Cele mai citite
 


Atletism: A decedat norvegianca Grete Waitz, de nouă ori câştigătoare a maratonului de la New York
miercuri, 20 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fosta atletă norvegiană Grete Waitz, de nouă ori câştigătoare a maratonului de la New York, a decedat marţi la vârsta de 57 de ani, din cauza unui cancer, depistat în 2005, a anunţat fundaţia sa, Aktiv mot kreft ("Activi împotriva cancerului"), citată de AFP.
Grete Waitz (născută Andersen) a fost cea mai titrată alergătoare norvegiană în probele de fond. Campioană mondială la maraton în 1983 şi campioană olimpică anul următor, sportiva a câştigat de nouă ori maratonul de la New York, între 1978 şi 1988, şi de două ori cel de la Londra, în 1983 şi 1986.
Atleta a stabilit două recorduri mondiale în proba de 3.000 m, în 1975 şi 1976. În palmaresul său figurează de asemenea cinci titluri mondiale la cros şi 33 de titluri de campioană a Norvegiei.
AGERPRES (Mircea Lazaroniu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un an până la apariţia unui medicamente anunţat drept revoluţionar împotriva cancerului de piele Un medicament ce are potenţialul de a revoluţiona lupta împotriva diferitelor tipuri de cancer de piele, mărind semnificativ rata de supravieţuire a pacienţilor, a fost obţinut la Institutul Royal Marsden NHS Trust din Londra şi urmează să ajungă pe piaţă în cursul anului viitor, informează Daily Mail...
Casa Albă propune un miliard de dolari pentru lupta împotriva cancerului Casa Albă a propus luni alocarea unui buget de un miliard de dolari pentru finanţarea unei noi iniţiative lansate recent de preşedintele american, Barack Obama, pentru eliminarea cancerului, relatează AFP.
Decesele cauzate de cancer în Marea Britanie se vor reduce cu 17% în 2030 (studiu) Numărul deceselor cauzate de cancer în Marea Britanie se va reduce cu 17% la orizontul anului 2030 datorită diagnosticării precoce, a ameliorării tratamentelor şi a micşorării numărului de fumători, potrivit unui studiu dat publicităţi marţi de organizaţia 'Cancer Research UK', transmite EFE.
Preşedintele parlamentului croat Boris Sprem, bolnav de cancer, a decedat într-un spital din SUA Preşedintele parlamentului croat Boris Sprem, internat în luna august într-un spital din oraşul american Houston, a decedat duminică din cauza cancerului de care suferea, au anunţat surse oficiale croate, citate de agenţiile France Presse şi EFE.
Hong Kong: O femeie decedată şi trei spitalizate, în urma unui tratament cosmetic O femeie a decedat şi trei au fost spitalizate la Hong Kong în urma unui tratament cosmetic implicând transfuzie de sânge, au anunţat joi surse oficiale locale, citate de AP.
Nou tratament împotriva cancerului mamar: o singură sesiune de radioterapie Un tratament de ultimă oră pentru tratarea cancerului mamar, care permite reducerea procedurii de radioterapie la o singură sesiune de jumătate de oră, dă rezultate bune în cadrul studiilor efectuate pe pacienţi, potrivit medicilor de la University College din Londra /UCL/, transmite luni Efe.