Cele mai citite
 


Deputatul Horia Cristian (PNL) afirmă că ar putea exista deturnări de fonduri în sănătate
marţi, 19 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Secretarul Comisiei pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor, liberalul Horia Cristian, a declarat luni pentru AGERPRES că miniştrii Sănătăţii şi Finanţelor, împreună cu preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), vor trebui să răspundă în faţa Parlamentului pe seama unei suspiciuni de ''deturnare de fonduri'' în sănătate.
Potrivit acestuia, subiectul va fi luat în discuţie în cadrul moţiunii simple pe sănătate privind finanţarea sistemului sanitar.
"Din informaţiile pe care le avem, CNAS a primit doar 60% din fondurile pe care le previziona în fiecare lună, în timp ce ANAF declară public că a colectat peste 106% din aceste fonduri. Înseamnă că este o diferenţă de peste 40 de procente care nu se regăseşte în interiorul Casei de Asigurări de Sănătate. Dacă informaţia se confirmă, este foarte grav pentru că este o faptă ce vizează penalul, deturnare de fonduri, iar miniştrii Sănătăţii şi cel al Finanţelor, împreună cu preşedintele CNAS, vor trebui să răspundă în faţa Parlamentului dacă situaţia este reală sau nu", a declarat deputatul Horia Cristian. AGERPRES/(A - Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele CNAS susţine că de la 1 octombrie coplata nu se va aplica şi bolnavilor cronic Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Lucian Duţă, a declarat miercuri că bolnavii cronic nu vor trebui să plătească în plus, de la 1 octombrie, pentru medicamentele compensate.
Ţibichi (CNAS): Există trei mari probleme, una se referă la fondurile limitate în sistem Preşedintele CNAS, Radu Ţibichi, a declarat joi că una dintre problemele din sistemul de asigurări de sănătate este legată de fondurile limitate, arătând că se colectează de la contribuabili 20 miliarde de lei, în condiţiile în care se cheltuie 26 miliarde de lei.
Preşedintele CNAS: Nu voi lua în considerare dosarele de hepatită făcute în laboratoarele din afara listei Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a anunţat, miercuri, că nu va aproba spre decontare dosarele pacienţilor cu hepatită ale căror testări sunt făcute în alt laborator decât cele 50 anunţate oficial.
Preşedintele CNAS: Guvernul a introdus un medicament pentru boli rare pe lista de compensate şi gratuite Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a anunţat, miercuri, că pe lista medicamentelor compensate şi gratuite adoptată marţi de Guvern se află şi o moleculă pentru boli rare.
CNAS a obţinut rambursarea din fonduri europene a 75% din cheltuielile efectuate pentru cardul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a obţinut rambursarea din fonduri europene a 75% din cheltuielile efectuate pentru proiectul cardului naţional de sănătate (89,87 milioane lei fără TVA) la un an de la introducerea obligativităţii utilizării acestuia.
UPDATE Preşedintele CNAS a demisionat Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a demisionat, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al CNAS Mihaela Tănase.