Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Numărul cazurilor de cancer, în creştere în judeţ
miercuri, 20 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Incidenţa cazurilor de cancer este în creştere în judeţul Bistriţa-Năsăud, numai în anul 2010 fiind diagnosticate 731 de persoane cu această boală, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, şeful Direcţiei de Sănătate Publică, Anca Andriţoiu.
"În ultimii ani a crescut constant numărul afecţiunilor oncologice şi diabetului. Ca şi boli cronice, ele se găsesc pe primele locuri. Numai anul trecut au fost depistate 731 de cazuri noi de boală oncologică. Pe primul loc se găseşte cancerul bronho-pulmonar, deci încă se fumează foarte mult, acesta fiind un factor care favorizează apariţia acestui tip de cancer", a spus Anca Andriţoiu.
Tumorile maligne se află, de altfel, pe locul al doilea în topul principalelor cauze de deces înregistrate la nivelul judeţului în 2010, după bolile aparatului cardiovascular, rata prevalenţei acestor tumori fiind de 1,43%.
Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Mircea Gelu Buta, prezent la conferinţa de presă, a precizat că judeţul Bistriţa-Năsăud va primi 1,5 milioane lei de la Ministerul Sănătăţii pentru extinderea şi modernizarea secţiei de oncologie.
"Din păcate, această boală cruntă îşi pune amprenta pe populaţie şi trebuie să ne dezvoltăm neapărat serviciile atât din punct de vedere hotelier, cât şi al tehnologiei de diagnostică şi tratament", a mai spus Buta. AGERPRES/(A - Tina Ţucui)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Cancerul de sân, principala cauză de deces la femeile din judeţ diagnosticate cu această maladie Cancerul de sân este principala cauză de deces în rândul femeilor din judeţul Bistriţa-Năsăud care au fost diagnosticate cu această maladie, potrivit datelor prezentate miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, de către trei asociaţii din domeniul sănătăţii care au realizat un studiu în judeţ, în...
Bistriţa-Năsăud: Spitalul de Urgenţă Judeţean nu are unitate de transfuzii autorizată Spitalul de Urgenţă Judeţean din Bistriţa nu are unitate de transfuzii sanguine autorizată, la fel şi spitalul orăşenesc din Năsăud, potrivit datelor comunicate miercuri AGERPRES de şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Anca Andriţoiu.
SRN: Numărul cazurilor de cancer al sistemului nervos este în creştere în România în ultimii ani Numărul cazurilor de cancer al sistemului nervos central a crescut în ultimii ani, cea mai afectată fiind populaţia activă cu vârste între 40 şi 60 de ani, a declarat vineri într-o conferinţă de presă preşedintele Societăţii Române de Neurochirurgie (SRN), profesor doctor Mircea Gorgan.
Bistriţa-Năsăud: Spitalul Judeţean de Urgenţă susţine că nu mai foloseşte de un an produsele Hexi Pharma în sălile de operaţie Spitalul de Urgenţă Judeţean din Bistriţa nu mai foloseşte produsele Hexi Phrama în sălile de operaţie de un an, motiv pentru care în prezent nu este nevoie de o reprogramare a intervenţiilor chirurgicale, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, dr. Mihaela Mastan.
Bistriţa-Năsăud: Daciana Sârbu şi Corina Creţu, la inaugurarea centrului paleativ al Spitalului Judeţean Europarlamentarii PSD Daciana Sârbu şi Corina Creţu au participat, sâmbătă, la inaugurarea centrului de îngrijire paleativă a bolnavilor cu cancer, din cadrul Spitalului de Urgenţă Judeţean din municipiul Bistriţa.
Hunedoara: Numărul cazurilor de cancer de piele s-a dublat în ultimii doi ani Numărul bolnavilor care suferă de cancer de piele s-a dublat, în ultimii doi ani, în judeţul Hunedoara, în paralel constatându-se şi o creştere cu 10% a cazurilor de cancer pulmonar, potrivit datelor statistice ale Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara prezentate luni, cu prilejul unui seminar...