Cele mai citite
 


Covasna: Protestele au fost reluate la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele
marţi, 19 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Angajaţii şi pacienţii de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele au reluat luni dimineaţă protestele împotriva închiderii acestuia şi relocării activităţii la Întorsura Buzăului.
Preşedintele Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, a declarat pentru AGERPRES că la protestul organizat între orele 11 şi 12 au participat circa 70 de persoane - cadre medicale şi pacienţi internaţi în spital, care refuză să fie mutaţi la Întorsura Buzăului - primii pentru că nu au bani şi condiţii pentru a face naveta 100 de kilometri pe zi iar cei din urmă, pentru că nu le prieşte clima rece din acea zonă.
Neagovici a declarat că acţiunile de protest vor continua în fiecare zi timp de o oră în incinta Spitalului iar pe data de 20 aprilie preconizează organizarea unui nou miting în faţa Prefecturii din Sfântu Gheorghe împreună cu Asociaţia distroficilor muscular din România.
Protestele împotriva mutării spitalului la Întorsura Buzăului au început pe data de 28 martie şi s-au desfăşurat pe parcursul mai multor zile, culminând cu pichetarea sediului Prefecturii Covasna şi a Ministerului Sănătăţii din Bucureşti.
Potrivit unui proiect al Ministerului Sănătăţii, managementul Spitalului de Patologie Neuromusculară din Vâlcele ar urma să fie preluat de Spitalul de Cardiologie din staţiunea Covasna iar activitatea medicală să fie mutată la Întorsura Buzăului, unde există un spital nou în care s-au investit aproape 3 milioane de euro, dar care nu a funcţionat nici măcar o singură zi pentru că nu are dotarea necesară şi nici medici.
Consilierul ministrului Sănătăţii Vass Levente a declarat recent la Sfântu Gheorghe că decizia mutării Spitalului este corectă şi va fi atât în beneficiul pacienţilor, cât şi al locuitorilor Întorsurii Buzăului, deoarece pe lângă secţia de boli cronice se va înfiinţa şi una de boli acute, deci localnicii nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze până la Braşov sau la Sfântu Gheorghe pentru investigaţii medicale şi tratamente complexe. AGERPRES (AS-Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Protest în fata Ministerului Sanatatii împotriva mutării Centrului de patologie neuromusculară din Vâlcele Aproximativ 100 de membri ai Sindicatul Sanitas Covasna şi ai Asociaţiei Distroficilor Muscular din România vor picheta marţi sediul Ministerului Sănătăţii, din Bucureşti, în semn de protest faţă de decizia mutării Spitalului de patologie neuromusculară din Vâlcele la Întorsura Buzăului.
Covasna: Posibilă întâlnire între sindicatul Sanitas şi ministrul Sănătăţii pe tema spitalelor restructurate Situaţia Spitalului de Patologie Neuromusculară din Vâlcele, propus spre relocare la Întorsura Buzăului, va fi discutată joi în cadrul unei întâlniri pe care reprezentanţii Sindicatului Sanitas preconizează să o aibă la Bucureşti cu ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, pe tema spitalelor restructurate...
Covasna: Protest al angajaţilor şi pacienţilor de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele în faţa Prefecturii Angajaţii şi pacienţii de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele vor picheta miercuri, între orele 12 şi 13, sediul Prefecturii din Sfântu Gheorghe, în încercarea de a determina conducerea Ministerului Sănătăţii să renunţe la decizia de a muta această unitate medicală la Întorsura Buzăului...
Covasna: Pacienţii şi cadrele medicale de la Spitalul din Vâlcele au reluat protestele Aproximativ 80 de pacienţi şi cadre medicale de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele au reluat luni protestele împotriva deciziei Ministerului Sănătăţii de a muta această unitate medicală la Întorsura Buzăului.
Covasna: Pacienţii şi angajaţii Spitalului din Vâlcele pregătesc noi proteste împotriva mutării la Întorsura Buzăului Angajaţii şi pacienţii de la Spitalul de Patologie Neuromusculară "dr. Horia Radu" din Vâlcele se pregătesc din nou să iasă în stradă, în semn de protest faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de a muta această unitate medicală la Întorsura Buzăului.
Covasna: Bolnavii cu distrofii musculare vor să continue protestele în faţa Ministerului Sănătăţii Membrii Asociaţiei distroficilor muscular din România, care protestează de trei zile împotriva mutării Spitalului de patologie neuromusculară din Vâlcele la Întorsura Buzăului, susţin că vor picheta sediul Ministerului Sănătăţii din Bucureşti pentru a împiedica materializarea acestui proiect.