Cele mai citite
 


Constanţa: Patru dintre cei şapte răniţi în accidentul de pe DN22 sunt în stare critică
marţi, 19 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Patru dintre cele şapte persoane rănite în urma gravului accident rutier petrecut duminică seară, pe DN22 Constanţa - Tulcea, sunt în stare critică, iar prognosticul medicilor este rezervat.
Directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, dr. Cătălin Grasa, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că în stare gravă este şi o fetiţă de 7 ani, aceasta fiind însă echilibrată hemodinamic.
''Fetiţa este internată pe Secţia Terapie Intensivă - Chirurgie copii şi este pe ventilaţie asistată. Hemodinamic este echilibrată, dar este vorba despre un politraumatism. Se vor face azi, mâine cel târziu, reevaluări, inclusiv computer tomograf, pentru a continua tratamentul de specialitate'', a menţionat medicul.
Potrivit acestuia, cei patru pacienţi care sunt în stare critică şi ''cu prognostic rezervat'' - un bărbat şi trei femei - au grave politraumatisme şi fracturi.
''Două dintre femei au fost supuse unor intervenţii chirurgicale abdominale, pentru ruptură de splină şi, în unul dintre cazuri, şi ruptură de diafragmă. De asemenea, au multiple fracturi costale, multiple fracturi la nivelul membrelor inferioare. Dintre cei patru, trei sunt pe ventilaţie, iar o femeie nu este pe ventilaţie şi este relativ mai bine, dar prognosticul este rezervat. S-au făcut eforturi foarte mari, aseară, de către echipele de gardă'', a afirmat dr. Cătălin Grasa.
Reprezentantul SCJU nu exclude să fie necesară transferarea vreunuia dintre pacienţi la un spital din Bucureşti, precizând că o astfel de decizie va fi luată în funcţie de modul în care va evolua starea de sănătatea a acestora.
Alte două persoane, tată şi fiu, sunt spitalizate cu policontuzii la la Secţia Chirurgie a SCJU şi sunt în afara oricărui pericol.
''Aceştia rămân sub monitorizare. Nu a fost necesară o intervenţie chirurgicală sau alte manevre medicale'', a declarat directorul medical al unităţii spitaliceşti.
O femeie în vârstă de 56 de ani a murit, iar alte şapte persoane au fost rănite într-un accident rutier petrecut duminică, pe DN 22 Constanţa - Tulcea, în zona Săcele, după ce două autoturisme au intrat în coliziune frontală.
Ancheta lucrătorilor Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa cu privire la cauzele şi împrejurările producerii tragediei este în derulare. AGERPRES/(A - Nona Jalbă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Doi răniţi în accidentul de la Tulcea, la terapie intensivă, la Spitalul Universitar; unul dintre ei va fi operat Doi bărbaţi răniţi în accidentul de la Tulcea, în vârstă de 20, respectiv, 31 de ani, au ajuns, vineri, la Spitalul Universitar din Capitală.
UPDATE Spitalul Militar:Trei răniţi la Colectiv sunt mult mai bine; cinci sunt în stare gravă Trei dintre pacienţii aflaţi la Terapie Intensivă la Spitalul Militar în urma incendiului de la clubul Colectiv au o stare mult mai bună şi vor fi transferaţi în secţia de arşi, dar cinci rămân în stare gravă, unul fiind intubat, a anunţat, luni, comandantul spitalului, dr. Florentina Ioniţă Radu.
Incendiu club Colectiv: Spitalul Elias - Prognostic rezervat pentru pacienţii din Terapie intensivă Patru răniţi în incendiul din clubul Colectiv se află în stare gravă la Spitalul Elias, cinci au fost detubaţi şi sunt conştienţi, informează un comunicat al unităţii medicale remis marţi AGERPRES.
Spitalul "Grigore Alexandrescu": Doi pacienţi în stare critică, alţi trei în stare gravă În Secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" se află doi pacienţi răniţi în incendiul de la clubul Colectiv care sunt în stare critică, intubaţi, şi trei în stare gravă.
Opriţa: Evacuarea aeriană - singura opţiune posibilă pentru a transporta răniţii de la Tulcea în siguranţă Evacuarea aeriană era singura opţiune posibilă pentru a putea transporta victimele accidentului rutier de la Tulcea în condiţii de siguranţă la unităţile sanitare primitoare, din cauza gravităţii leziunilor, potenţialului evolutiv şi funcţiilor vitale instabile, a precizat, vineri, şeful SMURD Bucureşti...
Spitalul Elias: Şapte răniţi de la Colectiv mai sunt internaţi; doi în stare gravă Şapte răniţi în incendiul din clubul Colectiv mai sunt internaţi în Spitalul Elias, dintre care trei pe Secţia de chirurgie plastică şi patru la Terapie Intensivă, doi în stare gravă, informează un comunicat al instituţiei medicale remis luni AGERPRES.