Cele mai citite
 


Premierul Boc: Sunt de acord că profesorii au salarii mici, dar creşterile nu pot fi făcute din pix
marţi, 19 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prim-ministrul Emil Boc a admis luni, în plenul reunit al Parlamentului, că salariile din învăţământ sunt mici, însă a subliniat că veniturile tuturor bugetarilor trebuie să crească doar cu acoperire economică.
"Este evident şi sunt de acord cu dumneavoastră că salariile profesorilor sunt încă mici, aşa cum sunt încă mici şi salariile funcţionarilor publici, ale judecătorilor, ale medicilor şi ale altor categorii sociale, însă nici o creştere salarială nu trebuie făcută din pix, ci doar cu acoperire în economie, pentru că, dacă o asemenea creştere de salarii nu are acoperire în economie, ajungem la situaţiile din anul 2008, când s-au dat salarii fără acoperire şi care n-au fost susţinute de creşterea economică, iar rezultatele le cunoaşteţi cu toţii, prin ceea ce a însemnat agravarea crizei economice în România", a afirmat Emil Boc, în plenul Legislativului, la angajarea răspunderii Guvernului pe legea privind salarizarea cadrelor didactice în anul 2011.
Şeful Executivului a susţinut că actul normativ nu este un act de uniformizare sau de plafonare a salariilor profesorilor, ci doar o lege care 'spune simplu că în 2011 salariile nu pot fi majorate cu 50%.'
De asemenea, premierul a arătat că, potrivit statisticilor pe primele două luni ale anului 2011, România va ieşi din recesiunea economică, urmând să iasă şi din criză, "încet, dar sigur".
Pentru ieşirea oficială din recesiune, România mai trebuie să înregistreze creştere economică şi pentru luna martie, datele fiind în curs de centralizare.
Executivul şi-a angajat răspunderea, luni, pe Legea privind salarizarea cadrelor didactice în anul 2011.
Parlamentarii opoziţiei nu au participat la lucrări, susţinând că nu doresc să fie părtaşi la "o instigare la încălcarea legilor din România", după cum a declarat preşedintele Partidului Conservator /PC, opoziţie/, Daniel Constantin.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
România: Protestele ar putea submina şansele lui Emil Boc la alegerile parlamentare (Reuters) Protestele din România, cele mai puternice din ultimii peste 10 ani, sunt departe de a fi suficient de serioase pentru a influenţa politica sau pentru a ameninţa guvernul, însă ar putea submina şansele premierului Emil Boc la alegerile parlamentare de la sfârşitul lui 2012 şi l-ar putea lăsa pe preşedintele...
Emil Boc:Există toate şansele ca România să aibă două trimestre de creşetere economică şi să iasă din recesiune Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat sâmbătă, la conferinţa de alegeri a PDL Harghita, că există toate şansele ca România să aibă două trimestre de creştere economică şi să iasă din recesiune.
Colegiul Medicilor din România solicită premierului Emil Boc deblocarea posturilor din sănătate Colegiul Medicilor din România (CMR) solicită premierului Emil Boc, într-o scrisoare deschisă, deblocarea posturilor din sănătate şi atrage atenţia asupra deficitului major al personalului medical, în general şi al medicilor în special.
Raed Arafat, sacrificiul altruist al unui medic care lucrează pentru România (New York Times) Atunci când dr.Raed Arafat a demisionat luna trecută din funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii din România, mii de oameni au ieşit în stradă în întreaga ţară pentru a cere întoarcerea lui. Aceasta nu a fost o reacţie obişnuită, aici sau oriunde altundeva, la plecarea unui oficial guvernamental...
Premierul Boc: Salariile profesorilor nu pot fi majorate cu 50% nici în 2012 Premierul Emil Boc a declarat, duminică, la Pro TV, că salariile profesorilor nu vor putea fi majorate cu 50% nici în 2012, deoarece economia nu poate suporta un astfel de efort.