Cele mai citite
 


Botoşani: Proteste la fostul Sanatoriu TBC de la Guranda
marţi, 19 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 30 de angajaţi ai fostului Sanatoriu de pneumoftiziologie de la Guranda, judeţul Botoşani, au protestat luni în curtea unităţii faţă de neîncasarea drepturilor salariale aferente lunii februarie.
Unitatea medicală, care a funcţionat în subordinea Consiliului Judeţean, s-a desfiinţat de la 1 aprilie, după ce Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) i-a tăiat finanţarea.
"E vorba de nemulţumiri legate de faptul că nu îşi primesc salariile pe luna martie. Se forţează de către Casa de Asigurări de Sănătate recuperarea unor datorii, făcându-se practic o ilegalitate. Există un contract şi nu are voie să procedeze aşa. Dacă sunt nişte datorii de recuperat de la Sanatoriul Guranda, trebuie să se procedeze legal, acţionând în instanţă sanatoriul", a declarat, pentru AGERPRES, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Aroşoaie.
Oficialii CJAS susţin că sumele necesare plăţii serviciilor medicale prestate de Sanatoriul Guranda în luna martie nu au fost achitate din cauza unor nereguli. Preşedintele CJAS, Rodica Huţuleac, susţine că la Guranda au fost efectuate internări fictive iar CJAS are de recuperat echivalentul a 1.130 de zile spitalizare, adică 88.000 de lei.
"Consiliul Judeţean şi Sanatoriul Guranda să plătească salariile angajaţilor. Am făcut controale la acest sanatoriu, unde am găsit probleme foarte mari, pe anul 2009-2010. Am documente cu semnăturile pacienţilor şi ştampila unităţii, unde figurează pacienţi învoiţi din spital cu săptămânile", a declarat luni, într-o conferinţă de presă, Rodica Huţuleac. AGERPRES/ (A- Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Medic de familie sancţionat de Casa de Asigurări de Sănătate pentru nerespectarea programului de lucru Un medic de familie din judeţul Botoşani a fost sancţionat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru că nu şi-a respectat programul de lucru.
Botoşani: Nemulţumiri la Spitalul Judeţean de Urgenţă; salariaţii ameninţă cu proteste Botoşani, 16 feb/ Agerpres/- Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani ameninţă că vor picheta, începând de joi, sediul Consiliului Judeţean (CJ), în semn de protest faţă de neacordarea tichetelor de masă şi a gradului principal pentru asistenţii medicali, a anunţat, marţi, liderul...
Botoşani: Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati, refuzat de Casa de Asigurări la decontarea a 4,7 milioane de lei Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani va trebui să acopere din bugetul propriu costurile de internare a peste 4.000 de pacienţi, după ce unitatea medicală a depăşit plafonul maxim de internări contractat, în 2011, cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), a declarat, miercuri,...
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.
Suceava: Casa de Asigurări de Sănătate încheie contracte doar cu 55 medici stomatologi dintr-un total de 383 Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava va încheia, de la 1 iulie, contracte cu 55 medici stomatologi din judeţ, dintre care 22 în mediul urban şi 33 în mediul rural, a declarat joi directorul instituţiei, Adela Băişanu.
Gorj: Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, sancţionat de Casa de Asigurări de Sănătate din cauza unor nereguli Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost sancţionat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, în urma unor nereguli constatate în unitatea medicală, a declarat, joi, directorul CJAS Gorj, Daniel Bondoc.