Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Ambulanţa se confruntă cu o lipsă acută de personal
miercuri, 20 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud se confruntă cu o lipsă acută de personal, cauzată atât de plecările angajaţilor cât şi de blocarea posturilor, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul acestei instituţii, Annabella Muzsi.
Pe lângă problema angajaţilor, serviciul de ambulanţă bistriţean a început anul şi cu un volum crescut de solicitări. Astfel, dacă media zilnică a solicitărilor a fost, în anul 2010, de 74 de cazuri, aceasta a crescut în primele trei luni ale anului cu 30%.
"Deşi unitatea noastră se confruntă cu o lipsă acută de personal medical şi auxiliar medical, aici înţelegând ambulanţierii, s-au luat măsuri" de redistribuire a personalului şi am putut face faţă şi facem faţă în continuare acestui volum crescut de muncă", a precizat Annabella Muzsi.
De la începutul acestui an, de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Bistriţa-Năsăud au plecat trei asistente medicale şi doi ambulanţieri, una dintre asistente alegând să lucreze în domeniu în Spania, o alta la o unitate medicală din judeţul Cluj, iar restul angajându-se la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa.
Directorul SJA Bistriţa-Năsăud spune că este nevoie să se facă angajări în continuare, deoarece se doreşte ca la fostul centru de sănătate din comuna Teaca să se înfiinţeze un punct de lucru deservit de trei echipaje medicale, în prezent acolo fiind transferat temporar un echipaj de la Bistriţa.
În acest moment, Ambulanţa bistriţeană are opt posturi vacante, dintre care şase sunt de asistente medicale. AGERPRES/(A - Tina Ţucui)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Posturi de medic deblocate la Ambulanţă, rămase fără candidaţi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Bistriţa-Năsăud a obţinut deblocarea a două posturi de medic, având în vedere că se confruntă cu un deficit de personal medical superior, însă nimeni nu s-a prezentat la concurs până la această dată, potrivit datelor prezentate joi, în şedinţa Colegiului prefectural...
Galaţi: Serviciul de Ambulanţă a înregistrat cu 50% mai multe solicitări decât de obicei, în ultimele 24 de ore Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Galaţi a înregistrat, în ultimele 24 de ore, cu 50% mai multe solicitări decât de obicei, intervenind în peste o sută de cazuri, a declarat luni presei, directorul instituţiei, Mihai Polinschi.
Bistriţa-Năsăud: Primul serviciu de ambulanţă privat din judeţ, înfiinţat de către Asociaţia "Filantropia Ortodoxă" Asociaţia "Filantropia Ortodoxă" din Bistriţa a inaugurat, marţi, în prezenţa mitropolitului Clujului, Andrei, un serviciu privat de ambulanţă - proiect unic atât în Patriarhia Română, cât şi la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Asistenţii medicali de la Ambulanţă deservesc de 10 ori mai multe cazuri decât medicii Numărul redus de medici încadraţi la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Bistriţa-Năsăud face ca asistenţii medicali să conducă echipajele de intervenţie în de zece ori mai multe cazuri decât o fac cadrele cu studii superioare, potrivit bilanţului activităţii pe 2015 publicat pe site-ul instituţiei...
Bistriţa-Năsăud: Peste 4.000 de intervenţii cod roşu pentru Serviciul de Ambulanţă, în 2012 Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Bistriţa-Năsăud a intervenit, în cursul anului trecut, la peste 4.000 de cazuri medicale cod roşu, potrivit datelor afişate pe site-ul acestei instituţii, numărul reprezentând aproape 18% din totalul solicitărilor la care au răspuns echipajele medicale.
Bihor: Serviciul de Ambulanţă vrea să amplaseze cel puţin zece defibrilatoare în spaţiile publice aglomerate Oradea, 11 mar/Agerpres/- Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bihor a iniţiat vineri o campanie de popularizare a defibrilatoarelor, aparate pe care instituţia doreşte să le amplaseze în spaţiile aglomerate.