Cele mai citite
 


Proiect cu fonduri europene pentru promovarea obiectivelor turistice clujene
marţi, 19 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean (CJ) Cluj şi asociaţia 'Patrimonium Transsylvanicum' au lansat, luni, un proiect cu finanţare europeană care îşi propune să promoveze o serie de obiective turistice clujene.
Purtătorul de cuvânt al CJ Cluj, Victor Popa, a declarat, într-o conferinţă de presă, că valoarea proiectului este de 854.000 de lei, din care peste 690.000 de lei sunt fonduri nerambursabile.
Proiectul poartă denumirea 'Clujul - peisaj cultural' şi este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 5.
În cadrul proiectului vor fi promovate obiective care acoperă principalele etape ale istoriei medievale, moderne şi contemporane a judeţului Cluj, obiective reprezentative pentru toate comunităţile etnice şi confesionale importante. Printre ele se numără domeniul de la Ciucea, Cetatea din Bologa, Castelul Banffy din Răscruci, Castrul roman Potaissa, Biserica din localitatea Feleacu, Biserica din localitatea Vad, Biserica Reformată - Calvină din Mănăstireni, Biserica de Lemn din Nicula, Biserica reformată calvină din comuna Sic, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Muzeul Etnografic al Transilvaniei şi Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei - Colecţia de Istorie a Farmaciei. Printre altele vor fi editate albume, pliante, broşuri, CD-uri multimedia, se vor realiza filme şi spoturi publicitare, un website accesibil de pe site-ul Consiliului Judeţean Cluj şi se va participa la târguri şi expoziţii de profil din ţară.
Printr-un comunicat de presă, preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, a declarat că acest proiect completează alte proiecte în domeniul turismului.
'Proiectul completează în mod fericit proiectele derulate de administraţia judeţeană şi care au în vedere promovarea şi valorizarea patrimoniului cultural şi turistic al Clujului. Derulăm în acest moment proiectul care are în vedere reabilitarea infrastructurii de acces în zona montană a judeţului. Am susţinut implementarea proiectelor care au avut în vedre reabilitarea sistemului de băi sărate, dar şi a Salinei Turda. În aşteptare se află şi alte proiecte, care au în vedere realizarea punctelor de informare turistică la intrările în judeţ şi în municipiul reşedinţă de judeţ, dar şi alte proiecte punctuale, care au în vedere investiţii şi modernizări în Cheile Turzii, susţinerea realizării unor dotări destinate practicării sporturilor de iarnă etc', a menţionat preşedintele CJ Cluj.AGERPRES/(AS - Marius Septimiu Avram)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Investiţii de peste 10 milioane de euro în infrastructura socială din judeţ, prin POR Consiliul Judeţean (CJ) Olt a atras fonduri europene de peste 10 milioane de euro pentru îmbunătăţirea infrastructurii sociale din judeţ, majoritatea proiectelor implementate fiind deja finalizate, a anunţat, joi, consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean Olt, Miruna Ginerică.
Cluj: Investiţie de 32 de milioane de lei, cofinanţată din fonduri europene, pentru modernizarea unui ambulatoriu Ambulatoriul spitalului Clinic Municipal din Cluj-Napoca va fi modernizat cu fonduri europene, în urma unei investiţii de 32 de milioane de lei.
Mehedinţi: Fonduri europene pentru spitalul orăşenesc din Strehaia Consiliul Judeţean Mehedinţi a obţinut 4,1 milioane de lei în urma promovării unui proiect de reabilitare a Spitalului din oraşul Strehaia, finanţat prin Programul Operaţional Regional.
Mehedinţi: Fonduri europene pentru spitalul orăşenesc din Strehaia Consiliul Judeţean Mehedinţi a obţinut 4,1 milioane de lei în urma promovării unui proiect de reabilitare a Spitalului din oraşul Strehaia, finanţat prin Programul Operaţional Regional.
Caraş-Severin: Noi dotări pentru ISU Semenic, cu finanţare europeană Autospecialele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Semenic' al judeţului Caras-Severin vor interveni mai rapid în caz de incendii, inundaţii sau accidente cu persoane încarcerate, după ce, în parcul auto al unităţii, au ajuns nouă maşini de ultimă generaţie, achiziţionate prin Programul Operaţional...
Sălaj: Spitalul Judeţean de Urgenţă, reabilitat printr-un proiect european în valoare de aproape 10 milioane de euro Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău a fost reabilitat în cadrul unui proiect în valoare de aproape 10 milioane euro, derulat de Consiliul Judeţean prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 şi având ca sursă de finanţare Fondul European de Dezvoltare Regională.