Cele mai citite
 


Crin Antonescu: La conducerea ţării se află oameni care dispreţuiesc profund şcoala, slujitorii şcolii, învăţătura
marţi, 19 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a criticat, luni, actuala guvernare pentru faptul că îşi justifică "ceea ce pretinde a fi reformă" ''incriminând mereu trecutul''.
Potrivit liderului PNL, în conducerea ţării se află în acest moment "oameni care dispreţuiesc profund şcoala, slujitorii şcolii, învăţătura".
"Dacă vorbim de ultimii 20 de ani, probabil că nici noi, cei care am făcut politică, nici dvs. n-am fost mulţumiţi de ceea ce politicile guvernamentale din România, sub diferite guverne, au putut face pentru învăţământul românesc. Dar azi cred că pot spune mai ales văzând ceea ce se întâmplă, pot spune că n-avem niciun motiv să nu ne privim în ochi (...) nici cei doi premieri prezenţi în sală, domnul Adrian Năstase, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, nici cei doi foşti miniştri ai Educaţiei prezenţi la această masă, doamna Ecaterina Andronescu, domnul Cristian Adomniţei, nici Andrei Marga sau Alexandru Athanasiu, niciunul dintre aceşti oameni nu şi-a permis şi niciunuia nu i-a dat prin cap o secundă să-şi bată joc, să dispreţuiască şi să nenorocească învăţământul românesc aşa cum o fac Traian Băsescu, Emil Boc sau Daniel Funeriu", a afirmat Antonescu, la întâlnirea grupurilor parlamentare ale Uniunii Social Liberale cu reprezentanţi ai sindicatelor din Educaţie şi ai cadrelor didactice.
Preşedintele PNL a mai spus că, din punctul său de vedere, cea mai mare "nenorocire" în ceea ce priveşte sistemul educaţional o reprezintă faptul că "încet-încet s-a aşezat temeinic în societatea românească o idee devastatoare - în reţeta de succes, în societate nu mai intră învăţătura, nu mai intră şcoala".
"Puţini copii, tineri mai pun astăzi conştient sau inconştient preţ pe şcoală, pentru că marile modele de succes care li se oferă la vedere de către societate sunt cele care ţin de putere şi de bani fără învăţătură. Aceasta este un dezastru pentru o naţiune şi acest dezastru este de datoria noastră, a oamenilor politici şi slujitorilor şcolii să-l evităm", a mai spus Crin Antonescu.
Liderul PNL a menţionat că USL va pregăti cu pragmatism, cu realism, o alternativă pentru momentul în care vor veni la putere.
La rândul său, liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, luni, că dialogul Guvernului cu sindicatele, cu partenerii sociali lipseşte, criticând modul în care Executivul încearcă, "într-o manieră nefirească, de forţă" să-şi impună punctul de vedere.
Potrivit acestuia, reforma Sănătăţii şi a Educaţiei pe care doreşte s-o realizeze Guvernul "se limitează numai la reducerea cheltuielilor".
"Eu cred în necesitatea reformei societăţii româneşti, a instituţiilor, în aşa fel încât să încercăm să ţinem seama de evoluţii şi să încercăm să ţinem pasul cu evoluţiile care au loc în întreaga lume. Dar acest lucru înseamnă un învăţământ care să fie finanţat la un nivel care să permită învăţământului să scoată de pe băncile şcolii absolvenţi de liceu, de şcoli profesionale, de universităţi, care să nu ajungă să fie simplii şomeri cu diplome, ci să fie oameni capabili să se integreze în societate şi în piaţa muncii", a afirmat Tăriceanu.AGERPRES/ (A - Claudia Nicolae-Toma)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Crin Antonescu: Remanierea s-a făcut cu spatele la societate şi cu faţa la clientelă Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat, luni, că remanierea operată în Guvernul Boc s-a realizat cu spatele la societate şi cu faţa către grupurile de interese ale PDL şi ale preşedintelui Traian Băsescu.
Europa de Est trebuie să fie atentă la avertismentul trimis de România Europa de Est trebuie să ia aminte la ''canarul din mină'' din România, afirmă Cornel Ban, director adjunct al departamentului pentru studii de dezvoltare din cadrul Institutului Watson al Universitatii Brown din SUA, într-o scrisoare de răspuns la un articol publicat de Financial Times /FT/.
Victor Ponta: Am dovedit în aceste şase luni că ştim să guvernăm România Uniunea Social Liberală (USL, alianţă, la guvernare) a dovedit în aceste şase luni că ştie să guverneze România şi să înveţe totodată din greşeli, ceea ce este la fel de important, a afirmat, joi seară, primul-ministru Victor Ponta, preşedinte al Partidului Social Democrat (PSD) şi copreşedinte USL.
România: Protestele ar putea submina şansele lui Emil Boc la alegerile parlamentare (Reuters) Protestele din România, cele mai puternice din ultimii peste 10 ani, sunt departe de a fi suficient de serioase pentru a influenţa politica sau pentru a ameninţa guvernul, însă ar putea submina şansele premierului Emil Boc la alegerile parlamentare de la sfârşitul lui 2012 şi l-ar putea lăsa pe preşedintele...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Emil Boc, către reprezentanţii BM: Statul român trebuie schimbat din temelii Prim-ministrul Emil Boc a subliniat, marţi, la o întrevedere cu reprezentanţi ai Băncii Mondiale, necesitatea reformării profunde a instituţiilor statului român, criticând politicienii care rămân 'captivi politicilor populiste'.