Cele mai citite
 


Liderul opoziţiei sârbe în greva foamei spitalizat
marţi, 19 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Liderul principalului partid de opoziţie sârb, Tomislav Nikolic, în greva foamei şi a setei de sâmbătă, a fost spitalizat duminică seară, a anunţat agenţia Beta, preluată de AFP.
Nikolic, 59 de ani, care nu mai consumă apă şi alimente începând de sâmbătă dimineaţă, a fost evacuat din Parlamentul sârb unde îşi continua mişcarea de protest pe o targă dar conştient.

El a fost internat într-o clinică privată din Belgrad, potrivit Beta.

Principal său adjunct şi număr doi al Partidului Sârb al Progresului /SNS, dreapta naţionalistă/ Aleksandar Vucic a declarat presei că Nikolic "nu se simte bine deloc".

Mai înainte, Nikolic, care îşi continua această formă de protest pentru a cere alegeri anticipate, a discutat cu preşedintele sârb Boris Tadic care l-a vizitat.

Tadic, care s-a dus în mod neaşteptat la Parlament, s-a întâlnit cu liderul SNS pentru a-l convinge să renunţe la acţiunea lui, potrivit canalului de televiziune B92, care a difuzat imagini cu preşedintele sârb la sosirea lui.

Nikolic a anunţat că respinge cererea preşedintelui sârb şi că va continua această acţiune până la convocarea de alegeri legislative anticipate, potrivit B92.

SNS vrea alegeri înainte de sfârşitul anului 2011, în decembrie, în timp ce ele sunt în prezent prevăzute în mai 2012 şi Partidul Democrat al preşedintelui Tadic doreşte ca ele să fie convocate după obţinerea de către Serbia a statutului de candidat la UE.

Nikolic şi-a anunţat decizia în timpul unei manifestaţii organizate sâmbătă de partidul său pe un podium în faţa Parlamentului sârb la care au participat peste 50.000 de persoane. AGERPRES/(Sorin Calciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Învăţătoare în greva foamei, internată la Terapie Intensivă O învăţătoare din Caracal, în vârstă de 51 de ani, Cristiana Anghel, aflată de o lună în greva foamei, este internată în stare gravă la Spitalul Municipal Caracal, la secţia de Terapie Intensivă şi refuză să iasă din acţiunea de protest până la soluţionarea cererii sale de neaplicare a legii de reducere...
Cluj: Protest prin greva foamei al unui muncitor cu sănătatea vătămată, concediat de Mechel Câmpia Turzii Unul dintre muncitorii concediaţi de Mechel Câmpia Turzii, din grupul celor aproximativ 100 care au continuat, luni, în faţa întreprinderii, pentru a 19-a zi, protestele faţă de neplata salariilor compensatorii de către patronatul rus, a anunţat că a decis să intre, de azi, în greva foamei, pentru că...
Constanţa: Profesor în greva foamei la un grup şcolar din Eforie Liderul de sindicat de la Grupul Şcolar ?Carmen Sylva' din Eforie Sud, profesorul de fizică Lucian Petre, a intrat în greva foamei, miercuri, după ce conducerea unităţii de învăţământ a interzis ca dascălii din subordine să declanşeze, joi, acţiuni de protest, în cadrul acţiunilor revendicative care...
Vaslui: Greva foamei de la Pungeşti suspendată până după Anul Nou Membrii Mişcării de Rezistenţă de la Pungeşti şi localnicii din zonă care au intrat în greva foamei în Ajunul Crăciunului, în semn de protest faţă de prezenţa jandarmilor pe raza comunei, au decis vineri să renunţe temporar la această formă de protest.
Trei revoluţionari în greva foamei au fost internaţi în spital Bucureşti, 14 aprilie /Agerpres/ - Trei revoluţionari, aflaţi în greva foamei, au fost internaţi în spital după ce medicii care îi supraveghează au constatat că nivelul glicemiei a scăzut, se arată într-un comunicat al Blocului Naţional al Revoluţionarilor difuzat sâmbătă.
Olt: Învăţătoarea aflată în greva foamei va fi transferată la un spital bucureştean Învăţătoarea din Caracal aflată de 38 de zile în greva foamei, Cristiana Anghel, va fi transferată la Institutul Naţional pentru Boli de Nutriţie din Bucureşti pentru ca starea ei de sănătate să poată fi monitorizată corespunzător.