Cele mai citite
 


Polemică în Rusia după o critică a sistemului de sănătate în faţa lui Putin
marţi, 19 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un celebru medic rus, Leonid Roşal, care a denunţat starea sistemului de sănătate din Rusia în faţa premierului Vladimir Putin, şi-a atras mânia Ministerului Sănătăţii, care a solicitat joi ca şeful guvernului să îl facă să tacă, scrie luni France Presse.
Roşal - cunoscut în Rusia pentru rolul de negociator în situaţii de luare de ostatici - a criticat într-un lung discurs săptămâna trecută activitatea ministerului care, potrivit lui, nu întreprinde măsurile necesare pentru a combate declinul sistemului de sănătate.

'Principiul rentabilităţii a fost impus sănătăţii şi este groaznic', a explicat doctorul pediatru, conform textului discursului său publicat de cotidianul de opoziţie Novaia Gazeta. El a spus totodată că nu s-a făcut nimic pentru a remedia lipsa tot mai acută de medici: 'Există regiuni unde jumătate dintre doctori ar putea ieşi la pensie', a subliniat Roşal.

Angajaţii din Ministerul Sănătăţii au reacţionat imediat joi şi i-au cerut lui Putin să respingă afirmaţiile doctorului Roşal, considerând discursul acestuia 'inacceptabil', fie chiar şi în numele 'libertăţii de exprimare şi al democraţiei'.

Pe de altă parte, premierul a recunoscut în timpul reuniunii că ştia dinainte că acest discurs urma să fie 'polemic, dur şi profesional'. Însuşi Vladimir Putin a descris starea deplorabilă a sistemului de sănătate. 'Peste 30 la sută dintre spitalele ruse nu au apă caldă, peste 8 procente nu sunt conectate la reţele de apă curentă, 9% nu au sisteme de canalizare, iar un sfert din instituţiile medicale din Rusia au nevoie de o renovare totală', a spus primul ministru în timpul reuniunii.AGERPRES/(Bogdan Mureşan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Ministerul Sănătăţii a alocat un milion de lei pentru reţeaua de apă, canalizare şi hidranţi a Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a primit un milion de lei din partea Ministerului Sănătăţii pentru extinderea şi reabilitarea reţelei de apă şi canalizare, a hidranţilor pentru stingerea incendiilor şi instalaţiei de epurare a apelor uzate, a declarat vineri, pentru AGERPRES, managerul...
Bacău: CJ a adresat o "plângere prealabilă" Ministerului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi în spitalele judeţului Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, sub semnătura preşedintelui instituţiei, social-democratul Dragoş Benea, a adresat joi o "plângere prealabilă" către Ministerul Sănătăţii prin care reclamă că, în baza unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial la finele lunii martie, au fost reduse cu 102 paturi...
Lipsa apei calde în cazărmi în Rusia: doi morţi, circa 600 de militari cu infecţii respiratorii acute Doi militari au murit şi încă aproape 600 s-au îmbolnăvit de o infecţie virală acută a aparatului respirator în unitatea militară 20115, dislocată în orăşelul Ostrogojsk, în apropiere de Voronej (500 - 600 km sud de Moscova) din cauza lipsei de medicamente şi a apei calde în cazărmi, relatează joi portalul...
Măsuri ale Ministerului Sănătăţii în vederea facilitării eliberării documentelor pentru personalul medical Ministerul Sănătăţii a decis miercuri adoptarea unui set de măsuri în vederea "corectării" întârzierilor la eliberarea documentelor pentru personalul medical.
Comunicat de presă - Conferinţa naţională 'Hemoragia sistemului medical din România - de ce ne pleacă medicii?' Nemulţumirile medicilor şi soluţiile pe care le-au propus în cadrul Conferinţei Naţionale de la Călăraşi
Iaşi: Specialiştii CNI şi ai Ministerului Sănătăţii amână decizia privind amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţe O echipă de arhitecţi de la Compania Naţională de Investiţii şi specialişti din Ministerul Sănătăţii s-a aflat vineri la Iaşi pentru a discuta cu autorităţile locale despre amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţe, fără a se ajunge însă la luarea vreunei decizii.