Cele mai citite
 


Mureş: În jur de 50 de copii cu dizabilităţi vor beneficia de recuperare la domiciliu
marţi, 19 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 50 de copii cu dizabilităţi fizice, din localităţile izolate ale judeţului, vor beneficia de recuperare la domiciliu, în urma implementării proiectului 'Creşterea capacităţii autorităţilor publice locale din România în vederea sprijinirii copiilor cu dizabilităţi în cadrul propriilor familii', finanţat prin Mecanismul financiar al Spaţiului Economic European.
Managerul de proiect, Elisabeta Trifan, a declarat luni, la Târgu Mureş, că Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş se află printre cele 20 de instituţii beneficiare ale proiectului la nivel naţional care vor avea o echipă mobilă, formată din logoped, kinetoterapeut, terapeut ocupaţional, medic pediatru, educator specializat şi asistent social, care va acţiona la domiciliul copiilor.
Beneficiarii direcţi ai acestui proiect vor fi copiii cu dizabilităţi îngrijiţi în familie din zona de câmpie a judeţului, în localităţile Sărmaş, Valea Largă, Zau de Câmpie, precum şi din zona Sovata, Măgherani, Miercurea Niraj.
'Echipa mobilă a cărei activitate se lansează astăzi se va alătura celorlalte douăzeci de astfel de structuri similare, serviciile oferite de aceasta copiilor cu dizabilităţi la domiciliul acestora, în cadrul comunităţii căreia aceştia îi aparţin, devenind de astăzi parte integrantă a activităţilor de specialitate oferite de DGASPC Mureş', a declarat luni, într-o conferinţă de presă, Lorand Schmidt, directorul DGASPC Mureş.
Acesta a arătat că prin implementarea proiectului se doreşte a se sprijini întărirea capacităţii autorităţilor publice locale pentru îngrijirea şi integrarea copiilor cu dizabilităţi în familie şi facilitarea accesului acestora şi al familiilor lor la servicii de recuperare şi reabilitare de calitate.
Proiectul implementat la DGASPC Mureş a constat în crearea unor echipe mobile pluridisciplinare, formarea unor categorii de personal, care prin natura profesiei vor interacţiona permanent cu grupul ţintă şi achiziţionarea unei autospeciale cu cinci locuri, dotată cu aparatura necesară în recuperarea copiilor.
Lorand Schmidt a precizat că echipa mobilă este parte a DGASPC Mureş şi că începând cu luna mai instituţia va prelua costurile legate de transport şi salariile personalului care se va deplasa în judeţ.
Potrivit statisticilor, în judeţul Mureş există în jur de 1.350 de copii cu dizabilităţi, dintre care 50% cu handicap grav, 26% cu handicap accentuat, 23% cu handicap mediu, iar 1% cu handicap uşor.
Elisabeta Trifan a precizat că proiectul a fost implementat în cadrul DGASPC Arad, Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Braşov, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Sălaj, Satu Mare, Vaslui şi în Bucureşti, în sectoarele 4 şi 6 şi de acesta vor beneficia peste 1.000 de copii cu dizabilităţi.
Bugetul total al proiectului 'Creşterea capacităţii autorităţilor publice locale din România în vederea sprijinirii copiilor cu dizabilităţi în cadrul propriilor familii' este de 2.919.052 euro.
AGERPRES / (A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Echipă mobilă pentru asistarea copiilor cu dizabilităţi Prima echipă mobilă din Sălaj care va asista copiii cu dizabilităţi a fost lansată miercuri de reprezentanţii Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi de conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), în cadrul unui proiect naţional cu un buget total de...
Argeş: Echipă mobilă pentru activităţi de recuperare şi reabilitare a copiilor cu dizabilităţi Noua echipă mobilă pentru activităţi de recuperare şi reabilitare a copiilor cu dizabilităţi, constituită în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş, a fost prezentată oficial vineri, la Piteşti.
Braşov: Centru de Recuperare pentru Copilul cu handicap, inaugurat la Brădet Unul dintre cele mai moderne Centre de Recuperare pentru Copilul cu handicap, aflat în incinta Centrului de Reabilitare Şcolară Brădet din Braşov, de care vor beneficia aproximativ 200 de copii şi tineri din zonă, a fost inaugurat miercuri, se precizează într-un comunicat transmis AGERPRES de Direcţia...
Mehedinţi: Proiect de modernizare a infrastructurii sociale destinate copiilor cu dizabilităţi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi a demarat proiectul 'Construire şi dotare Centru de zi pentru copilul cu autism - P+E, reabilitare şi modernizare Centru de plasament pentru copilul cu dizabilităţi, Drobeta-Turnu-Severin', a declarat marţi, pentru AGERPRES...
Copiii cu handicap din sectorul 6 beneficiază de echipă mobilă de recuperare Un număr de 10 copii nedeplasabili au fost incluşi, în prima lună de funcţionare a echipei mobile care furnizează servicii de recuperare a copiilor cu handicap, în programul de recuperare medicală şi reabilitare, în cadrul proiectului ''Creşterea capacităţii autorităţilor administraţiei publice locale...
Galaţi: Echipă mobilă pentru copiii cu dizabilităţi Galaţi, 17 mar /Agerpres/ - Copiii cu dizabilităţi din judeţul Galaţi vor avea parte de îngrijire suplimentară în urma înfiinţării unei echipe mobile la nivelul Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi, a declarat joi pentru AGERPRES directorul instituţiei, Manon...