Cele mai citite
 


Cameron încearcă să-i 'mituiască' pe doctori cu privire la reformele sistemului naţional de sănătate
marţi, 19 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Premierul britanic David Cameron a semnalat duminică că reforma Sistemului Naţional de Sănătate /NHS/ ar putea fi amânată în faţa rezistenţei opuse de medici şi de asistentele medicale, scrie cotidianul britanic The Independent în ediţia de luni.
Cameron a promis schimbări "adecvate şi semnificative" ale reformelor prevăzute şi a dat clar de înţeles că medicii din spitale, dar şi medicii generalişti /GP/, vor fi implicaţi în gestionarea îngrijirii oferite de NHS.

Cabinetul de la Londra a fost înfrânt de opoziţia exercitată de Royal College of Nursing faţă de planurile de reformă. Săptămâna trecută, acesta a adoptat o moţiune de cenzură faţă de ministrul sănătăţii, Lansley Andrew, şi de British Medical Association.

Guvernul a instituit o "pauză" în procesul de adoptare a legislaţiei privind sănătatea /Health and Social Care Bill/ pentru a asculta temerile legate de o posibilă renunţare la trusturile de asistenţă medicală primară /aşa numitele "primary care trusts" sau PCT/ şi de a trece cea mai mare parte a bugetelor PCT sub controlul medicilor generalişti.

Cameron a insistat însă că nu va fi vorba de nicio retragere din faţa obiectivului fundamental al planurilor de a reforma NHS pentru a răspunde presiunilor în creştere.

Cu toate acestea, premierul a sugerat că planurile care prevedeau finalizarea reformelor până în 2013 ar putea fi relaxate, declarând pentru Sky News că "este mult mai important să facem lucrurile bine decât să încercăm să ne ţinem de calendarul iniţial în orice mod posibil."

Insistând asupra faptului că acest "exerciţiu de ascultare" al guvernului nu este o manevră de PR, Cameron a precizat că vor exista "unele schimbări şi îmbunătăţiri reale" aduse NHS şi că "status quo-ul nu este o opţiune realistă".

El a precizat totodată că medicilor din spitale le vor fi oferite locuri în noile organisme de gestionare. "Problema e că atunci când ei aud cuvintele "GP care gestionează", ei cred că doar medicii generalişti vor fi implicaţi în activitatea de gestionare, ceea ce nu este cazul", a explicat premierul cu referire la cei care şi-au exprimat temerile în această problemă. AGERPRES / (Ana Bîgu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Concluziile unui raport DSP Vaslui - asistenţă medicală primară precară, criză de medici de familie Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a prezentat, miercuri, în cadrul Şedinţei Grupului de Dialog Civic, un raport privind situaţia cabinetelor de medicină de familie din judeţul Vaslui, concluzionând că asigurarea asistenţei medicale primare este una precară.
Nicolăescu:Secretarul de stat pentru asistenţă medicală trebuie să operaţionalizeze programul de cancer până la finele lunii Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat vineri la dezbaterea în Comisiile reunite de buget-finanţe a bugetului MS că secretarul de stat pentru asistenţă medicală a fost însărcinat să revizuiască până la finele lunii februarie programul naţional de oncologie şi să-l reaşeze pe principii care...
Ebola: Asistenta medicală franceză repatriată din Liberia, supusă unui 'tratament experimental' Tânăra asistentă medicală franceză, voluntar al organizaţiei Medecins sans Frontieres (MSF), care a contractat virusul Ebola în Liberia, a fost internată într-un spital militar din Franţa, unde este supusă unui 'tratament experimental', a anunţat vineri ministrul Sănătăţii, Marisol Touraine, citată de...
Ministerul Sănătăţii atenţionează medicii de familie să acorde asistenţă medicală pacienţilor de pe listele lor Ministerul Sănătăţii le-a atras atenţia marţi tuturor medicilor de familie că, în conformitate cu contractul pe care îl au încheiat cu casele de asigurări de sănătate, sunt obligaţi să le acorde asistenţă medicală pacienţilor de pe listele lor.
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.
Achimaş-Cadariu: Este nevoie de 597 de incubatoare; ministerul a alocat 7,3 milioane euro Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat marţi că în România s-au făcut paşi importanţi în dezvoltarea programelor de asistenţă medicală pentru nou-născuţi, a screening-ului prenatal, precum şi a diferitelor tipuri de servicii medicale necesare mamei şi copilului.