spitalului funcţionează dispeceratul şi asistenţa medicală de urgenţă 24/24, Sanador deţinând flotă proprie de ambulanţe disponibile 24 /24 (Call Center 021-9699).
 
Spitalul Sanador este situat în centrul Bucureştiului, pe Strada Sevastopol nr. 9.
 
###
Înfiinţat în anul 2001, Sanador a cunoscut o dezvoltare continuă, în prezent deţinând cel mai mare spital multidisciplinar privat din ţară, trei clinici şi două laboratoare în Bucureşti. Echipa medicală de excepţie şi complexitatea serviciilor medicale oferite  fac din Sanador un nume de referinţă în domeniul medical privat.
     
 

 

 

 

Notare
Comentarii
de sandy.tomoiaga
este foarte bine pentru ca au fost si spitale multe si deja sint depasite toate vechituri si nu mai faceau fata se stie cu faceau fatae cheltuiala cu asa spitale dar sintem cu ele la inaltime sa se mai aduca asa spitale

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primul spital privat cu servicii medicale complete, inaugurat în Bucureşti Primul spital privat cu servicii medicale complete din România a fost inaugurat joi în Bucureşti.
Cu ocazia Zilei Internaționale a Inimii, Sanador oferă GRATUIT, timp de o lună, pachetul medical cardiologic (consult la medicul specialist, EKG de repaus și un set de analize de laborator) - Cele mai recente date arată că circa 6-7 milioane de români suferă de boli cardiovasculare - 60% dintre decesele din România dintr-un an sunt cauzate de afecțiuni ale inimii (conform ARPIM) - Numărul de angioplastii cu stenturi efectuate bolnavilor cardiaci la Sanador s-a dublat în prima...
190 de pachete de naştere vândute de SANADOR în patru zile de BABY EXPO Sanador, cel mai mare spital multidisciplinar privat din România, a vândut 190 de pachete de naştere în numai patru zile de prezență în cadrul târgului BABY Expo. Din totalul de viitoare mămici care au semnat contractele pentru pachetele de naștere, 60% au ales nașterea asistată de medicii angajați...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Primul spital privat de ortopedie şi traumatologie din România a fost inaugurat în Capitală Primul spital privat de ortopedie şi traumatologie din România a fost inaugurat miercuri în Bucureşti de MedLife.
Primul spital privat de pediatrie, inaugurat în Bucureşti Primul spital privat de pediatrie a fost inaugurat miercuri în Bucureşti, o unitate medicală ce oferă, pentru prima oară în medicina privată românească, servicii integrate de pediatrie: consultaţii de specialitate în regim de spital şi ambulatoriu, intervenţii chirurgicale, servicii de imagistică şi...