Cele mai citite
 


Covasna: Un câine turbat a muşcat trei persoane
marţi, 19 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un câine turbat a muşcat trei bărbaţi din localitatea covăsneană Herculian, iar autorităţile nu exclud ipoteza ca şi alte persoane să fi intrat în contact cu acest animal şi să se fi contaminat.
Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Covasna, dr.Siko Barabas Sandor, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că cei trei bărbaţi au fost muşcaţi în urmă cu aproape 36 de ore de un câine vagabond, extrem de agresiv, însă doar doi au acceptat să fie internaţi imediat în spital.
Cel de-al treilea şi-a dat acordul doar după ce medicii, poliţiştii şi primarul din localitate au pierdut ore bune pentru a-l convinge că viaţa lui este în pericol şi că singura cale de a se salva este să accepte tratamentul.
''Pentru că nimeni nu a avut curajul să prindă câinele turbat, acesta a fost urmărit cu maşina de şeful postului de Poliţie din localitate şi a sfârşit sub roţile acesteia'', a spus dr.Siko.
Acesta a explicat că analizele de laborator au relevat că animalul era ''intens pozitiv'', cu alte cuvinte ar fi contractat rabia în urmă cu 8-10 zile şi se afla într-o stare gravă, prin urmare nu exclude ipoteza ca în acest interval de timp şi alţi oameni, dar şi animale, să fi intrat în contact cu el şi să se fi contaminat.
În consecinţă, conducerea Direcţiei Sanitar-Veterinare a făcut apel către persoanele care au fost muşcate ori zgâriate de câini sau pisici în ultimele două săptămâni să se prezinte de urgenţă la medic, pentru că în cazul agravării situaţiei pacienţii nu mai pot fi salvaţi.
Deocamdată, autorităţile nu au reuşit să identifice de unde a apărut animalul turbat şi nici dacă mai există şi alte noi focare de infecţie. AGERPRES/(A - Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Peste 130 de persoane, tratate antirabic la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe Peste 130 de persoane au fost tratate antirabic în acest an la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe.
Covasna: Bărbat muşcat de viperă, la Comandău Un bărbat de 55 de ani, aflat la cules de ciuperci, a fost muşcat de o viperă într-o pădure din apropierea comunei covăsnene Comandău.
Covasna: 20 de persoane, vaccinate antirabic după ce au intrat în contact cu o vacă turbată Douăzeci de persoane din localitatea Turia, judeţul Covasna, au fost vaccinate antirabic, după ce au intrat în contact cu o vacă turbată. Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, Nagy Andras Robert a declarat vineri, pentru AGERPRES că persoanele în cauză nu au fost muşcate de vacă...
Covasna: Două persoane, muşcate de vipere în ultimele două luni Un bărbat în vârsta de 67 de ani a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, după ce a fost muşcat de o viperă.
Covasna: Spitalul Judeţean de Urgenţă a primit peste 400.000 de lei pentru sistemul de protecţie împotriva incendiilor Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a primit din partea Consiliului Judeţean Covasna suma de 426.000 lei pentru finalizarea sistemului de protecţie contra incendiilor.
Covasna: Lucrările la Spitalului de Urgenţă din Sfântu Gheorghe se încheie după mai bine de zece ani Lucrările de reabilitare şi modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, începute în anul 2005, sunt finalizate în proporţie de 95%, iar activitatea instituţiei va reintra în normal, treptat, începând din această vară, a declarat joi, managerul Nagy Andras Robert.