Cele mai citite
 


Vâlcea: Institutul de Criogenie din Rm. Vâlcea, premiat de ANSC
marţi, 19 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Institutul Naţional de Criogenie din Râmnicu Vâlcea a fost premiat luni, la Bucureşti, de către Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS), pentru medalia de aur câştigată la Salonul de Invenţii de la Geneva, a declarat directorul institului, dr. Ioan Ştefănescu.
"Este o recunoaştere a muncii echipei de la ICSI. Reamintim că, în perioada 5-10 aprilie, la Geneva s-a desfăşurat Salonul Internaţional al Invenţiilor, Tehnicilor şi Procedurilor Noi din cercetare. Acolo, ICSI a obţinut medalia de aur pentru următoare invenţie - material compozit conţinând Paladiu pentru sorbţia selectivă a hidrogenului şi metode de producere ale acestuia. Alături de ICSI, la Geneva au fost prezente multe institute de cercetare din lume, dar şi societăţi private care au în domeniile lor de activitate o latură de cercetare", a declarat Ioan Ştefănescu.
Proiectul medaliat la Geneva a fost demarat în 2007. La acesta au lucrat dr. ing Elena David şi prof. dr. ing. Ioan Ştfeănescu.
Institutul Naţional de Criogenie şi Separări Izotopice din Râmnicu Vâlcea are peste 2000 de angajaţi, din care 26 sunt doctori în ştiinţe.
Nu este prima medalie obţinută de institutul vâlcean, acesta având în palmares mai multe premii şi distincţii câştigate de-a lungul timpului. Printre altele, ICSI este producătorul apei medicale Qlarivia.
Mare parte din bugetul institului se bazează pe proiecte de cercetare finanţate în domeniul criogeniei, fizicii nucleare, pile de combustie, etc. AGERPRES/(AS, Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Protocol de colaborare anti-drog Râmnicu Vâlcea, 16 nov /Agerpres/ - Un protocol de colaborare anti-drog a fost semnat, marţi, la sediul Prefecturii între mai multe instituţii ale statului - ISJ, IPJ, Primăria Râmnicu Vâlcea, Centrul Antidrog - a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al prefectului, Carmen Constantinesu.
Vâlcea: Protocol de colaborare anti-drog Râmnicu Vâlcea, 16 nov /Agerpres/ - Un protocol de colaborare anti-drog a fost semnat, marţi, la sediul Prefecturii între mai multe instituţii ale statului - ISJ, IPJ, Primăria Râmnicu Vâlcea, Centrul Antidrog - a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al prefectului, Carmen Constantinesu.
Vâlcea: Demersuri pentru reînfiinţarea Spitalului din Bălceşti, anunţate de preşdintele CJ, Ion Cîlea Ministrul Sănătăţii a fost de acord cu iniţierea unui proiect de Hotărâre de Guvern privind reînfiinţarea Spitalului orăşenesc Bălceşti, a declarat, luni, pentru AGERPRES preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea.
La Râmnicu Vâlcea se inaugurează un Centru de Nefrologie şi Dializă IHS Centrul de Nefrologie şi Dializă IHS inaugurează în Râmnicu Vâlcea o nouă clinică, cu acest prilej fiind organizate un simpozionul cu tema "Boala cronică de rinichi - o 'piesă' cu mai multe roluri" şi screening gratuit pentru pacienţii cu risc de boală cronică de rinichi, se arată într-un comunicat remis...
Vâlcea: Construcţia centrului german de tratament oncologic a intrat în linie dreaptă Convenţia intervenită între Consiliul Judeţean Vâlcea şi Societatea German Health Care Consulting Bucureşti pentru construcţia şi darea în folosinţă, la Râmnicu Vâlcea, a unui centru de tratament oncologic, intră în linie dreaptă, după cum a declarat luni pentru AGERPRES, preşedintele CJ Vâlcea, Ion...
Alexandru Cristian Ştrenc (OSIM):Invenţiile româneşti au premii internaţionale, deşi cercetarea este cronic subfinanţată (interviu) Invenţiile româneşti au primit recunoaştere pe plan internaţional, dar România nu poate concura cu marile puteri tehnologice pentru că îi lipseşte baza, iar cercetarea ştiinţifică şi cea tehnologică sunt în suferinţă, printre altele, fiind cronic subfinanţate.