Cele mai citite
 


Proiect privind sănătatea şi securitatea în muncă pentru personalul din sectorul medical
marţi, 19 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Proiectul "Creşterea competitivităţii, eficienţei şi nivelului de sănătate şi securitate în muncă pentru personalul din sectorul medical în vederea asigurării de oportunităţi sporite de participare pe o piaţă modernă a muncii", a fost lansat, luni, având ca obiectiv general dezvoltarea competenţelor profesionale ale capitalului uman din sectorul medical în vederea creşterii nivelului şi securitate la locul de muncă şi promovării adaptabilităţii acestora la mediul social-economic în continuă schimbare.
Managerul proiectului dr. ing. Steluţa Elisabeta Nisipeanu, a vorbit, cu acest prilej, despre obiectivele specifice, cu accent pe dezvoltarea unui model de evaluare, analiză şi gestionare a riscurilor profesionale din sistemul medical românesc, dezvoltarea competenţelor profesionale a minimum o mie de angajaţi din sectorul medical prin organizarea a 51 de sesiuni de formare profesională continuă.
Ea a atras atenţia că, potrivit unui raport Eurostat, România se află pe locul şase din punct de vedere al problemelor bolilor profesionale din sectorul de sănătate la suta de mii de angajaţi cu un procent de 16,40% şi din punct de vedere al factorului de risc, stresul se află pe locul doi. Pe un loc fruntaş se situează şi îmbolnăvirile de hepatită şi tuberculoză profesională.
De aceea, dr. ing. Elisabeta Nisipeanu a subliniat importanţa unui astfel de proiect, care poate ajuta la conştientizarea mai bună a bolilor care există în sistem.
Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel a catalogat proiectul ca fiind unul ambiţios şi a atras atenţia asupra necesităţii creării condiţiilor de infrastructură la standardele europene, pentru a preîntâmpina problemele de îmbolnăviri profesionale.
El s-a referit la faptul că personalul medical este expus la o serie de factori şi că pentru desfăşurarea în condiţii bune a fiecărei activităţi este necesar o sustenabilitate financiară şi depinde de manager dacă consideră necesară investiţia în infrastructura unităţii.
Lansarea proiectului a avut loc în prezenţa partenerilor acestuia, printre care rectorul Academiei de Studii Economice, Gheorghe Roşca, reprezentantul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", prof. dr. Ecaterina Ionescu. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Formare profesională pentru 250 de salariaţi din sănătate Aproximativ 250 de salariaţi din sectorul sanitar vor beneficia, în perioada 1 martie 2012 - 31 decembrie 2013, de formare şi consiliere profesională, prin intermediul unui proiect POSDRU prezentat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, de Federaţia 'Solidaritatea Sanitară' din România.
INCDPM: În România există mai mulţi medici şi asistente care s-au îmbolnăvit în spitale, decât se raportează În România există în realitate mai mulţi medici, dar mai ales asistente medicale care se îmbolnăvesc în spitale, decât se raportează în statistici, fie din cauză că bolile profesionale nu sunt raportate periodic, fie de teamă să nu îşi piardă serviciul, conform unui document al Institutului Naţional...
Crucea Roşie Română şi ADPSE ''Catalactica'', parteneri într-un program de formare profesională pentru personal medico-social Proiectul strategic ''Pro-Sănătate - Creşterea accesului angajaţilor din sistemul medico-social din România la programele de formare profesională continuă'', demarat de Asociaţia pentru Dezvoltare şi Promovare Socio-Economică (ADPSE) ''Catalactica'' în parteneriat cu Societatea Naţională de Cruce Roşie...
Iaşi: Formare profesională în domeniul expertizei psihiatrice medico-legale Iaşi, 22 ian /Agerpres/ - Primii 200 experţi în cercetare avansată şi expertiză psihiatrică medico-legală din România?vor fi formaţi în următorii trei ani, la Institutul de Medicină Legală din Iaşi, se arată într-un comunicat de presă,.
Comunicat de presă - ARAS O nouă platformă online pentru întreprinderile sociale, lansată de ARAS
Societatea de Stomatologie Estetică din România a lansat primul proiect de economie socială din medicina dentară românească destinat sănătății orale În cadrul proiectului ”DENS - Dezvoltarea EcoNomiei Sociale”, co-finanțat din Fondul Social European, Societatea de Stomatologie Estetică din România (SSER) va înființa până la sfârșitul anului viitor 10 cabinete de medicină dentară, reprezentând o premieră în domeniu.