Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: CJAS, datorii de 42 milioane lei către furnizorii de servicii medicale
miercuri, 20 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Bistriţa-Năsăud a încheiat anul 2010 cu datorii de 42 milioane lei către furnizorii de servicii medicale, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul acestei instituţii, Vilhelm Szekely.
Din totalul datoriei, 34 milioane lei trebuiau încasate de farmaciile care au contract cu CJAS pentru medicamentele compensate eliberate în perioada martie-iulie a anului trecut, iar restul sumei ar fi trebuit să ajungă la spitale, pentru a acoperi deconturile pe lunile noiembrie şi decembrie.
"Din datoriile neonorate de Casă la sfârşitul anului 2010, am plătit (în acest an - n.r.) medicamentele aferente lunilor martie, aprilie, mai, iunie şi parţial luna iulie şi din serviciile medicale spitaliceşti pe care nu le-am plătit, parţial lunile noiembrie şi decembrie", a precizat directorul CJAS Bistriţa-Năsăud.
Potrivit lui Vilhelm Szekely, în 2010 CJAS a primit un buget total de circa 130 milioane lei, faţă de estimarea iniţială de 174 milioane lei. Directorul CJAS a explicat că alocările insuficiente se datorează şi faptului că serviciile medicale de care beneficiază locuitorii judeţului într-un an depăşesc ca valoare sumele încasate din contribuţiile la sănătate.
"Conducerea CNAS pune în balanţă, când aprobă bugetele de cheltuieli şi veniturile care se colectează la nivel de judeţ. Şi la nivel de judeţ colectarea a fost de 123 milioane lei, deci veniturile acoperă numai parţial cheltuielile cu serviciile de sănătate, pentru că totalul de cheltuieli la nivelul CJAS Bistriţa-Năsăud a fost de 137,7 milioane lei, şi poate că şi de aici vine oarecum neperformanţa noastră de a obţine bugete la nivelul necesarului, pentru că suntem oarecum puşi la colţ", a explicat directorul CJAS Bistriţa-Năsăud.
În acest an, sumele alocate pentru primele cinci luni ale anului sunt în medie aceleaşi cu cele din 2010, ridicându-se la circa 60 milioane lei. AGERPRES (A - Tina Ţucui)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Farmaciile ameninţă că nu vor mai elibera medicamente compensate Farmaciştii din judeţul Bistriţa-Năsăud, care au contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), sunt decişi să nu mai elibereze medicamente compensate şi gratuite începând cu data de 11 august, dacă până atunci nu primesc sumele restante pentru aceste medicamente.
Bistriţa-Năsăud: Medicii de familie cer majorarea numărului de consultaţii zilnice decontate de CJAS Cei peste 140 de medici de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud vor ca noul contract pe care îl vor semna cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) să prevadă o majorare a numărului de consultaţii zilnice decontate, de la 21 cât este în prezent la 25, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe...
Bistriţa-Năsăud: Toţi medicii de familie au semnat noile acte adiţionale Toţi cei 143 de medici de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud, care au contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), au semnat noile acte adiţionale la contractul pe 2010, potrivit datelor afişate pe site-ul acestei instituţii.
Bistriţa-Năsăud:Cheltuielile din sănătate, aproape duble faţă de veniturile încasate din contribuţii în 2015, potrivit CJAS Cheltuielile din sănătate decontate, anul trecut, prin Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Bistriţa-Năsăud au fost aproape duble faţă de valoarea contribuţiilor încasate de la asiguraţi, potrivit datelor prezentate joi, în cadrul unei conferinţe de presă, de către directorul acestei instituţii...
Bistriţa-Năsăud: Medicii de familie ameninţă că nu vor semna contractele de finanţare pentru 2011 Cei 147 de medici de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud ameninţă că nu vor semna contractele de finanţare cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru anul 2011 şi că vor lucra exclusiv în regim privat, dacă fondurile alocate medicinii de familie nu vor creşte.
Bistriţa-Năsăud: Mai puţin de 15% dintre medicii stomatologi din judeţ au contract cu Casa de Asigurări Mai puţin de 15% dintre medicii stomatologi de la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud au încheiat contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), pentru ca pacienţii să poată beneficia de gratuităţi sau reduceri la costul intervenţiilor, potrivit informaţiilor furnizate vineri, într-o conferinţă...