Cele mai citite
 


Brăila: Deţinuţii au donat bani pentru fetiţa cu faţa arsă din Galaţi
miercuri, 20 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un grup de deţinuţi din Penitenciarul Brăila a donat o sumă de bani pentru a o ajuta pe fetiţa din judeţul Galaţi, care a rămas fără piele pe faţă şi mâini, în timp ce încerca să aprindă focul în sobă, şi care are nevoie de o intervenţie chirurgicală de refacere în valoare de 6.000 de lei.
Directorul adjunct al Penitenciarului Brăila, comisar Rodica Baboi, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că strângerea de fonduri în acest caz s-a derulat sub forma unei campanii umanitare intitulate "Din inimă pentru copii", la care au participat 32 de deţinuţi, suma strânsă în total fiind de 1.721 de lei.
Iniţiatorul acestei campanii este Cristian Vasile, de 40 de ani, condamnat la 10 ani pentru înşelăciune, care a declarat pentru AGERPRES că are acasă o fetiţă de vârstă apropiată şi s-a gândit că poate fi şi el pus într-o asemenea situaţie şi că, în prima permisie pe care o va avea, va încerca să ia legătura cu familia acestui copil.
"În urma unui articol pe care l-am citit în presă, am hotărât că e timpul să reacţionăm şi noi faţă de semenii noştri, mai ales că se apropie sărbătorile pascale. Ne-am solidarizat şi am încercat să răspândim vestea printre deţinuţii din întregul penitenciar. Am scris şi un articol, pe care l-am publicat la avizierul fiecărei secţii, prin care ne îndemnam reciproc să ajutăm familia greu încercată a acestei fetiţe. Am zis să renunţăm acum la o parte din vicii şi să ajutăm această fetiţă", a spus Cristian Vasile.
Iniţiatorul campaniei umanitare a afirmat că mai sunt şi alţi deţinuţi care doresc să facă donaţii în acest caz, dar că aşteaptă acum, cu ocazia sărbătorilor, vizita familiei, iar după Paşte, cu siguranţă se vor strânge şi alte sume.
Un alt deţinut care a contribuit cu bani la această campanie este Adrian Lepădatu, de 35 de ani, condamnat pentru omor, care a declarat că personal a trecut printr-o astfel de dramă când se afla în libertate şi a primit sprijinul unor oameni de bine.
"Eu am trecut printr-o asemenea tragedie. Am trăit pe propria experienţă ce trăiesc părinţii acestei fete acum. Băiatul meu a fost diagnosticat cu leucemie. M-a ajutat şi pe mine lumea la acel moment să strâng suma de bani de care aveam nevoie, peste 100.000 de euro. Şi eu acum, la rândul meu, îi ajut pe alţii", a spus Adrian Lepădatu.
O fetiţă de 10 ani dintr-o comună gălăţeană poartă de un an de zile o mască din plastic pentru a-şi proteja faţa arsă într-un incendiu. Cristina C. s-a dus să aprindă focul în casa unei vecine şi, din neatenţie, pe când turna benzină, a luat foc o perdea din apropiere şi de aici faţa şi mâinile fetiţei. Ea merge acum la şcoală cu o mască pe faţă, mănuşi speciale şi o vestă care să-i ţină pielea întinsă şi are nevoie de o intervenţie chirurgicală de refacere în valoare de 6.000 de lei. AGERPRES/(A, AS - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Carantină la Penitenciar, după ce cinci deţinuţi au fost diagnosticaţi cu varicelă Penitenciarul Brăila a instituit starea de carantină, după ce cinci deţinuţi au fost diagnosticaţi cu varicelă, potrivit informaţiilor furnizate miercuri de purtătorul de cuvânt al instituţiei, comisar şef Simona Kober.
Galaţi: 84 de medici de familie din mediul rural se implică în proiectul Telemedicina Un număr de 84 de medici de familie din mediul rural, din judeţul Galaţi, dintre cei 107 existenţi, se vor implica în proiectul Telemedicina, finanţat de Ministerul Sănătăţii prin fonduri europene, a declarat, luni, pentru AGERPRES, reprezentantul Direcţiei de Sănătate Galaţi, Valentin Boldea.
Brăila: Un bebeluş cu o malfomaţie congenitală la inimă, transportat la Cluj cu un elicopter SMURD Un bebeluş născut în urmă cu o săptămână la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila cu o malfomaţie congenitală la inimă şi care avea nevoie urgentă de operaţie a fost transportat duminică, la Cluj, cu un elicopter SMURD.
Galaţi: Program de medicină la distanţă pentru locuitorii din mediul rural Judeţul Galaţi, alături de judeţele Brăila şi Tulcea, este inclus într-un proiect de implementare a unei reţele de telemedicină în mediul rural, care va deveni funcţional în luna noiembrie, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, Valentin Boldea.
Pacienţii de la sate din Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa vor beneficia de consultaţii fără a se deplasa la oraş Aproape 200 de medici de familie din mediul rural din judeţele Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa au primit echipamente portabile pentru diverse analize şi au fost instruiţi cum să le folosească, astfel încât bolnavii cronici nu vor mai trebui să parcurgă zeci de kilometri până la oraş pentru a-şi efectua...
Galaţi: Două persoane au fost reţinute în urma percheziţiilor la traficanţii de droguri Două persoane au fost reţinute, iar alte 12 sunt cercetate în stare de libertate, în urma percheziţiilor domiciliare derulate joi pe raza judeţelor Galaţi, Brăila şi Tulcea pentru destructurarea unei grupări specializate în infracţiuni de trafic de droguri.