Cele mai citite
 


Preşedintele ANCS a înmânat diplome şi medalii premiaţilor de la Geneva
marţi, 19 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică, Dragoş Ciuparu, a înmânat luni diplome şi medalii premiaţilor Salonului Internaţional de Inventică de la Geneva (Elveţia).
''Este o deosebită plăcere să-i găzduim pe creatorii laureaţi la Geneva. Rezultatele obţinute de ei ne fac cinste. Ne bucurăm că această creativitate a lor a adus premii'', a spus reprezentantul ANCS.
El a afirmat că unele dintre invenţii sunt rezultatul creativităţii pe termen mai lung, în timp ce unele au reprezentat o "sclipire" de moment a inventatorilor.
''Sperăm ca şi la ediţiile viitoare rezultatele să fie pe măsură'', a mai spus Ciuparu.
La rândul său, europarlamentarul Petru Luhan a apreciat rezultatele obţinute de inventatorii români în ciuda faptului că România dispune de unul dintre cele mai mici bugete pentru cercetare-inovare-dezvoltare din Uniunea Europeană.
''România nu stă bine în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene în cercetare-dezvoltare. Avem nevoie de mai mult sprijin din partea Guvernului'', a subliniat europarlamentarul.
El a precizat că există 60 miliarde de euro la nivel european care aşteaptă să fie accesaţi pentru Cercetare şi Dezvoltare.
''Obiectivul nr. 1 al UE este de creştere economică prin inovaţie'', a arătat Petru Luhan.
Delegaţia română a obţinut la cea de-a 39-a ediţie a Salonului Internaţional de Invenţie de la Geneva 24 de medalii de aur, 18 de argint, 7 de bronz şi 20 de premii speciale. România a fost prezentă la Geneva în perioada 6-10 aprilie cu 49 de invenţii dintre care 40 în standul ANCS, pentru celelalte 9 invenţii costurile fiind suportate de inventatori sau unităţi de cercetare-dezvoltare.
În ceea ce priveşte premiile speciale, unul dintre acestea, cu aplicabilitate în domeniul sănătăţii, a fost acordat unei invenţii prezente în standul Universităţilor şi a fost obţinut de Teodora Tihan, Ingrid Ionescu, Aurelia Meghia şi Ioana Demetrescu pentru ''Metodă de obţinere pelicule polimerice în domeniul medical''. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alexandru Cristian Ştrenc (OSIM):Invenţiile româneşti au premii internaţionale, deşi cercetarea este cronic subfinanţată (interviu) Invenţiile româneşti au primit recunoaştere pe plan internaţional, dar România nu poate concura cu marile puteri tehnologice pentru că îi lipseşte baza, iar cercetarea ştiinţifică şi cea tehnologică sunt în suferinţă, printre altele, fiind cronic subfinanţate.
IBM, în topul brevetelor de invenţie din SUA pe 2012, pentru al 20-lea an consecutiv Gigantul american IBM a înregistrat, în 2012, un număr de 6.748 de brevete de invenţie, ceea ce poziţionează compania pe primul loc în clasamentul de specialitate din Statele Unite ale Americii /SUA/ pentru al 20-lea an consecutiv, a anunţat, într-un comunicat de presă, IBM România.
Palmares bogat pentru România la Salonul de la Geneva Delegaţia română a obţinut la cea de-a 39-a ediţie a Salonului Internaţional de Invenţii de la Geneva 24 de medalii de aur, 18 medalii de argint, 7 medalii de bronz şi 20 de premii speciale, informează un comunicat de presă al Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS) remis luni AGERPRES...
Suplimentele terapeutice produse la ICDA, tot mai căutate pe pieţele externe Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Apicultură (ICDA) va finaliza anul acesta extinderea secţiei de producţie pentru medicamentele de uz uman şi suplimente nutritive pe baza de produse apicole, o investiţie demarată din surse proprii, încă din anul 2000.
România are cea mai mare rată a şomajului în rândul persoanelor cu deficienţe de vedere din Europa(studiu) Rata şomajului în rândul persoanelor cu deficienţe de vedere din Europa este cea mai mare în România (90%) şi cea mai scăzută în Suedia (sub 60%), indică un proiect de cercetare în curs de desfăşurare, preluat de site-ul Euractiv.
Marile companii din UE sporesc investiţiile în inovare, dar sunt în urma concurenţilor la nivel mondial Investiţiile în cercetare şi dezvoltare ale celor mai importante companii din UE au înregistrat o redresare puternică în 2010, cu o creştere de 6,1%, după o scădere de 2,6% în 2009, dar sunt totuşi în urma principalilor concurenţi din SUA şi unele ţări asiatice, relevă tabloul de bord pentru 2011 al...