Cele mai citite
 


Japonia: Peste 6.000 de locuri de muncă au fost oferite supravieţuitorilor dezastrului din 11 martie
marţi, 19 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un total de 6.404 de locuri de muncă au fost oferite în întreaga Japonie supravieţuitorilor cutremurului şi tsunamiului din 11 martie care au devastat coasta nord-estică a Japoniei, au anunţat luni oficiali ai Ministerului nipon al Muncii, relatează Kyodo.
Un studiu realizat de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi al Asistenţei Sociale a relevat că, începând de la sfârşitul săptămânii trecute, au fost oferite 1.211 posturi în Tokyo, 584 în prefectura Saitama şi 449 în prefectura Kanagawa.
Ofertele de muncă provin în special de la companiile mici şi mijlocii care speră să-i ajute pe supravieţuitorii dublului dezastru natural, au anunţat oficialii, adăugând că ministerul intenţionează să încurajeze astfel de angajări, oferind firmelor care fac acest lucru stimulente financiare.
Forţa de muncă din zonele de coastă cele mai afectate de dezastrele naturale este estimată la 840.000 de oameni.AGERPRES/(Gabriela Ionescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dieta japoneză a adoptat o lege menită să prevină decesele provocate de munca în exces Parlamentul Japoniei a adoptat vineri o lege care vizează să prevină decesele provocate de munca în exces, o premieră într-o ţară notorie pentru orele prelungite de lucru, relatează agenţia niponă de presă Kyodo.
Munca în exces îi determină pe oameni să consume mai mult alcool (studiu) Munca în exces îi determină pe oameni să consume mai mult alcool, punându-şi în pericol sănătate, avertizează oamenii de ştiinţă într-o cercetare publicată miercuri în British Medical Journal (BMJ).
Portretul generaţiei Y: Dispuşi să muncească, să înveţe şi să-şi reinventeze cariera (studiu) Peste 35% din forţa de muncă la nivel global va fi alcătuită din generaţia Y (cei născuţi între 1982 şi 1996) până în 2020, arată studiul 'Carierele Generaţiei Y: Viziune 2020', remis vineri AGERPRES.
Japonia: Ministerul Sănătăţii aprobă începerea primelor teste clinice cu celule iPS Ministerul japonez al Sănătăţii şi-a dat vineri acordul pentru a începe primele teste clinice mondiale pe oameni în domeniul medicinei regenerative prin intermediul celulelor suşă pluripotente induse (iPS), relatează AFP.
Oana Grigore: Ministerul Sănătăţii continuă dialogul cu sindicatele Ministerul Sănătăţii va continua dialogul cu sindicatele şi va face toate eforturile de a răspunde revendicărilor şi a susţine punctele de vedere ale acestora, a declarat joi, la MS, purtătorul de cuvânt al instituţiei Oana Grigore.
Ministerul Sănătăţii a agreat conţinutul Contractului Colectiv de Muncă Ministerul Sănătăţii a agreat conţinutul Contractului Colectiv de Muncă la nivel de grup de unităţi al Ministerului Sănătăţii şi unităţilor din subordine, informează un comunicat de presă remis vineri AGERPRES.