Cele mai citite
 


Călăraşi: Doi deţinuţi din arestul IPJ continuă să refuze hrana
marţi, 19 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doi deţinuţi care se află în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi de zece zile continuă să refuze hrana.
Purtătorul de cuvânt al IPJ Călăraşi, inspector Ramona Tudor, a declarat, luni, pentru AGERPRES că dintre cei şase deţinuţi aflaţi în arestul inspectoratului care au refuzat hrana începând cu 8 aprilie, până în prezent patru au renunţat la această măsură de protest.
Potrivit acesteia, protestatarii au invocat diferite motive - nevinovăţia, probleme medicale. Ramona Tudor a mai spus că judecătorul delegat a fost informat în legătură cu această situaţie şi a consemnat aspectele semnalate de deţinuţi. De asemenea, purtătorul de cuvânt al IPJ Călăraşi a subliniat că refuzul hranei este un drept al deţinuţilor.
Cei doi sunt în continuare monitorizaţi de medic, acesta efectuându-le periodic teste de glicemie. AGERPRES /(AS-Mirel Tudorache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Avocatul Poporului: Peste o mie de deţinuţi au apelat în acest an la refuzul de hrană ca formă de protest Peste o mie de deţinuţi au apelat la refuzul de hrană ca formă de protest în primele opt luni ale acestui an, potrivit unui raport special privind condiţiile de detenţie dat publicităţii marţi de Avocatul Poporului.
Călăraşi: Femeie rănită într-un accident rutier, transportată la Bucureşti cu un elicopter SMURD O femeie în vârstă de 36 de ani, din localitatea Roseţi, care a fost rănită luni într-un accident rutier, a fost transportată cu un elicopter SMURD la un spital din Bucureşti.
PREZIDENŢIALE Bistriţa-Năsăud: Urna mobilă, solicitată de aproape 700 de persoane internate şi deţinuţi Aproximativ 700 de persoane internate în unităţile spitaliceşti din judeţul Bistriţa-Năsăud, precum şi deţinuţi aflaţi în arestul Penitenciarului Bistriţa şi al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) au depus cereri pentru urna mobilă pentru a putea vota, duminică, în primul tur al alegerilor prezidenţiale...
Cele două persoane din Călăraşi, mamă şi fiu, decedate din cauze naturale Cele două persoane, mamă şi fiu, găsite decedate vineri într-un apartament din municipiul Călăraşi, şi-au pierdut viaţa din cauze naturale, conform raportului Serviciului de Medicină Legală, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ, inspector Ramona Tudor.
ANP: Norma de hrană pentru deţinuţi recomandată de specialişti din MS - 4,36 lei/zi/persoană Norma de hrană pentru persoanele private de libertate condamnate recomandată de specialişti din Ministerul Sănătăţii (MS) are o valoare reală de 4,36 lei / zi / persoană, valoare cu TVA şi asigură dreptul acestora la o normă calorică de 2.855 calorii / zi / persoană, se arată într-un comunicat al Ad...
Călăraşi: Un tânăr a fost găsit cu multiple fracturi în scara unui imobil Un bărbat în vârstă de 29 de ani a fost găsit marţi cu multiple fracturi în scara unui imobil din municipiul Călăraşi, fiind transportat la Spitalul de Urgenţă Judeţean Călăraşi.