Cele mai citite
 


Dolj: Prefectura şi CJ au viziuni diferite asupra comasării a două unităţi spitaliceşti
marţi, 19 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectura şi Consiliul Judeţean Dolj nu au reuşit, luni, să cadă de comun acord, în cadrul unei şedinţe comune, asupra comasării a două unităţi spitaliceşti - Spitalul de Pneumoftiziologie din Leamna şi Spitalul Orăşenesc Dăbuleni.
Prefectul judeţului Dolj, Nicolae Giugea, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că Spitalul de Pneumoftiziologie din Leamna şi Spitalul Orăşenesc Dăbuleni se află în ''situaţii dramatice''.
''Am avut o discuţie interesantă la nivelul Doljului în ceea ce priveşte clasificarea spitalelor din judeţ. Sunt situaţii nu tocmai mulţumitoare, fiindcă gradul de calitate al serviciilor sanitare la nivelul judeţului se încadrează în categoria IV şi V. În momentul de faţă, cele mai dramatice situaţii sunt la Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna, care este de categoria V, şi Spitalul Orăşenesc Dăbuleni, care acum este neclasificabil'', a spus Nicolae Giugea.
În opinia acestuia, există soluţii de îmbunătăţire a activităţii acestora prin comasare.
''Una dintre acestea ar fi de comasare a Spitalului de la Leamna cu Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Craiova, realizându-se 564 de paturi, cu încadrare în categoria II M şi ulterior I M - variantă majoritar aprobată de toată lumea şi o a doua variantă propusă a fost că Spitalul Victor Babeş din Craiova se scindează în Spitalul de Boli Infecţioase, cu 215 paturi, şi Spitalul Leamna, cu 349 de paturi, ambele spitale încadrându-se în categoria II M. Dar e o variantă care nu cred că va fi acceptată de cineva'', a explicat prefectul de Dolj.
Giugea mai susţine că Spitalul din Leamna ar putea să fie transformat în sanatoriu, în cazul în care Consiliul Judeţean Dolj va refuza în continuare comasarea.
În ceea ce priveşte spitalul din Dăbuleni, prefectul spune că pentru a putea fi clasificat, aici trebuie să se investească în realizarea unei Secţii de Terapie Intensivă şi într-o Secţie de Chirurgie.
''Dacă se fac acestea două, poate fi funcţional în continuare, dar cel de la Leamna niciodată nu va trece de categoria a V-a. Mie mi se pare de un tragism aparte toată treaba asta. Ãsta e nivelul în judeţul Dolj: IV şi V. Chiar şi Spitalul Judeţean e de categoria IV în momentul de faţă'', a mai spus Nicolae Giugea.
La rândul său, administratorul public al judeţului Dolj, Alin Mitrică, susţine că reprezentanţii CJ se află într-o perioadă de analiză, pentru că în cele două unităţi spitaliceşti CJ a investit o sumă destul de mare în renovarea şi dotarea clădirilor.
''O să observăm modalitatea în care se operează clasificarea, ce înseamnă acest lucru pentru finanţarea respectivelor spitale, cum se reflectă la nivel de resurse umane, la nivelul serviciilor şi, după ce vom ajunge la o concluzie, ne vom organiza în funcţie de partea financiară şi de calitatea serviciilor'', a afirmat Alin Mitrică. AGERPRES/(A - Maria Mitrică)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: CJ investeşte peste 12,5 milioane de euro pentru modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova Consiliul Judeţean Dolj scoate la licitaţie, începând de luna viitoare, lucrările pentru construirea unei clinici de cardiologie intervenţională şi chirurgie cardiovasculară şi extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Craiova, proiecte ce depăşesc 12,5 milioane de euro.
Dolj: CJ nu va renunţa la spitalele din patrimoniul judeţului Craiova, 5 ian /Agerpres/ - Preşedintele Consiliului Judeţean /CJ/ Dolj, Ion Prioteasa (PSD), a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că autorităţile locale nu vor renunţa la spitalele pe care acum le au în subordine, pentru că, numai în două unităţi, Consiliul Judeţean a investit anul...
Spitalul ''Victor Babeş'' are pentru prima dată o secţie de terapie intensivă Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale "Victor Babeş" are pentru prima dată o secţie de Anestezie Terapie Intensivă (ATI).
Dolj: "Plantăm viaţa", campanie de prevenire a infecţiei cu HIV organizată de Spitalul de Boli Infecţioase Craiova La 25 de ani de la nedorită infectare nosocomială masivă a nou-născuţilor în România, luni, specialiştii de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie 'Victor Babeş' din Craiova au atras din nou atenţia asupra importanţei aplicării măsurilor de prevenire a infecţiei cu HIV la toate vârstele...
Dolj: La Craiova s-ar putea construi un spital partener al AKH de la Viena Consiliul Judeţean Dolj şi Grupul de firme Vamed AG din Viena ar putea construi la Craiova, în parteneriat public-privat, un spital de urgenţă şi traumatologie de 300 de paturi care să funcţioneze în regim public şi să fie partener al spitalului AKH din Viena (Austria).
Cluj: Intervenţie reuşită de extirpare a unor metastaze pulmonare, efectuată de o echipă a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie O echipă de medici de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie "Leon Daniello" din Cluj-Napoca, condusă de Dan Nicolau, şeful secţiei de chirurgie toracică, a realizat, luni, prima intervenţie chirurgicală din clinică pentru stoparea evoluţiei unor metastaze pulmonare, cu un echipament ultramodern cu...