Cele mai citite
 


(Corespondenţă) Politicienii ruşi încep pregătirile pentru alegerile prezidenţiale din 2012 (revista presei)
marţi, 19 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Moscova, 19 apr - Corespondentul Agerpres, Victoria Vioară, transmite: Doi reprezentanţi ai opoziţiei ruse şi-au anunţat deja intenţiile de a candida la alegerile prezidenţiale din 2012, fiind vorba de liderul comunist Ghennadi Ziuganov şi de conducătorul mişcării "Altă Rusie" Eduard Limonov, relatează ziarele moscovite de marţi, semnalând, totodată, amplificarea tensiunilor în tandemul aflat la putere pe măsură ce scrutinul se apropie.
Vedomosti notează că Ziuganov a declarat că va candida la alegerile prezidenţiale din partea blocului de stânga. Reprezentantul formaţiunii "Rusia Justă", preşedintele Consiliului Federaţiei, Serghei Mironov, a afirmat că în 2012 partidul său nu va susţine candidatul "Rusiei Unite", aflate la putere, fie că va fi vorba de premierul Vladimir Putin, fie de preşedintele Dmitri Medvedev. El nu a exclus că "Rusia Justă" va avea propriul candidat la scrutinul prezidenţial. Iar Boris Grâzlov, preşedintele Consiliului suprem al "Rusiei Unite" a anunţat că partidul îl va sprijini pe acela pe care îl va indica Putin.

Nezavisimaia Gazeta semnalează, într-o analiză, că actualele discuţii despre relaţiile din tandemul Putin-Medvedev sunt o mărturie a disensiunilor apărute între cei doi lideri. Aceasta dovedeşte că Medvedev se maturizează politic, că are tot mai multe date despre starea reală a lucrurilor din Rusia. "În calitate de cetăţean responsabil, el înţelege că nu are dreptul să renunţe, să se ascundă, când vede că acest capitalism de stat, puternic impulsionat în perioada lui Putin, stopează tot mai mult dezvoltarea şi provoacă găuri în buget. Monopolurile de stat abuzează de majorarea preţurilor la mărfurile şi serviciile lor, acoperind şi justificând în acest fel orice cheltuieli", scrie publicaţia rusă.

Angajaţii Ministerului Sănătăţii i-au adresat o scrisoare colectivă premierul rus Vladimir Putin, rugându-l să-i apere de criticile lui Leonid Roşal, directorul Institutului de cercetare a chirurgiei pediatrice, scrie Kommersant. Scrisoarea este un răspuns la discursul lui Roşal din 13 aprilie, în care a supus unor critici umilitoare reformele în domeniul sănătăţii, desfăşurate de ministrul Tatiana Golikova. Roşal mai insistă asupra transmiterii majorităţii funcţiilor Ministerului Sănătăţii către Palatul naţional al medicinei, înfiinţat sub coordonarea sa. O asemenea decizie ar stopa toate reformele domeniului în Rusia, avertizează cotidianul: şeful Palatului naţional al medicinei consideră sistemul sănătăţii, care nu s-a schimbat semnificativ din perioada URSS, este "cel mai bun din lume", cerând doar creşterea finanţării de două-trei ori şi transmiterea lui în mâinile medicilor.

Rossiiskaia Gazeta notează că numărul consumatorilor de droguri oficial înregistraţi în Rusia a crescut, din 1996, de 9 ori. Dar datele neoficiale sunt mai ameninţătoare: cifra reală a consumatorilor de droguri este estimată la 2-2,5 milioane de cetăţeni ruşi sau, practic, 2% din totalul populaţiei. 70% dintre dependenţii de droguri sunt tineri, cu vârsta de până la 30 de ani, iar limita inferioară a scăzut până la 11-12 ani, fiind vorba de copii. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii s-au întâlnit cu cei ai Sanitas pentru discuţii privind Legea sănătăţii Reprezentanţii Ministerul Sănătăţii (MS) care se ocupă de dezbaterile privind proiectul legislativ de organizare şi funcţionare a sistemului sanitar s-au întâlnit luni cu reprezentanţii Federaţiei Sanitas.
Ministrul Sănătăţii i-a invitat la discuţii pe reprezentanţii Coaliţiei profesioniştilor din sănătate Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, i-a invitat joi pe reprezentanţii Coaliţiei profesioniştilor din sănătate la discuţii cu privire la revendicările prezentate de aceştia.
Rusia ar putea ridica parţial embargoul la importul de legume în schimbul unor garanţii Rusia este dispusă să ridice parţial embargoul la importul de legume europene în schimbul unor garanţii din partea serviciilor fitosanitare din ţările exportatoare, a declarat miercuri medicul sanitar şef al Rusiei, Ghennadi Onişcenko, în absenţa vreunui progres în cadrul negocierilor cu oficiali ai...
Ruşii se orientează spre produsele organice Fructele şi legumele organice sunt greu de găsit la Moscova iar acum cu atât mai puţin după ce Rusia a impus un embargo asupra produselor din UE, la 2 iunie. În contextul în care interdicţia naţională asupra legumelor din UE întră în a doua săptămână, producătorii şi comercianţii de produse organice...
Reprezentanţii Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate, la discuţii cu Eugen Nicolăescu şi Liviu Voinea Reprezentanţii Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate participă miercuri, la sediul Ministerului Sănătăţii, la discuţii pe tema revendicărilor medicilor.
Sindicatele cer Ministerului Sănătăţii discuţii pe marginea proiectului de lege a sănătăţii Federaţia Sanitas din România solicită Ministerului Sănătăţii elaborarea unui calendar de lucru cu partenerii sociali, în special cu federaţiile sindicale reprezentative din domeniul medical, pe tema proiectului de lege a sănătăţii, conform unui comunicat al organizaţiei sindicale dat joi publicităţii...