Cele mai citite
 


Alba: Sute de salariaţi, concediaţi colectiv
marţi, 19 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cinci primării şi un punct de lucru al SC CFR SIRV Braşov au notificat Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba cu privire la concedierea colectivă a unui număr total de 340 de salariaţi, potrivit unui raport prezentat luni, într-o conferinţă de presă, de conducerea ITM.
Din această lună au fost concediaţi de către primăriile oraşelor Abrud, Aiud, Baia de Arieş, Cîmpeni şi Ocna Mureş 172 de asistenţi personali ai persoanelor cu handicap, situaţie generată de insuficienţa fondurilor pentru plata drepturilor salariale cuvenite acestei categorii de salariaţi.
Potrivit şefului ITM Alba, Puiu Horaţiu, cei mai mulţi asistenţi personali ai persoanelor cu handicap au fost concediaţi de Primăria municipiului Aiud-72, urmată de primăriile din Ocna Mureş şi Cîmpeni, cu 37, respectiv 35 de salariaţi trimişi în şomaj. Primăriile din Abrud şi Baia de Arieş au notificat ITM cu privire la concedierea colectivă a 15, respectiv 13 salariaţi.
În ceea ce priveşte SC CFR- SIRV Braşov, toţi cei 168 de angajaţi de la punctul de lucru din municipiul Aiud au fost concediaţi colectiv în lunile martie-aprilie.
Şi Spitalul Orăşenesc Ocna Mureş, închis de la 1 aprilie, a notificat ITM cu privire la concedierea colectivă a 31 din cei 143 de salariaţi cu începere din 27 aprilie.
În total, 371 de oameni au rămas fără loc de muncă în urma concedierilor colective.
Judeţul Alba se confruntă de trei ani de zile cu una din cele mai ridicate rate ale şomajului din ţară. La sfârşitul lunii martie, aceasta a cunoscut o uşoară scădere, ajungând la 8,49%. AGERPRES/(AS - Marinela Brumar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Asistenţi, infirmiere şi personal TESA, în grevă de avertisment Peste 100 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia şi în jur de 70 de salariaţi ai Spitalului Municipal Aiud s-au aflat miercuri, timp de două ore, în grevă de avertisment, manifestări similare fiind şi în restul unităţilor din judeţ în care există nuclee Sanitas, a declarat, pentru...
Alba: Majoritatea celor care donează sânge face acest gest din considerente umanitare Cei mai mulţi dintre donatorii de sânge din Alba fac acest act umanitar pentru a-şi ajuta semenii în suferinţă şi numai 5% din persoanele care donează sânge recurg la un asemenea gest pentru a obţine beneficiile materiale acordate potrivit legislaţiei în vigoare, a susţinut, marţi, într-o conferinţă...
Braşov: Numărul asistenţilor maternali din judeţ e în continuă scădere Numărul asistenţilor maternali este în continuă scădere în judeţul Braşov, lucru care îi îngrijorează pe reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov, care trag un semnal de alarmă pentru următorii ani mai ales în privinţa cazurilor de copii abandonaţi...
Alba: Sedii neaccesibilizate pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii Alba Iulia, 8 iul /Agerpres/ - Unele instituţii publice din Alba, cum ar fi Casa de Asigurări de Sănătate sau Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale, nu au înălţimea ghişeelor la un nivel accesibil persoanelor cu dizabilităţi locomotorii, acestea fiind situate chiar şi la un metru şi jumătate.
ANOFM: Aproape 6.100 de locuri de muncă vacante la nivel naţional, în perioada 13 - 19 ianuarie Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţă 6.088 de locuri de muncă vacante pentru perioada 13 - 19 ianuarie 2012, cu 2.251 mai multe decât săptămâna precedentă, informează, vineri, ANOFM.
Alba: Un singur brancardier, la Spitalul Municipal Aiud Un singur brancardier lucrează la Spitalul Municipal Aiud, ceea ce înseamnă că, în situaţia în care trebuie să transporte un bolnav pe o targă, acesta are nevoie şi de sprijinul unui alt angajat sau chiar al unui alt pacient.