Cele mai citite
 


Programul pilot de stimulare financiară a personalului din spitale, propunerea preşedintelui CJ Brăila
marţi, 19 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că propunerea CJ de stimulare financiară a cadrelor medicale cu bani de la bugetele locale a fost publicată pe site-ul Ministerului Sănătăţii şi că ea va sta la baza proiectului ordonanţei de urgenţă pentru aprobarea unui program-pilot în acest sens.
"A apărut pe site-ul ministerului propunerea Brăilei de stimulare a cadrelor medicale. Este o propunere a mea personală şi nu este singura. Am mai propus despărţirea dintre public şi privat în spitale. Consiliile judeţene şi primăriile, care consideră că pot stimula, nu este obligatoriu, activitatea medicală, să poată aloca bani de la bugetele locale, în funcţie de nişte criterii, care vor fi propuse de spital şi aprobate în plenul CJ", a declarat Bunea Stancu.
Conform proiectului de act normativ, personalul medico-sanitar din unităţile administrate de autorităţile locale din judeţele Brăila, Bihor, Hunedoara şi Satu Mare, care au acceptat să participe la proiectul ministerului, vor putea beneficia, lunar sau trimestrial, de venituri suplimentare în bani de la bugetul autorităţii locale.
Aceste stimulente financiare se vor acorda în baza unor criterii de performanţă stabilite de minister, la care se pot adăuga altele ale autorităţilor publice locale, conform proiectului de act normativ.
Printre criteriile stabilite de Ministerul Sănătăţii se află comportamentul personalului medico-sanitar faţă de pacienţi prin chestionarea acestora, rezultatele obţinute de medic la creşterea raportului bolnavi trataţi ambulator şi în regim de spitalizare, comparativ cu bolnavi internaţi în regim de spitalizare continuă sau timpul de aşteptare al pacienţilor programaţi la ambulatoriile de specialitate. AGERPRES/ (A, AS - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Program-pilot de stimulare financiară a personalului din unităţile sanitare publice Medicii şi asistenţii medicali din spitalele aflate în subordinea autorităţilor locale din judeţele Bihor, Brăila, Hunedoara şi Satu Mare ar putea beneficia de venituri suplimentare, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.
Senatorul Ion Rotaru: Va fi emisă OUG de reglementare a programului de stimulare financiară a personalului din spitale Preşedintele Comisiei pentru sănătate din Senat, Ion Rotaru, spune că ministrul Attila Cseke i-a confirmat că, în maxim două săptămâni, va fi emisă ordonanţa de urgenţă care reglementează programul de stimulare financiară a cadrelor medicale cu bani de la bugetele locale.
Dorin Petrea (UNPR): Abandonul şcolar, o problemă care poate fi combătută prin sport de performanţă Deputatul UNPR de Brăila Dorin Petrea a declarat luni că proiectul pilot 'Sport Integro', iniţiat de el, a dat roade în 2015, iar rezultatele celor 60 de copii intraţi în program arată că performanţele obţinute în sport au adus îmbunătăţiri şi în activităţile şcolare sau cele de familie.
Managerul SJU Brăila: Am iniţiat o plângere la Parchet privind şpăgile date la angajarea pe posturi în spital Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Mihail Iugulescu, a declarat vineri, în conferinţă de presă, că "a iniţiat" o plângere la Parchet în ceea ce priveşte şpăgile care s-au dat pentru ocuparea unor posturi în Spitalul Judeţean Brăila.
Pacienţii de la sate din Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa vor beneficia de consultaţii fără a se deplasa la oraş Aproape 200 de medici de familie din mediul rural din judeţele Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa au primit echipamente portabile pentru diverse analize şi au fost instruiţi cum să le folosească, astfel încât bolnavii cronici nu vor mai trebui să parcurgă zeci de kilometri până la oraş pentru a-şi efectua...
Brăila: Sesizări că la bucătăria Spitalului Judeţean s-ar pregăti mâncare pentru nunţi, botezuri şi înmormântări Brăila, 24 apr /Agerpres - Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Viorel Mortu, a dispus efectuarea unei anchete la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, după ce a primit sesizări cu privire la faptul că în bucătăria spitalului s-ar pregăti mâncare pentru nunţi, botezuri şi înmormântări, organizate...