Cele mai citite
 


Gorj: DSP a primit banii pentru achiziţionarea laptelui praf pentru bebeluşi
marţi, 19 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a primit banii necesari pentru achiziţionarea cutiilor de lapte praf destinate bebeluşilor din judeţ după ce, timp de aproximativ două luni, familiile beneficiare nu au intrat în posesia dozelor respective din cauza lipsei fondurilor.
Purtătorul de cuvânt al DSP Gorj, Elena Piţian, a declarat luni, pentru AGERPRES, că Ministerul Sănătăţii a alocat instituţiei suma de 25.000 lei pentru laptele praf, banii fiind suficienţi pentru a acoperi necesarul pentru următoarele patru luni.
"Am primit 25.0000 lei care vor acoperi dozele de lapte praf pentru circa patru luni. În perioada imediat următoare vom demara procedura de achiziţie a cutiilor de lapte praf şi vor fi distribuite în teritoriu începând cu mijlocul lunii mai. Deocamdată nu se ştie câţi beneficiari vor fi, primăriile din judeţ vor întocmi situaţii în funcţie de raportările medicilor din teritoriu şi ne vor transmite necesarul pe fiecare localitate", a precizat Elena Piţian.
O mare parte dintre bebeluşii din judeţ nu au primit în lunile martie şi aprilie cutiile de lapte praf distribuite gratuit din cauza lipsei fondurilor, singurii care au intrat în posesia celor opt cutii de lapte praf cuvenite fiind nou-născuţii cu probleme, respectiv cei din centrele de plasament şi cei care nu pot fi alimentaţi natural. AGERPRES/(AS-Irina Poenaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Stocul de lapte praf destinat bebeluşilor a fost epuizat Târgu-Jiu, 8 mar/Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a epuizat stocul de lapte praf destinat nou-născuţilor din judeţ, reprezentanţii instituţiei declarând că vor relua procedura de achiziţie a produsului după ce Ministerul Sănătăţii va aloca banii necesari.
Gorj: DSP are asigurat necesarul de lapte praf şi pentru începutul anului viitor Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj are asigurat necesarul de lapte praf pentru bebeluşii din judeţ atât pentru sfârşitul acestui an, cât şi pentru primele luni al anului viitor, a declarat joi, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
DSP Gorj aşteaptă fondurile pentru achiziţionarea laptelui praf Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj nu a primit până în prezent fondurile necesare pentru achiziţionarea laptelui praf pentru bebeluşii din judeţ, situaţia durând de aproximativ o lună, a declarat, luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
Hunedoara: Criza laptelui praf gratuit pentru bebeluşi s-a încheiat după cinci luni Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a repartizat joi primăriilor din judeţ 5.600 de cutii de lapte praf ce va fi distribuit de către serviciile de asistenţă socială locale în cazul bebeluşilor ale căror mame nu pot alăpta în mod natural din motive medicale.
Peste 1200 de bebeluşi au beneficiat de lapte praf gratuit în sectorul 2 în primele luni ale anului Peste 3.670 de cutii de lapte praf au fost distribuite de Primăria sectorului 2, de la începutul anului până în prezent, pentru 1.253 de copii nou-născuţi ai căror părinţi au solicitat acest drept, conform prevederilor legale, informează un comunicat al primăriei transmis joi AGERPRES.
Suceava: DSP are în stoc lapte praf de anul trecut Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava are pe stoc 3.191 cutii de lapte praf destinat sugarilor care nu pot fi alăptaţi, a declarat presei, vineri, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu.