Cele mai citite
 


Campanie pentru menţinerea incidenţei HIV/SIDA
miercuri, 20 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Viata Sexuala
 

Menţinerea incidenţei HIV/SIDA în rândul tinerilor a constituit principalul scop al campaniei "Iubeşte cu cap! Până peste cap!", a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, Adina Manea de la Fundaţia Tineri pentru Tineri.

Ea a evidenţiat că s-a constatat o scădere a numărului de cazuri de persoane nou infectate la grupul ţintă de femei tinere (15 - 29 ani), faţă de anul precedent, foarte accentuată la grupul de vârstă 15 - 19 ani unde s-a înregistrat o scădere cu 14%.
O altă constatare este aceea că ponderea infectărilor cu HIV prin contact sexual neprotejat, heterosexual a scăzut de la 80% la 78%.
Mesajele transmise în cadrul campaniei au avut în vedere practicarea unei vieţi sexuale responsabile.
Cu acest prilej s-a constatat că femeile din mediul rural nu consideră infidelitatea îngrijorătoare.
"Principalele pericole în transmiterea HIV/SIDA în acest moment sunt comportamentul sexual şi în mică măsură drogurile injectabile", a subliniat Adina Manea.
La rândul său, consultantul Stela Serghiuţă a evidenţiat rolul "educaţiei printre egali", procesul prin care tineri motivaţi şi bine instruiţi organizează activităţi educative cu colegi de-ai lor cu scopul de a-i ajuta să îşi dezvolte cunoştinţele, atitudinile şi abilităţile pentru a fi responsabili şi a-şi proteja propria sănătate.
"Este foarte important rolul acestor educatori. Ei abordează deschis probleme sensibile cum este cazul HIV/SIDA", a subliniat Stela Serghiuţă.
Campania face parte din proiectul "Abordări integrate de prevenire HIV/SIDA în România", finanţat printr-un grant oferit de Islanda, Lichtenstein şi Norvegia prin Mecanismul Financiar SEE.
Numărul de persoane infectate cu HIV/SIDA este ţinut sub control în România, în prezent înregistrându-se 10.294 de persoane infectate.
În prezent, România nu se mai confruntă cu fenomenul de la începutul anilor '90, când s-au înregistrat cele mai multe cazuri de HIV/SIDA la copii.
Caracteristica din acest moment ca şi cale de transmitere este cea heterosexuală, care reprezintă peste 76%, un procent de 8,8% îl reprezintă homo şi bisexualii, iar utilizatorii de droguri doar 2,2%, însă reprezintă 'o piatră de încercare' pentru viitor, după cum susţin specialiştii. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Abordări integrate de prevenire a HIV/SIDA în România Proiectul 'Abordări integrate de prevenire a HIV/SIDA în România' îşi propune să ofere tinerilor cu vârsta între 15 şi 25 de ani informaţii corecte în ceea ce priveşte HIV/SIDA, pentru a-i motiva să adopte un stil de viaţă mai sănătos, un comportament responsabil şi o atitudine nediscriminatorie faţă...
Mureş: Campanie de prevenire a infectării cu HIV/SIDA, în penitenciare Fundaţia 'Alături de Voi' România - Centrul Mureş a iniţiat vineri la Penitenciarul din Târgu Mureş seria de campanii de informare, educare şi conştientizare a deţinuţilor cu privire la riscurile infectării cu HIV/SIDA, la infecţiile cu transmitere sexuală în rândul persoanelor private de libertate şi...
Suceava: Incidenţa HIV/SIDA, în creştere în judeţ; 25 noi cazuri şi 5 decese în 2015 Asociaţia Red Ribbon implementează în judeţul Suceava Campania "InspiRED", un proiect al Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA), ce îşi propune să aducă în atenţia comunităţii problematica infecţiei cu HIV, faptul că persoanele cu HIV există şi au dreptul la o viaţă...
Dolj: "Plantăm viaţa", campanie de prevenire a infecţiei cu HIV organizată de Spitalul de Boli Infecţioase Craiova La 25 de ani de la nedorită infectare nosocomială masivă a nou-născuţilor în România, luni, specialiştii de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie 'Victor Babeş' din Craiova au atras din nou atenţia asupra importanţei aplicării măsurilor de prevenire a infecţiei cu HIV la toate vârstele...
HIV/SIDA: Grupurile de risc din România necesită o atenţie specială Numărul de persoane infectate cu HIV/SIDA este ţinut sub control în România, în prezent înregistrându-se 10.294 de persoane infectate, a declarat luni, în conferinţa de presă susţinută cu prilejul marcării Zilei Mondiale HIV/SIDA, dr. Mariana Mărdărăscu, coordonatorul Centrului de Evaluare HIV/SIDA.
Adrian Streinu-Cercel: Majoritatea celor infectaţi cu HIV sunt tineri din grupa de vârstă 20-30 ani Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel a subliniat miercuri, într-o conferinţă de presă prilejuită de marcarea Zilei Internaţionale de Luptă împotriva HIV/SIDA, că în primele şase luni ale anului în România au fost diagnosticate 129 de noi cazuri de infecţii cu HIV, dintre care 62 la consumatorii de droguri...