Cele mai citite
 


SUA alocă încă un miliard de dolari creării unui vaccin împotriva virusului A(H1N1)
luni, 13 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Washington, 13 iul /Agerpres/ - Ministrul american al sănătăţii, Kathleen Sebelius, a anunţat duminică faptul că o nouă tranşă de un miliard de dolari va fi alocată pentru achiziţionarea substanţelor necesare fabricării unui vaccin împotriva gripei porcine, în vreme ce numărul morţilor provocate de virusul A (H1N1) creşte în SUA, notează AFP.

 

”Este vorba despre un alt miliard de dolari destinat cumpărării celor mai mulţi dintre compuşii unui vaccin împotriva virusului H1N1”, a declarat Sebelius, duminică, pentru postul de televiziune CNN, fără a face alte precizări. Ea a subliniat faptul că vaccinul va fi gata, cel mai probabil, în luna octombrie.

Congresul american a aprobat în luna iunie un proiect de buget suplimentar pentru anul 2009, în valoare de 106 miliarde de dolari, dintre care 7,7 miliarde sunt destinate luptei împotriva virusului A (H1N1).

”Congresul este de acord cu preşedintele /Barack Obama/ în privinţa faptului că aceasta este prioritatea dintâi: asigurarea sănătăţii şi securităţii americanilor”, a declarat duminică ministrul Sebelius.

La nivel mondial, cel puţin 440 de persoane au murit în urma infectării cu virusul A (H1N1), dintr-un total de circa 100.000 de bolnavi, potrivit unui bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, preluat de France Presse. AGERPRES/(Ioana Văcărescu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa A: bolnavii cronici, femeile însărcinate şi personalul medical, categorii prioritare pentru vaccinare Bruxelles, 25 aug /Agerpres/ - Persoanele care suferă de mai mult de 6 luni de maladii cronice, femeile însărcinate şi personalul medical sunt grupurile care trebuie vaccinate cu prioritate pentru virusul A/H1N1, conform unei decizii comune luate marţi de experţii din cele 27 de state membre ale Uniunii...
Roche anunţă că a depistat 13 cazuri de gripă A rezistente la Tamiflu Gigantul farmaceutic elveţian Roche Holding AG a anunţat că a fost informat cu privire la existenţa a 13 cazuri de gripă porcină care au devenit rezistente la medicamentul său antiviral Tamiflu, relatează, luni, agenţia Associated Press.
Spania: primul copil mort în Canare în urma infecţiei cu gripa A Madrid, 18 aug /Agerpres/ - Un copil de 11 ani din Insulele Canare a murit în urma infecţiei cu gripa A, devenind prima victimă minoră a pandemiei şi a douăsprezecea în întreaga Spanie, informează marţi postul public de radio.
Israel: doi bolnavi au decedat de gripă porcină Tel Aviv, 17 aug /Agerpres/ - Doi bolnavi care au contactat gripă porcină au murit luni în Israel, ridicând la nouă numărul de persoane decedate după ce au fost contaminate de virusul A (H1N1), a anunţat Ministerul Sănătăţii.
Vaccin american împotriva virusului A(H1N1), disponibil în octombrie Washington, 16 aug /Agerpres/ - SUA au o "bună speranţă" să obţină un vaccin împotriva gripei provocate de virusul A(H1N1) până la jumătatea lunii octombrie, a declarat - duminică, canalului de televiziune CNN - secretarul sănătăţii american, Kathleen Sebelius, potrivit AFP.
OMS spune că producţia vaccinului împotriva gripei porcine va începe în câteva săptămâni Geneva, 4 mai /Agerpres/ - Unele firme de medicamente vor începe în câteva săptămâni să producă vaccinuri pentru epidemia de gripă împotriva noii varietăţi de virus care s-a răspândit în întreaga lume, a declarat, vineri, un oficial de rang înalt din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citat...