Cele mai citite
 


Tulcea: Secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă, la Babadag
marţi, 19 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile tulcene încearcă să transforme dispensarul TBC al Spitalului orăşenesc Babadag într-o unitate externă a Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Tulcea.
Prefectul judeţului Tulcea, Vasile Gudu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că speră ca în acest mod să se rezolve şi problema personalului medical al spitalului din Babadag, care de la 1 aprilie ar fi trebuit să se transforme în centru pentru bătrâni.
''Se pare că încă de la început conducerea spitalului din Babadag agrea ideea înfiinţării unui centru pentru persoanele vârstnice. (...) În ceea ce priveşte situaţia din Sulina, cred că acolo vom avea în continuare o unitate spitalicească'', a menţionat acesta.
La rândul său, directoarea adjunctă a Autorităţii de Sănătate Publică (ASP), Ileana Negru, prezentă la conferinţa de presă, a declarat că la Sulina se doreşte menţinerea unei unităţi cu 10 paturi.
''Este important să rămână o unitate cu paturi în Sulina, pentru că, în 1977, când a început epidemia de holeră, primul caz a fost diagnosticat la Sulina'', a afirmat Negru.
Reprezentanta ASP a mai spus că s-au purtat discuţii cu medicii de familie din judeţ pentru ca aceştia să acorde asistenţă medicală în Sulina, însă niciunul dintre ei nu a dorit să lucreze în cel mai estic oraş al ţării.
Potrivit acesteia, discuţiile cu autorităţile naţionale de resort pentru menţinerea unităţii din Sulina continuă încă.
Începând cu 1 aprilie, Spitalul orăşenesc Babadag şi Centrul de sănătate din Sulina ar fi trebuit să fie închise şi transformate în unităţi sociale pentru persoanele în vârstă. Conform Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, la data respectivă, niciuna dintre cele două unităţi nu depusese cerere de finanţare pentru a nu fi închise, motiv pentru care nu au mai beneficiat de fonduri din partea Casei, ele supravieţuind cu resurse proprii. AGERPRES/(A - Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Spitalul din Babadag şi Centrul de sănătate din Sulina vor funcţiona şi în această lună Spitalul orăşenesc Babadag şi Centrul de sănătate din Sulina vor funcţiona şi în această lună, deşi cele două unităţi spitaliceşti din judeţul Tulcea ar fi trebuit să se transforme începând cu data de 1 aprilie în cămine pentru bătrâni, conform deciziei Ministerului Sănătăţii.
Tulcea: La Sulina, va funcţiona o secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Tulcea Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea aşteaptă din partea Ministerului de Sănătăţii aprobarea pentru transformarea centrului de sănătate din Sulina într-o 'prelungire' a Unităţii de Primire Urgenţă (UPU) a spitalului din municipiu, dispensarul TBC din oraşul Babadag, închis odată...
Tulcea: Bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă, în creştere cu peste 20% faţă de cel din 2014 Bugetul celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţul Tulcea, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), a crescut anul acesta cu peste 20% faţă de cel de anul trecut, potrivit directorului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), Eugenia Vasile.
Vaslui: Fostul şef al Casei de Asigurări de Sănătate Iaşi a deschis un spital în oraşul Negreşti Fostul şef al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Iaşi, medicul chirurg Iulian Şerban a deschis un centru medical în oraşul vasluian Negreşti, unde Spitalul Orăşenesc a fost închis în anul 2011, pe timpul guvernării Boc.
Tulcea: Angajate ale Spitalului Judeţean de Urgenţă, acuzate de luare de mită în formă continuată Două angajate ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) sunt acuzate de luare de mită în formă continuată, ele fiind cercetate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea.
Tulcea: Închiderea spitalelor din Babadag şi Măcin, o soluţie pentru lipsa medicilor din SJU Desfiinţarea celor două unităţi medicale din oraşele Babadag şi Sulina care a presupus preluarea de către Spitalul Judeţean de Urgenţă a personalului medical rezolvă problemele legate de lipsa medicilor din cea mai mare unitate spitalicească de pe raza judeţului Tulcea, potrivit directorului SJU Ion...