Cele mai citite
 


O româncă revine în ţară după ce chirurgii taiwanezi i-au reconstruit faţa
marţi, 19 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O tânără româncă ce a suferit leziuni severe la faţă în urma unui accident rutier în urmă cu doi ani, le-a zâmbit larg reporterilor luni, în timp ce se pregătea să se întoarcă acasă după un an de chirurgie de reconstrucţie facială în Taiwan, relatează site-ul focustaiwan.tw, consultat de Agerpres.
Femeia, identificată doar sub numele Cristina, a trecut prin trei stagii de reconstrucţie în cadrul secţiei de chirurgie craniofacială al renumitului spital Chang Gung Memorial, începând din aprilie 2010.

La o conferinţă de presă înainte de plecare, Cristina, care va împlini 21 de ani în mai, şi-a exprimat recunoştinţa faţă de staff-ul medical de la Chang Gung. 'Mi-am recuperat dinţii şi bărbia. Nu numai că pot mesteca din nou, dar am încetat să mai salivez', a declarat ea în limba mandarină.

După accidentul suferit în România, din cauza căruia şi-a distrus partea inferioară a feţei, Cristina a trecut prin două operaţii eşuate. După care familia sa a apelat la World Craniofacial Foundation, cu sediul la Dallas, în Texas, care a ajutat-o să ajungă la spitalul Chang Gung.

Doctorul Lin Chih-hung, şeful echipei de chirurgi care s-a ocupat de cazul Cristinei, a afirmat cu ocazia aceleiaşi conferinţe de presă că fata a suferit răni combinate la buza inferioară, bărbie şi falcă.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Accidentul de pe A2: Mulţi pasageri cu leziuni, dar unii nu necesită internare Mai mulţi pasageri care s-au aflat în autocarul implicat într-un accident rutier pe autostrada A2 au suferit leziuni şi au fost aduşi la spitale din Capitală, dar unii nu necesită internare, susţin medicii de la spitalele care care i-au primit.
Constanţa: Victimele gravului accident rutier de pe DN 22 sunt în afara oricărui pericol Cele şapte persoane rănite în gravul accident rutier petrecut duminică, 17 aprilie, pe DN 22 Constanţa - Tulcea, sunt în afara oricărui pericol, iar patru dintre ele vor fi transferate, miercuri, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) la Spitalul Floreasca din Bucureşti, la cererea aparţinătorilor...
Sibiu: Premieră în chirurgia românească - operaţie de reconstrucţie a peretelui toracic cu implanturi de titan Doi chirurgi, unul din Sibiu şi celălalt de la Institutul Oncologic din Iaşi, au realizat miercuri, timp de trei ore, prima operaţie de reconstrucţie a peretelui toracic cu implanturi de titan, pacientul fiind un bărbat care a suferit în urmă cu două săptămâni un accident rutier, în urma căruia i-au...
Cluj: Premieră mondială de succes a medicilor chirurgi de la Clinica de chirurgie orală şi maxilo-facială Medicii chirurgi de la Clinica de chirurgie orală şi maxilo-facială din Cluj, care au realizat, în decembrie 2012, o operaţie de implantare a unei proteze personalizate din titan, pe scheletul feţei unui pacient de 44 de ani, mutilat în urma unui accident rutier, spun că intervenţia lor a reuşit pe deplin...
Accident rutier, la Fântâna Mioriţa din Capitală Un accident rutier a avut loc, duminică dimineaţă, în zona Fântânii Mioriţa din Capitală, iar în urma acestuia două persoane au fost transportate la Spitalul Floreasca, a anunţat Ovidiu Munteanu purtător de cuvânt al Brigăzii Rutiere.
Galaţi: Accident rutier - un poliţist a murit iar un altul a fost grav rănit Un poliţist a murit iar un altul a fost grav rănit în urma unui accident rutier petrecut sâmbătă noapte pe DN 26, se arată într-un comunicat de presă transmis, duminică, AGERPRES, de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi.